TorsbyKalaset

 • Rise and shine, var är mina blå solglasögon? hm

Började dagen i solsken och filmande från första sekund. Mötte upp mina kontaktpersoner uppe vid Björnevi och gick igenom en snabb plan över det hela idag. GDPR var ett faktum att arbeta utefter och bara att gilla läget. Kort summerat är det att man inte får filma personer/ansikten som är identifierbara och använda i sin marknadsföring. Personskyddslag ungefär, krångligt men bara att acceptera.

Så var tvungen att få underskrifter från varje förälder innan man kunde filma ansiktet på barnet. Flöt på ganska fint, absolut krångligare än tidigare men föräldrar var förstående och skrev under utan konstigheter. Filmade annars på ett sånt sätt att ansikten undviks och man förstod aktiviteten ändå. Se nedan.

 • Robin Hood i stan!

Så här kunde man filma och använda bilder utifrån. Mysiga arrangemang och massor av aktiviteter för ungdomarna, super kul att se så många kids och alla samlade på samma ställe.

 • Filmade även lite skateboard.

Var några grabbar där jag kände från tidigare år i skolgången, filmade inte i svartvitt, men tyckte det blev snyggare i detta syfte här i bildformat 🙂

 • Brasiliansk jiu jitsu konstgräsplan.

Grapplingakademin var även på plats för att låta besökarna testa på samt visa upp de olika kampsporterna. Filmade mina sekvenser, fick signade GDPR och fina bilder på några barn som testade. Sedan snackade jag med med drivaren bakom akademin Adam och var nyfiken på deras förening. Skulle vara roligt att testa MMA, just för kroppskontrollen, rörligheten och sjukt bra träning.

Så ska kontakta dom här i löpet av sommaren, så får vi se var det tar vägen och blir av 🙂

 • Skoplast och badhus!

Filmade några enstaka korta grejer inne i badhuset också i farten, brukar vara känsligt med filmkamera i badhus och just därför höll jag det relativt kort det jag filmade. Åt lunch och tackade för mig där uppe, vidare mot nästa arrangemang och plats!

 • Sjukt fränt hemmabygge!

Spatserade förbi denna vid fordonsmuseet och fastnade av nyfikenhet. Ett bygge han gjort helt själv, en cheva V8 och bakaxel från en jaguar bland annat. Över 300hk och nog var det power i maskinen, härlig gubbe också som körde den som gärna berättade om den.

 • Fordonsmuseet och motorcykelavdelningen.

Träffade på trevlig personal och väldigt många fina bilar runt om ladan filmades samt kollades in med ögat. Mysigt museum och jag spatserade runt i godan ro.

 • Nämen, bilfabrik i släkten?

Den frågan låter jag vara obesvarad, men lär forska i det mer iallafall och försöka finna info.

Drog mig sedan undan hem, ladda batterier, tömma minneskort och äta lunch. Tog det väldigt piano och var sliten, men några ärenden, pysslande i lyan och jag var snart på banan igen för kvällens filmande!

 • Kjell-Åke var en av konferenciererna för kvällen.

Mötte upp min kontaktperson strax innan 19:00 och rekade området. Kul att träffa många gamla ansikten som ville höra hur det var, vad som komma skall och önska mig lycka till framöver. Verkligen uppskattat, va fina ni är allihopa!

Iallafall, vid 19:00 drog det igång och Kjell-Åke värmde upp publiken inför humorkvällen. I stort sett fullsatt i publiken och stämningen var bra. Vädret var lagom varmt och vi hade en mycket trevlig kväll framför oss!

 • Per-Erik var den andra vapendragaren för kvällen!

Ett riktigt radarpar de där två, tillför mycket glädje och rolig humor som lite mellanakt. Första delen av kvällen så hade jag fokus på film, då kunde jag se över materialet i paus och se vad som skulle behöva kompletteras. Men tar ingen screengrab utan kommer bara visa bilderna från Nikon-kameran, blir lite roligare med kvalitén 😉

 • Vid paus var det bildtagning!

Från Sockertoppen var jag nu rutinerad med gruppbilder och likväl här, var det inte superenkelt att få ihop alla! Hehe, här är Ulrika med och hjälper till, stora händelsen var att Kjell-Åke skulle ligga ner och han var rädd att magen skulle täcka texten 😀

 • Men se så fina! Vilket härligt gäng!

 • Mat & Bar från Gunnar, fullsatt vid paus!

 • Kjell-Åke drog sina rövarhistorier från Metbâcken!

 • Rådomscabarén hade massa tok för sig!

Wow vad kul det måste vara att va med i Rådomscabarén, sån gemenskap, kulhumor och verkligen anpassad till landsbygden här 😀 Älskar den, spridda åldrar och humorn passar den breda publiken. Svårt att filma och ta kort samtidigt när man flinar… It’s a challenge 😉

 • Jaadu, en spridd kultur i denna skolklass!

 • Var inte helt enkelt att förstå läraren som ville hjälpa till med svenskan! 🙂

 • Kjell-Åke uppvaktade sin fru på 16-års dagen.

Mycket humor och skratt delades under kvällen. Men den finaste stunden var nog när Kjell-Åke uppvaktade sin fru på bröllopsdagen, hjärtat fick ett bomullstäcke runt sig och man glädjes åt deras kärlek. Så, så fint!

 • Zinat Pierzadeh körde stand up humor!

Fina Zinat med vacker blomkrans och ganska brutal humor. Det var inga konstigheter med humor inom invandringen, under bältet och ärliga tolkningar på samhället. Jag gillar det och humor ska kunna appliceras på många olika genre. Så hands down för Zinat med en tuff historia bakom sig och nu kan skämta om det. En solstråle under kvällen som gav mycket glädje till publiken!

 • Leenden & skratten delades med publiken under hela kvällen!

 • Jörgen Mörnbäck, imitatören som gick all in!

Jaru Jörgen, vilken imiterar du här?! Minns inte riktigt, men var bra energi i han och imitationer går ju alltid hem hos folket. Diggade nog bäst Björn Skifs och Roy & Rogers mack imitation, han gjorde massor av olika individer och det gällde att hänga med mellan alla karaktärsbyten! 🙂

 • Jörgen verkar ju bara skrika ^^,

En rolig och uppskattad avslutning där publiken fick vara delaktig i ett ihopkok utav karaktärer i en spontan historia på uppstuds. Blommor delades ut och applåder till kvällens alla akter. Publiken, arrangören och artisterna verkade samtliga väldigt nöjda över kvällen, så humöret var på topp i parken 🙂

Jag filmade några sekvenser inne i tältet, diskuterade lite med Ulrika och så småningom drog mig hemåt. Mia hade hunnit somna, så väl hemma så blev det bara att sortera kamerautrustningen, plocka ur väskorna och styra skutan till sängs efter lite kvällsmat. Trött efter en riktigt bra dag!

TorsbyKalaset för mig är i stort sett klart, jag tackar för mig och kommer lämna mitt material till ett annat företag som klipper summeringen. Ikväll kommer jag fotografera på WC, men det är för T-W MEDIA’s skull och för skidåkarnas egna sociala kanaler. Sedan väntar en lugn kväll med Björklund och så småningom ta sig mot Mia.

Äventyr i helgen, så får se hur det blir med nästa uppdatering. Fina bilder kan utlovas, men när, det kan jag inte lova något. Så håll utkik!

Tack för mig!

T-W

Ett svar

 1. Susanne Riddarsporre skriver:

  Trevligt läsande! Du är så duktig!
  Önskar dig en fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *