Sockertoppen ² Day 1,5

 • Sena porträttbilders styrdes upp igår, start 22:45

Tjena hopp folkens, beklagar sent inlägg men verkligen inte haft en syl över idag. Iallafall, sent igår tog vi nya porträttbilder på ledare, även jag fastnade på bild och jag fick snabbt redigera ihop bilderna för utskrift. Jag & Bryntesson satt uppe ett tag till och pysslade med film. Fram till 02:00 höll vi på med finjusteringar i filmen, pysslade i ordning lokalen och det var bara vi två nattugglor vakna. Vi både skaka på huvudet åt att vi gör det enkelt för oss, att vi lägger en bra grund med sömn inför veckan hade varit smartast, men tydligen arbetar vi inte så.

Kom i sovläge strax efter 03, vaknade hyfsat pigg dock, så var inga större problem. Man har kommit in i rutinen nu 😉

 • Ett nytt taggat gäng på plats!

Många kända och många nya ansikten, iallafall ett riktigt taggat gäng och vi drog igång direkt på morgonen. Jag skötte filmer, projektor och ljud samt filmade kick offen för hela lägret. Började med lagbilder och en gemensam. Sen lät vi det inte vänta länge, innan det sparkades igång med Diabetesstigen!

 • Team Tyskland vann teamtävlingen med bästa bild!

 • Pricksäkerhet var en del utav första utmaningen!

Varierade första aktiviteten med att plåta och filma. Försökte minnas och göra en mentalplan för att variera från senaste lägret. Kom ihop riktigt bra fick jag klart för mig under kvällen sen, när jag först då kunde gå igenom materialet! Men annars här, var det bara att kötta på och se till att kamerorna hade ström! 😀

 • Von Otter delegerar!

 • Bryntesson med sin kära Mr. Tjutman.

 • Alma kollar blodsocker!

Ibland glömmer jag att dessa ungdomar har diabetes, deras knappar och pumpar på kroppen avslöjar dom utåt, annars är det väldigt svårt att säga. Under diabatesstigen har vi en station med blodsockerkontroll och deltagarna får gissa sitt socker. Var verkligen High & Low spridning på dom värdena, men alla var inom rimliga gränser och det kunde justeras/åtgärdas ganska enkelt!

 • Albin under diabetesstigen!

 • Mira firar äggkastningen!

Mira vinner iallafall årets vinnarskalle med den här bilden 😀 Liten tjej, men energi och vinnarskalle åt ett helt fotbollslag. Hon skulle behövas i startelvan mot Mexiko!

 • Svårare än man kunde tro!

 • Sjukaste dansgänget någonsin på SOCKERTOPPEN!

Det har varit många härliga individer och grupper genom åren på Sockertoppen. Men bannemig om inte dom här är galnast. Under lagtävlingen var vi tvungna ta en paus för att köra ett spontandisco och jäklar i mig vad de gick all in! Fruktansvärt gôtt att se och man blir fylld av energi. Kul att filma också när kidzen bjuder på sig själva 🙂

 • Tar en till lagbild på det 😀

 • Diskussioner om ” Var är bollen?!”

 • Vidar inspekterar gräsmattan under matchen!

 

 • Grabbarna grus har koll på läget!

 

 • Mira hade invigning med matchbollen!

 

 • Aldrig tillräckligt med mänskliga pyramider.

Dagen avslutades med fotbollen och det var tyvärr lite halv-varierat väder. Jag säger tyvärr för att bilderna blir tråkiga när inte solen är framme och den kyliga vinden påverkar deltagarna lite.. Men men, de höll ett bra humör ändå och jag fick ihop det både bild & filmmässigt! Gänget hade fortsatt inte slut på energi här kan jag säga, de kör verkligen all in konstant och det ska bli spännande att se hur veckan eskalerar! Håller de hela vägen?

 • Sista bilden för dagen!

Några av dom studsade upp på vagnen och vi tog några sista bilder. Kvällsfika serverades och jag fann mitt lilla kryp in. Nytt för detta läger är att jag fixat mig ett kontor, avsides och jag kan stänga dörren bakom mig. Ganska litet, men passar mig perfekt och nära till kaffemaskinen. Kan enkelt tillgå mat, även om jag arbetar genom samtliga matraster och faktiskt, har egentligen ingen rast igenom dagen. Det är passionen som driver mig, som jag sa till en förälder som tackade mig idag på invigningen för att mitt jobb! Uppskattar när de kommer fram, verkligen! Man gör det för deltagarna, men också för föräldrar, vänner och familj, det bidrar till så mycket energi och mervärde till samtliga!

Fått några mejl och kommentarer också, ska försöka klippa in dom här något inlägg framöver. Hjärtat blir blödigt när man läser och man blir varm ända från ryggraden av fina ord från föräldrar som haft deltagare här under första lägret!

Nu är klockan 02:00, ”imorgon” kommer Bryntesson och väcker mig vid 07:15. Då ska vi väcka deltagarna med en smäll… Förhoppningsvis. Jag har nog kanske 1h till innan jag ska sova, ska preppa lite kameror och plocka lite smått! Kan inte va trött än ju 😉

Imorgon något lugnare därefter, ska hjälpa Frida + filma under diabetesmässan vi arrangerar inne i stan medans gänget åker till skidtunneln. Så ska försöka få till ett inlägg lite tidigare imorgon, alternativt kommer det ännu ett nattinlägg om jag inte får stunden till!

Det är långt kvar till vila :*

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *