Rally Sweden Day 4

 • I bilen vid 06:00

Kan inte säga att jag sov, men 05:30 gick jag igång att klä på mig och gå ut till bilen. Ringde Simon för att se han var vaken och börja varmköra bilen. Efter liknande projekt i arbetstimmar och brist på sömn, börjar jag nu bli erfaren och kommer ändå igång på morgonen. Man är rejält förstörd, men kan ändå glömma det hyfsat snabbt och fokusera på uppgiften.

 • Motorbanan i Likenäs vid 07:00

Vi planerade på vägen upp, var på plats i bra tid och fick bra platser för film. Ångrade lite att jag inte hade med drönaren, men inte mycket att göra åt nu och bara att arbeta med de kameror man istället hade.

 • Dennis passerar första vändan på sträckan.

Fann ett ställe lite avskiljes från stora publiken, där kunde jag komma riktigt nära och riggade 2 kameror när Dennis kom. Blev en bra sekvens, såg stabilt ut och hoppet började stiga för en totalseger. Men egentligen ingenting jag värderat innan, så det hoppet fick inte grund i något och jag fortsatte fokus, fokus på filmandet som vanligt.

 • Rekar startområdet lite.

Sträckan i Likenäs åkte de två vändor och till nästa gång skulle starta, passade vi på att se några starter. Helsike vilket härligt ljud och mäktigt när de värsta bilarna drar iväg,  så vi käkade enklare frukost och njöt till musiken från motorerna.

 • Simon och jag mellan starterna.

 • Fokus i starten.

Dennis & Johan vid näst sista sträckan i Likenäs. Två fokuserade grabbar satt i bilen, de visste att en jagande Emil närmade sig och det var rejält tight mellan dom. Jag håller mig lite i bakkant, filmar lite gömt och vill inte störa i bilen. Deras uppgift är att köra fort, inte få bra film! Men kom riktigt nära, så fick några grymma sekvenser inför start.

Johan ser ut att blunda i bilen, men läser noter inför starten, så var inte oroliga 😉

 • Inför målgången i Torsby.

Det var som sagt rejält tight, 5-6 sekunder skilde dem åt vid sista sträckan och nu skulle det avgöras. Vi hade planen satt för målgången och jag var vid alla andra i teamet för att filma klippbilder. Fick mig kaffe, snacka med föräldrar och fans, vi alla var verkligen spända och nästan illamående över hur tight det var.

 • Målgången bringade mycket känslor..

Jag blev så tagen av informationen om mellantider och vetskapen att han skulle vinna att jag missade helt att filma målgången. Jag grät bakom solglasögonen och tårar delades med i stort sett hela teamet. Vilken glädje, vilken känsla och otroligt hjärta från alla på plats. Såna här situationer får man inte uppleva många, idag var en sån dag och kameran spelade in allt. Hjärtat värmde, tårarna rann och jag försökte mitt bästa för att fortsatt försöka filma bra sekvenser.

 • Glädjen vid målgången och första mötet.

 • Dennis och Johan träffar oss innan prisceremoni.

Dennis & Johan verkligen exploderade med glädje och tårar när de mötte oss innan prisceremonin. Vi sträckte oss genom gallret, grät tillsammans och otaligt många kramar delades mellan oss. Sån helt underbar känsla att stå där, tårar i ögonen att jag inte såg vad jag filma och känslan att vi gjort det tillsammans. Helt underbart och ett minne jag kommer ha med mig resten av livet samt titta tillbaka på många gånger. Varm i hjärtat bara jag skriver!

 • Seger jublet på podiet!

Att stå där nere på uppdrag att filma och täcka hela tävlingen är otroligt mäktigt i sig med en vinst. Men att se en nära vän, som lever för rally och kämpat så länge att man vet vad detta betyder för Dennis, går inte att beskriva. Jag har inte ord för mina känslor här, men jag njöt och unnar de allt för denna seger!

 • Segerjubel i Sunne.

Efter podiet var det presskonferens i Sunne, så vi fick köra rally ner dit för att hinna och fånga några sekvenser. Filmade, plåtade och gjorde en intervju med grabbarna innan vi tog adjö för senare återsamling. När de hade segermiddag tillsammans, redigerade jag ihop summering av dagen och anslöt lite senare för visning. Alla filmer från helgen visades och blev ett mycket positivt gehör. Blev även där tårögd och kramar delades än en gång. Tror inte jag hade landat allt igår när jag stod där riktigt, sen att man arbetat 83h4 dagar gör att man blir lite väck.

Stannade kvar där ett tag efteråt för att prata med segrarna, Arne och de övriga i teamet innan jag var tvungen hem för att fortsätta arbeta. Ski Classics projektet av summering på loppet var nattarbetet och skickades in på småtimmarna. Idag måndag har jag finputsat filmen från Rallyt och senare på eftermiddagen pysslat med ärenden samt hel-ete mycket plockande av all utrustning.

Lugn kväll väntar, men veckan är inte den samme. Men det ska vi inte fokusera i detta inlägg, för nu gläds vi åt segern och njuter av stunden!

SÅ J*VLA GÔTT, blir mina sista ord och här nedan följer en highlight från hela helgen, längre version kommer!

T-W

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *