Rally Sweden Dag 2

 • Inparkerad vid dagens första sträcka i Mattila.

Klockan är 00:26 och jag bloggar, borde sova då klockan är ställd på 05:30 för avfärd mot Hagfors imorgon. Hujedamig för vilken dag, men måste skriva av mig och varva ner från en intensiv tid sistone. Vi började iallafall med avfärd strax innan 07:00 från Torsby. Kanske inte låter tidigt, men då är det sent arbete dagen innan, uppstigning tidigt för sortering och packning av bil. Men kommer igång ganska fort på morgnarna, idag vaknade jag mitt i en dröm och var väldigt pigg. Smidig färd till Mattila och idag var vi tidigt ute. Fick en bra parkering, fick gå 5min till sträckan och sedan följa den uppöver till en kanonplats för dagens första sekvenser.

 • Inkvarterat oss ovanför sträckan.

Vi var definitivt inte först, parkeringsvakterna hade varit här sedan 04:00 och man kan undra när de första besökarna kom 😀 Men vi fick en jäkligt bra plats, otroligt mycket snö och den vräkte ner. Ramlade ner en gång i djupsnön, det var brösthöjd och gick bättre att simma. Hua, men här satt vi ca 1h och väntade in passeringen av första bil.

 • Dennis passerar som fjärde bil i JWRC.

Hade riggat i ordning fyra kameror och fick riktigt snygga vinklar på passeringen. Bra linje, hög fart och såg riktigt bra ut. Efter passering, var det bara o packa ihop och ta sig till nästa sträcka för att fortsätta med vår plan.

 • Liten paus innan historiska klassen kom.

När vi spatserade ner från vår plats, mötte vi full fest och härlig miljö längs vägen. Så himla fränt på ett vis, att mitt i ingenstans, meter med snö, kyla och allmänt grått, är det världens folkfest och det är helt underbart! Här har man verkligen glömt den kämpiga morgonen med trötthet.

 • Sen ankomst betyder lång promenad i rallyvärlden.
 • När vi bytte sträcka så gjorde vi en liten chansning, vi visste att det skulle bli långt att gå och bli tight för kvällens sträcka. Men vi höll oss till vår plan och fortsatte gå. Vad vi inte visste, var att det blev längre promenad än planerat och stressigare än tänkt. Men vi fortsatte att gå, började höra ljudet från säkerhetsbilarna och tempot höjdes i promenadstegen. Glömt att berätta också att igår på ”träningen” (shakedown) så rullade en säkerhetsbil, nu hur det hände, låter jag vara osagt. Otroligt.

 • Dennis passerar med fulla spjäll.

Vi kom precis fram, när första WRC bil kom och hade inte mycket sekunders marginal. Som tur är passerar Dennis ca 45min efter första bil, så vi hann göra en snabb plan på vinklar, njuta några passeringar och fånga några klippbilder. Tyvärr så krånglade en Gopro för mig, hade satt en i diket nära Dennis och hade blivit jäkligt fränt. Men så är det ibland, teknik är teknik, vissa saker kan man inte förutspå och den sekvensen gick förlorad. Men fick iallafall  film från två kameror, kanon!

Blev en rejäl powerwalk sen tillbaka och samma sak idag, kylan var inget problem längre och man var varm som en ugn. Visste att tiden var tight och var bara att gilla läget. Över 1mil har gåtts idag, oftast i ganska högt tempo och mycket utrustning med. Rally är inte bara njutning och korv vid sidan av vägen 😉

 • Sista kurvorna för Dennis innan mål.

Med kanske 5 minuters marginal hann vi till målkurvorna i Valberget och fångade de två vinklar vi planerade i bilen dit. Men en puls på 150 kunde man äntligen pusta ut att dagens stress var över. Körde runt och tog oss till serviceplatsen där vi mötte upp Dennis som slutat 2:a efter Dag 2. Växlade några ord, filmade några sekvenser och träffade några andra i teamet som arbetar med allt kring rallyt.

 • Partytältet var fullsprängt med folk, kul!

 • Trafikstockning ut från serviceparken.

Lite minuspoäng på vägen ut från serviceparken, kedjelåsprincipen fungerade inte och tog säkert 30 min att ta sig ut. Onödig tid till spillo och man var stressad över att få till produktionen för kvällen. Dagen är fortsatt ung här som sagt och bilden är tagen 19:26.

 • Planering med grabbarna.

När filmen var klar och publicerad, kom Nicoking och hans broder Kevin över för planering. Vi gick igenom en plan för morgondagen och satte en ännu tidigare avfärdstid vid 06:30 härifrån. Så det blir rise and shine, kommer vara helt färdig efter denna helg, men med ett leende och stolthet hoppas jag! Nu lär jag avsluta, trött i ögonen och ska försöka slockna innan 01, larmet är satt på 05:30 och ingen tid att slösa.

Keep on’ rockin

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *