Sollefteå Dag 4

  • En kvällsrunda med lite puls!

Efter ha levererat in film för publicering, stack Robin på några ärenden och jag satte på mig pjäxor. Solen värmde fortsatt men lite mer human temperatur och jag siktade på lite rullskidor. Hade väl inga större förväntningar på formen, var väl mer för att rensa tankar, få den där goa känslan och fräscha upp kroppen.

Åkte en runda upp för backen, fin backe, lagom lutning och härligt flyt. Tryckte på men med kontroll, den enskilda intervallen var väl ca 12min uppskattat och det var väldigt skönt på toppen att få blåsa ur lungorna. Mycket skit i halsen och kroppen, så skönt göra en rensning och endorfiner började sprida sig. Solen stod vackert på toppen och jag gick på rullskidbanan efter Robins rekommendationer om att det skulle va Sveriges vackraste, upp till bevis tänkte jag, sen så.. .

  • …Knäckte jag stavspetsen.

Vet inte riktigt vad som hände, men jag skulle precis gå in i första backen, tittade väl omkring på utsikten och råkade sparka staven med skidan. Spetsen flög ut i skogen och nu var jag spetslös. Skit. MEN, det stoppade inte mig och jag var fast besluten att testa banan. Så i 13km sparkade jag mig omkring på banan och verkligen njöt. Väldigt, väldigt fin bana, bra träning för benen och skön harmoni tillsammans med musiken. Lajk!

Efter rundan så bjöd Bryntesson på en finare öl och vi körde den traditionella publicerings-ölen” som den gamla goda tiden med High & Low. Rätt lugn kväll därefter, pysslade med sociala kanaler, pysslade med bilder för Skidtunneln och allmänt plock med utrustningen. Vek in årorna kring 00:30.

  • Sveriges gladaste prick Robin Bryntesson.

Jag skriver för att sprida budskap, om en incident som kan hända när som helst och för vem som helst.

Under natten och tidigt i morse kring 06 vaknade jag av pipande och vibrerande i sängen. Robin sov som en sten, men förstod att det var insulinpumpen som varnade och det var något som inte stämde. Väckte Robin första gången, han fick ordning på grejerna och somnade om. Tidigt sen på morgonen när den pep en andra gång, väckte jag Robin och sa åt han fixa insulinpumpen. Vände mig om igen, men pipandet gav sig inte. Kollade tillbaka och Robin hade bara satt sig upp, men somnat om 2 sek senare efter jag sagt åt han.

Efter morgonens analys på frukost, så hade tydligen nålen som pumpar in insulin i kroppen, kommit snett och inte kunnat pumpa in insulin tillräckligt för ändamålet. Så Robin hade gått hög två gånger under natten och inte fått den mängd insulin pumpen försökte trycka in i kroppen. Högt blodsocker ”är inte lika farligt” som lågt, men kroppens organ går på högvarv och slits ut fortare, med andra ord, kroppens livslängd påverkas och livet förkortas om ska snacka klarspråk.

  • Skidtunneln får sin första leverans bilder.

Efter en grym hotellfrukost där jag försökt hålla igen på godsakerna och matkoma, satte jag mig med bilder från skidtunneln. Första uppsättning 29 bilder är nu levererade och ytterligare bilder följer här under eftermiddagen, stående, inzoomade osv, finns massor av möjligheter.

  • Man kan ju inte va i Sollefteå och inte testa Hallstatestet!

Sagt o gjort, efter ha bokat in mig två nätter till på rummet och pysslat med plock, stack Bryntesson på några möten och jag satte på mig löparpjuxen. Här ska de springas Hallstatest. Värmen var brutal, utsikten magisk och kroppen kändes sådär. Bensparkandet kändes av från gårdagen, men humöret var på topp och förutsättningarna ändå fina.

Som Bengt Stattin sa själv, ”Brutalaste testet man kan göra inom löpning” och jag är beredd att hålla med. Bengt var med och stiftade detta test på 80-talet, i stort sett samtliga inom landslaget på skidor har gjort tester här och man var faktiskt lite rädd för utmaningen när jag stod där nere.

Iallafall, det är en brutal kamp mellan kroppen och det mentala. En konstant krigande, pushande av sig själv och fortsätta trycka på i stigningen. Meter för meter, andetag för andetag och ja, vad ska jag säga, är nog det brutalaste löpartest jag gjort. 1700m långt, 210 höjdmeter och 11 min 31 sek. Jag är nöjd med den tiden, tror jag skulle kunna komma kring 10:30-10:50 med bättre förutsättningar och erfarenheten nu av att ha testat. Var inte ute för att sätta rekord bästa, men få ett riktigt bra backpass och känna jag hade kontroll. Kul o ha det gjort, men jag gör inte om det i dessa dagar 😀

Utsikten och endorfinerna vid målgång, kan inte beskrivas, underbart!

  • Bra jobbat mig själv!

Efter ha pustat ut, skakade jag av mig mjölksyran med lite lättare löpning på toppen och testade några stigar på toppen. Lite över 1h aktiv tid fick jag ihop, med brutala 11:31 min kände jag mig nöjd med passet och glad jag fick in det i schemat.

  • Leverans från BLIZ med en uppsättning MATRIX.

Efter passet togs en långdusch, en smoothie och vinkade av Bryntesson som skulle tillbaka till Östersund. Jag stack ned på byn och skulle fixa några ärenden. Fixade nya stavspetsar bland annat och siktar på ett pass nu på eftermiddagen innan middagsbuffén, så man kan frossa lite 😉

Ellers ska jag också fixa med bilder för Tunneln, starta igång projektet för Lager 157 Ski Team och få ihop en grund. Bygger grunden till storyline och sedan sätter mig ned ordentligt på kontoret hemma, gör så mycket jag hinner här, men fortsätter sedan där datorn är snabbare och skärmen är större! Ska ha telefonmöte med Lars Ljung imorgon och då återkoppla lite av det filmade materialet för första avsnittet.

Så, nu har jag bloggat av mig, ska arbeta lite, ut igen på lite träning och kanske testa jacuzzin ikväll 😉

Cya tomorrow!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *