Skidtester

DSC_0195

  • Vandrings varvet på byn.

Vi kom fram till Leevi ganska sent och trötta efter resan började vi med en fin middag. Finland bjöd på en vacker översättning ” Övermorgen griskind ” Spännande maträtt 🙂 Vi la iallafall efter maten ett varv på byn och kikade in målgången, banketten och var efterfesten skulle ske. Leevi är ett litet stället men ändå känns som någon slags resort. Mysigt och levande.

DSC_0196

  • Skidtester

Upp tidigt för skidtester, vi åkte ut till planerade stället och där visade det sig vara opistat. Typiskt. 45 min försenade kom vi till plan b och kunde sätta igång med skidtesterna. Jag testade med Bob och Kardin/Holmberg ihop. Fick fram fina skidor och alla var nöjda. Eftersom Sara är sjuk, så fick jag hoppa in i test, så har bara tagit kort med mobil idag tyvärr.

DSC_0200

  • Ut på tur aldrig sur.

Efter avklarade skidtester stack vi iväg på lite skidåkning vi stakade bortöver och fick uppleva full vinter igen. Fina spår, halvbra stavfäste och fint glid.

DSC_0204

  • T-W trött.

Så småningom fick jag nog i deras tempo och stannade av lite för att ta kort när de skulle ner för att vända. Otroligt tyst och fint i skogen, mäktig känsla att det enda som hörs är dina egna andetag. Jag passade på njuta lite neröver och sedan kunde höra grabbarna komma åkandes uppöver.

DSC_0208

  • Kardin & Holmberg passerar

DSC_0212

  • Bob kommer med ett brett leende.

Förstod någon var fel, när jag ser Bob kom på benskate och långt efter. När han kom närmare, så såg jag att bägge stavarna var avbrutna 🙂 Grabben har lyckats knäckt bägge stavarna och just precis där vi är längst bort från hem också.

 

_20170407_131718

  • Ett ångestladdad NEEEEEEEHJ från Bob.

Så kan det ju gå 🙂 Hyfsat bra jobbat med att knäcke bägge stavar, till sitt försvar var det brant utförs och vi åkte fel åkriktning.  Men så himla typiskt med 8km kvar.

DSC_0214

  • Bob var glad ändå.

Han fick till o ta till benskate hemöver och vi tappade fort mark på Kardin & Holmberg. Fick dåligt samvete snabbt för han och tänkte att det är bättre att jag blir stum i benen än Bob som ska tävla. Så han fick ta mina stavar och jag fick köra benskate hem. Riktigt härligt o passera de andra stora teamen med båda stavarna knäckta och komma stumt på skate 😀 Aja, jag bjuder på den och hem kom vi. Totalt med skidtesterna var vi ute i närmare 3 timmar och nu blir det en lugn eftermiddag.

Återkommer ikväll med en liten uppdatering om formen på grabbarna.

Pejärrrvi

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *