You Were Born To Run!

  • Steget ut på stranden.

Ännu en dålig natts sömn i bagaget, förstår ingenting, men fick lite extra tid med alla mina tankar. Hade iallafall stark tro på solsken idag och som det levererade redan tidigt på morgonen. 07:00 såg jag Vasaloppet då vi ligger 1h före, åt enklare frukost och såg till första kontroll Smågan innan jag gav mig iväg. Med stela vader tog jag mig ut och allt var bortglömt vid första löpsteget. För vilken underbar miljö jag blev påmind av att löpa i 😀

  • Bästa löpningen jag vet.

Hemma gillar jag springa i terräng, smala spår eller naturen så man har nått att se på, jag springer aldrig asfalt. I Portugal älskar jag springa på stranden i den raka, långa och öppna miljön längsmed vågorna. Ljuvlig musik i lurarna, vågorna slår mot mina fötter och solen gassar. Underbart!

  • Lågvatten från sin bästa sida.

Det har varit lite stormiga förhållanden här och det har resulterat i bilden ovan. Stenar som sköljts långt upp på stranden och tillsammans med tidvattnet blir det väldigt exponerat. Jag gillar det, teknisk löpning och lite utmanande.

  • Utforskar klipporna och spejar efter formen 😉

Där jag sitter, har det annars varit perfekt sandstrand och platt. Imponerande hur naturen möblerar om bäst dom vill och krafterna kan man inte låta bli att imponeras av än en gång.

  • Löparens absoluta dröm.

När jag sprungit till klipporna, tar jag mig så småningom uppåt och springer på kanten. Hela vägen bort på den här bilden, så länge det är grönt, går leden jag springer. Kuperat, trixit och fantastiskt rolig löpning. Man springer som i ett vykort, klipporna går brant långt ner till havet och löpstegen går nästan automatiskt!

  • Fåglar finns det gott om längs med klipporna.

  • Klippornas ände, Portimao.

Jag brukar springa allra längst ut här på klipporna där Portimao tar över och utsikten är fantastisk. Blir svårare och svårare att ta sig allra längst ut, erosion är ordet. Än så länge dock är det fullt gångbart om man är smidig 😉 Här njöt jag lite extra och hade en liten photoshoot för mig själv. Jag plåtade en bild som kommer publiceras tillsammans med ett jobbuppdrag på Tisdag. Inlägget kommer på samtliga mina sociala plattformer och publiceras på kvällen.

  • Vasaloppet och gassande i solen.

Sprang nästan 2h och avslutade passet nere vid hamnen med lite stretchning. Streamade Vasaloppet på telefonen och efter ha stretchat klart, fortsatte jag på soltaket hemma. En mäktig prestation av min vän och tidigare teamkollega Bob Impola spurtade hem 2:a platsen. Jag jublade och blev så otroligt glad för hans skull. Minns tillbaka på allt tok vi gjort och senast vi tränade intervaller i Hovfjället, vilken man och vilken prestation! Lär ringa upp han när jag kommer hem och höra vad som gick genom skallen den sista kilometern!

Fantastisk dag iallafall så långt, nu ska jag äta lunch och vänta in materialet från Vasaloppet, SVT & Ski Classics för att börja redigera ihop en summering av loppet. Ska också räkna ihop träningstimmar, arbeta med några sista detaljer inför releasen av uppdraget på tisdag och ja, ta det ganska lugnt resten av dagen. Gå köpa jordgubbar står också på listan 😀

Kul ni följer denna resa också, lite över 1000 besök så långt från resan hit till Portugal. Imorgon intar vi sista dagen, blir träning och beroende på hur mycket sol det kommer, reflekterar jag över enkel eller dubbelpass 😉

Ilikuwa nzuri

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *