Summering O-Ringen 2018

  • Finaste parkeringen dagen till ära.

Parkerade upp Suzukin lite på kanten av en backe och var mycket nöjd över min parkering. Vi var på plats på arenan 07:30 och fångade en intervju med Per som är speaker på O-Ringen. En inledning vi planerat fram, jag funnit en låt till och planen var satt för dagen. Med den inspelat på stadion, gick vi ner till bilen igen och ställde in kamerorna för kommande sekvenser.

Viktor gick och filmade sekvenserna jag get honom direktiv om och jag filmade mer svepande & övergripande på stadion.

  • Fin parkering, men begränsad ingång/utgång till bilen 🙂

  • Arena Skyttis.

Så himla mäktigt att för 1 år sedan varit här och filmat + tränat när det varit tomt. Nu är det upp mot 15 000 personer som är på plats, i skogen och i området. Kul att se det förverkligas och man kan ta in atmosfären på ett annat sätt.

Vi filmade våra sekvenser vi behövde på olika håll, för att sedan sluta upp vid bilen igen. Jag flög drönare och V kom med mat, vi behövde ladda på depåerna för nästa del av dagen. Jag skulle nämligen ut och springa efter eliten, då behöver man lite power.

  • Varmt, törstig och taggad.

Den enkla vägen hade varit att tagit bilen ut, men jag ville få lite gratisträning + filma några sekvenser längs vägen till den kontrollen jag skulle. Naturen var vacker, stigarna perfekta och atmosfären med orienterare runt om sig gjorde det hela komplett.

  • Spänd, taggad och fokuserad.

Väl ute vid kontrollen anslöt så småningom pressfotograferna och vi planerade ihop en plan för hur alla skulle stå. SVT frågade om de kunde få löparbilder från mig och det var något som var givet, bara kul och roligt om de skulle använda något.

Så när de höll till vid kontrollen, så var jag 50m bort och kikade genom träden för att vänta in topp 3 i eliten. Man ville verkligen inte missa löparna, man fick ju bara en chans och nu gällde det att ha ögonen på högsta fokus.

  • Pustar ut efter mina intervaller.

Sprang med totalt 6st i eliten och det blev som intervaller för mig. Kameran och filmen var alltid prio, så man kunde inte riktigt springa helt optimalt i alla lägen och fick göra några snabba vägval för att få det bäst. När jag följde Simone Niggli så tappade hon hårbandet, jag kepsen och glasögonen på samma gren. De köttar något så brutalt genom skogen och kvistar är verkligen ingenting som stoppar de.

När jag sprang tillbaka sen, så fann jag tyvärr inte mina solglasögon. Antagligen leta jag dåligt och var stressad över nästa löpare som skulle komma inom 2 minuter efter. Så jag hade inte riktigt 100% fokus på just solglasögonen, man var tvungen att hålla konstant koll på den 45° vinkeln löparna möjligt kommer ifrån. Jag gav upp så småningom och kan inte riskera produktionen för ett par solglasögon. Jag får fixa nya såna 😉

  • Mörkläggning och redigering.

Redigeringen hemma gick bra, eftersom jag hade en låt klar för filmen kunde jag anpassa klippen direkt från mina idéer och kreativiteten vibrerade i luften.  Kom ihop nästan precis som jag ville och kunde lägga tid på lite effekter för att höja produktionen. Krånglade lite sen vid publiceringen, så fick ta med mig hårddisken och låta filmen laddas upp från bilen. Fungerade det med. Iallafall så fick vi bara positiva ord även denna gång och kan stolt samt rakryggad lämna O-Ringen med känslan att vi har levererat samtliga dagar.

Sista dagen här var det flertal personer som kom fram och något som verkligen uppskattas. Svårt att ta in när man är mitt i planering eller filmande under dagen, men vi hör alla era ord och tar med oss i hjärtat! Stort tack!

  • Höga Kusten bron.

Jag hade lite hemlängtan och bestämde mig för att blåsa hemåt. Energin var ändå bra, humöret var på topp och förutsättningarna vacker. Passade på ta en break vid bron här och flyga lite drönare som behövdes för summeringsfilmen. Otroligt vacker avslutning och knöt ihop säcken för detta år verkligen.

7500 filer och närmare 300gb material ligger på min hårddisk från O-Ringen 2018, mer komma skall då V stannade kvar och arbetade på efterfesten. Summerar veckan med att vara väldigt nöjd med produktionen, samarbetet med mig och V har fungerat jättebra i åtanke med att det är första gången vi gör en stor produktion för första gången tillsammans samt lycklig över att lämna 7 underbara dagar i bagaget här i livet.

Helgen blir lugn och jag åker nu mot Miamys. Får la se när jag återkopplar, tänkt redigera ihop en egen liten highlight och vi hörs, när vi hörs!

Tack alla!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *