Vad hände och vad händer?

  • Dennis Rådström & Johan Johansson – Rally Finland 2019.

Rally, sport generellt, kan vara väldigt tufft ibland. Vi låg stabilt 2:a i Finland inför sista dagen. Ca: 25 sekunder upp till första plats, kring +1 minut ner till tredjeplatsen. 4 sträckor återstod och vi alla hade humöret på topp. Dennis & Johan passerade på #2 sträckan för dagen och allt såg fint ut. Men snabbt ändrades allt till nervositet och ovisshet, deras tid kom inte in i rapporteringen, men bilen bakom registrerades. Sakta började det krypa upp längs ryggraden oroliga tankar, ändå försökte man till den starkaste tro, på ett tekniskt problem hos tidtagningen.

Vi började gå igenom skogen, gensköt sträckan och vandra längsmed vägen för att speja efter bilen. En tumme ner kom på chatten från Dennis, vi trodde mer på att han skickat fel och tanken var det skulle kommit en tumme upp. Allt är lugnt, inget att oroa sig.. Förstår ni hur vi på alla möjliga plan, försökte undvika tanken av en avåkning eller att de kommit till ett stopp?!

Vandrat fortsatte genom skogen, längs med sträckan, hoppade fram o tillbaka mellan kvistar o snår. Plötsligt, fryser jag still. Där står bilen. Där står bilen still och parkerad bredvid. Arne och syster Mathilda springer fram, ställer sig bredvid mig och hoppar över avspärrningen och springer dit, jag står fortfarande kvar. ”Det händer inte” ”Det går inte” ”Inte oss”.

När jag fått tillbaka tankarna och handlingskraften springer jag bort, där ligger Dennis på en sten & Johan står vid bilen. Bilen tar sig inte framåt, vi försökte tipsa med det vi kunde, men sakta började vi alla inse att allt var kört. Dennis fick en en hand på sin axel, en kram, en tyst stund och sen stod/satt vi alla bara tyst. Man fällde en tår, över miljön, känslorna och dess innebörd av detta snöpliga slut.

Rally är små marginaler, överallt och ändra fram till mållinjen. Det är aldrig över. Otursamma studsar på sten, vinklar av kvistar och höga hastigheter, kan allt samman vara över fort. De kör ju bilen till max, så klart det blir höga påfrestningar. Vi hade 200m till mål, om vi kunnat lösa något efter målgång, låter jag vara oskrivet. Det var fortfarande 2 sträckor kvar och bilen var ju trasig. Ingen bärgning kom för oss, så vi fick vänta ut sträckans alla passeringar, sen var det bara att kavla upp armarna och börja skjuta in bilen. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.

När vi passerade publiken vid målområdet blev det många ögon på oss, jag blev rörd av deras uppmärksamhet och applåder. Många av dom förstod, deras klappande händer värmde och gav ändå lite vind i våra segel, att se det fina i denna dystra händelse.

Vid parkeringen väntade vi på bärgningen, långa och berörande kramar delades bland oss i teamet. Det var över.

Det var över för Rally Finland.. . Men ingen har sagt att det är över i totala Junior VM. Än finns det hopp, än finns det möjligheter, än finns det styrka och motivation för utmaningen. Den blev svårare nu, men inte omöjligt. Flygplan lyfter bäst i motvind och tillsammans är vi vinnare hos Rådström Motorsport! Så nu blickar vi framåt! Mer info kommer..

  • Det blir visst dubbla bröllop i augusti!

Kom i kontakt med en bröllopsfotograf här i dagarna, fick höra att han knäckt nyckelbenet och nu inte får lägga någon tyngd i handen. Inte ens en vattenglas. En inbokad bröllopsfilm imorgon lördag och han behövde en ersättare. Det var kris. Hans kusin som gifter sig, här i Östersund och de har inte funnit någon ersättare, sen pratade vi.

Givetvis kliver jag in, ett bröllop ska förevigas och är jag den enda som kan steppa in, gör jag det. Jag har utrustningen, jag har möjligheten och jag är annars ledig. Kan jag föreviga dagen, bringa livslång lycka till familjen och täcka upp tomrummet från den andra, så gör jag det dels som professionell filmare, men också med en stor tyngd medmänsklighet!

Så faktiskt här i augusti blir det dubbla bröllop. Nästa helg åker jag hem till byn och där förevigar min väns bröllop Henric med blivande maka Helen. Så nu ska kreativiteten flöda, tempot ner och fånga ögonblicken bara ett kärleksfullt bröllop kan exponera. Spännande med dubbla bröllop under samma ungefärliga tid. 🙂

  • Tillbaka hos teamet i Östersund och motiverad så det knakar!

Känns super-duper att vara tillbaka i teamet på W&S, alla är så varma och härliga människor som sprider så mycket positiv energi runtom sig. Det har varit en del ”Catching up” med gänget och kommande vecka åker vi till Åre på teambuilding. Veckan efter drar vårt läger igång We & Sports camp för ungdomar mellan 12-15 år och jag ser grymt fram emot dessa dagar. Min roll på camp är lite av varje, så spännande och givande, är så redo att bidra med ett fantastiskt sommarminne för ungdomarna och vi kommer ha sååååå kul tillsammans! Det blir i Vålådalen och jag kommer ge er en summering efteråt 🙂 Häng med på weandsports.se både på Instagram & Facebook!

  • Gymkhana Drift är tillbaka efter 1 års frånvaro!

Ungefär 2 veckor kvar tills skidstadion blir driftstadion med tusentals hästkrafter, vrål, adrenalin, muller, rök och härlig underhållning. Likt för två år sedan har jag med mig Nicoking som håller i stillbilderna, jag filmar och tillsammans kommer vi ha en riktigt grym weekend! Magiskt! Nicoking ser ut att komma upp torsdag, så vi fredag planeras en härlig heldag tillsammans med grymt häng, tävlingen är lördag och vi vinkar av varandra på söndag. Grym weekend, film kommer komma i två versioner och massor av bilder kommer levereras! SÅ bra!

  • På läger med Lager 2.0 fortsätter med inspelning och redigering.

Som några av er kanske sett så har första avsnittet släppts och nu rullar det på varannan vecka framöver. Lite oklart hur många det blir, men många blir det och idéerna från papper ska ner till film. Kul. Har 2 avsnitt jag klipper just nu, nästa träff är i Åre, kring 3-8 sep vill jag minnas och där är man ju som hemma just nu 🙂

I september sedan tonar det av för mig som det ser ut i dagsläget, börjar väl plana ut redan i augusti men mer officiellt september. Då har ruschen från sommarsäsongen lugnat sig och vi blickar mot hösten samt den stundande vintern.

Där har jag givetvis planer och idéer, mer info om det inom kort!

Summerat så har jag otroligt mycket härligt att se fram emot, både privat och T-W MEDIA. Jag känner endorfinerna kittla i kroppen för framtiden och alla dessa dagar framöver! Men jag längtar inte, jag ser fram emot. Det är skillnad. Jag lever idag och njuter maximalt av varje dag!

Mot lycka!

T-W

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *