Recap Kaiser Maximilian Lauf

 • 08:15 Familjen från Sverige!

06:30 ringde larmet, kanon trött men inget att göra åt och bara stiga upp. Grejerna var packade, tog med det man behövde och gick ned till frukost. Frukosten var av det enklare slaget då inte allt var framplockat och vi tog oss mot stadion. Riggade först för en live-sändning där dom skulle inleda med försnack, efter den skulle jag följa upp med en intervju från längre bak i fältet.

Träffade detta fantastiska gäng från Sverige, tyvärr ville inte uppkopplingen fungera och det blev istället bara en bild.

Min plan var satt för dagen, efter olika omständigheter blev inte alla mina bilder med i den officiella publiceringen. Så samtliga bilder här är det som ännu ej visats och följer min dag som fotograf på Kaiser Maximilian Lauf 🙂

 • Motionärerna börjar droppa in mot stadion.

Jag fokuserade lite mer på motionärerna, den stora massan och kompletterande bilder för Magnus där han inte alltid hinner va på plats.

 • Kanongubbarna var skjutglada och redo 🙂

 • Damernas start.

Ganska litet fält men ack så tunga namn i gruppen. Kylan var påtaglig, men fungerade fint att arbeta mellan mina två kameror och lyckades få de bilder jag ville ha.

 • God stämning i startfållan 😀

 • Herrarnas start.

Nygaard var het i starten och satte tempo, dagen innan när vi intervjuat Nygaard var han ganska låg och ville inte hinta om någon toppform. 50/50 att han kom till start och beslutet skulle tas under kvällen. Han var med länge i ledarklungan, dock en incident längs banan där han lyckades knäcka skidan. När vi analyserade bilderna i kontrollrummet, såg det ganska självförvållat ut och något som skulle kunnat undvikits. Men vad vet jag, bara mina tankar om vad jag såg på bilderna.

 • Långa bandet från starten.

 • Mäktiga vyer överallt man vände kameran.

 • Plåtade några låga vinklar.

Efter starten sprang jag upp till höjden på andra sidan dalen, tiden var knapp och jag var varmare än ett bastuaggregat. Fått nya kläder och det blev rejält varmt att springa i, fick några fräna bilder på motionärerna och sedan tvungen vidare mot nästa position.

 • Vackra vyer bjöds det på i dalgången.

 • Jag fann ett gäng Alpackor.

Flera roliga bilder härifrån, men valde denna för lite komiska inramningen och historian. Alpackor skiter nämligen i allt och alla, det enda de är nyfikna på är mat och mer mat. Att plåta dom var inte bara o bara, men här tajmades när damen pekar och Alpackan kollar. Ellers var dom helt i sin egna lilla värld 🙂

 • Smuttna passerade och fick dricka.

Eliten passerade så småningom, knäppte några bilder när jag ändå var på plats och de svenska åkarna verkade verkligen starka idag. Inte svårt att få vackra bilder idag med vädret, förutsättningarna och miljön man var i. Endast en grov underton att det var en påtaglig stress som pågick i bakgrunden mentalt.. 😀

 • SkiGo  åkare passerar innan langning.

 • 10 poäng för mustaschen och stjärna i kanten för den härliga utrustningen.

 • Strålande väder och härliga motionärer.

 • Andreas Holmberg passerar 12km före mål.

Så himla mäktigt att se min vän Andreas passera i ledningen. 2 grabbar som var loss från stora klungan och Honken” verkade rejält stark idag. Stod tillsammans man hans föräldrar och knäppte några bilder. Hoppet började stiga och jag själv blev stressad av den jagande klungan bakom 😀

 • Den stora jagande täten och Sprintkungen Anton i högform 😉

 • Motionärerna hade det inte lika stressigt och njöt mer av tillvaron.

 • Soppa så mycket man kan bära och dricka 😉

 • Den sköna känslan av målgången efter 60km skidåkning.

Efter ha plåtat Andreas & eliten vid sista passering vid 12km, var jag tvungen rejsa mot målgång och mitt nästa uppdrag. Tiden var knapp och det gjorde inte saken bättre att jag behövde svänga tillbaka efter 200m och hämtas väskan jag glömde. Tog mig till målet iallafall med 2 minuter tillgodo och infann mig i mixade zoonen.

Där stod jag utan kamera och istället var reporter för ”LT-intervjuer” jag intervjuade åkare på modersspråket och som bandas samt livesänds ut till samtliga kanalerna. Saken med mina intervjuer är bara att de är frivilliga att kopplas in till kanalen eller används som summering under kvällens sportsändningar. Spännande, stressigt och utmanande med att åkare kommer på löpande band. Man vill fånga åkarnas unika lopp och speciella händelser, sen inte helt enkelt när Chernousov pratar på Ryska och jag ställer frågor på engelska. 😀

 • Glad motionär som äntligen kommer till mål 😀

Efter mina LT-Intervjuer var det prisceremoni, där livesände jag lite bakom kulisserna och sedan plåtade motionärer för målgång. Många av mina bilder användes inte officiellt denna helg, plåtade mycket för orten och arkivbilder för Ski Classics. 

 • Har skägget frusit då har man kört på ordentligt 😉

 • Skieer of the dayhelt rätt och välförtjänt, vilken kung!

 • Social recap – summering av loppet för sociala medier.

Efter prisceremonin och jag plåtat lite målgångar med motionärer, fann jag mig in i TV-lastbilen och mötte upp Joakim. Där satt vi och snabbspolade igenom hela loppet och valde ut klipp för en film på 60 sekunder. Fanns så otroligt mycket fina bilder att välja mellan, mycket händelser i loppet och även här en påtaglig stress. Kunde så småningom lämna lastbilen nöjd över bilderna, när det stod och tankade över på min hårddisk, passade jag på att redigera bilder.

Magnus fick ett urval av bilder och perfekt tajmat kom Joakim med filmerna. Satte direkt igång och redigerade ihop sekvenserna till musiken. Skickade in en referensfilm som fick grönt ljus direkt, små korrigeringar bara i texten och sedan direkt för publicering innan middag.

En lång dag med utmaningar, stress och intryck. Summeras som helt fantastisk, jag gillar när det är fullt ös och det ändå rullar på. Dagen gick som ni kanske förstått i ett, valde skriva detta inlägg idag istället och lite mer ”storytelling” bakom produktionen

Idag byter jag hotell och sitter nu skrivandes med detta innan incheckningen. Solen skiner här i Seefeld och jag ska gå ett varv på byn, här blir jag kvar fram tills Torsdag och då reser vidare till Engadin St. Moritz. Idag blir det ganska lugnt, ska redigera lite material för ikväll och skriva lite feedback för utveckling kommande helg.
Se över möjligheterna med någon filmproduktion också för veckan..

Auf wiedersehen!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *