Pre-Rally

  • Hyundai har inte sparat på krutet när det gäller servicetält..

Efter senaste blogginlägget drog jag upp till serviceområdet och skulle möta upp Dennis. Grådassig dag och lite blött längs med tälten trots kallgrader med snålblåst. Iallafall, spatserade förbi monstertälten och tog mig bort till där Dennis höll till.

  • JWRC har lite andra förutsättningar.

Verkligen andra förutsättningar, här har de mekaniker endast för denna helg tilldelade och som sedan cirkulerar olika för varje helg. Man ska verkligen tävla på samma villkor och förutsättningar, bilarna är exakt likadana och det är bara körningen som ska avgöra. Fränt upplägg ändå och det tar fram den junior som är bäst att köra, men kan också bli rörigt med olika mekaniker, det är just därför att man inte ska hinna ”bli kompis” med någon och kan få fördel genom vänskapen. Förstod jag det som.

  • JWRC Ford Fiesta R2 är tävlingsfordonet för helgen.

  • Johan Johansson och Dennis Rådström på JWRC kickoffen.

Gjorde upp med Dennis för att mötas upp i M-sport tältet där de hade en liten egen presskonferens om man så kallar det. De hade presentation av de olika tävlande, några gäster och intervjuer med utvalda.

  • Dennis blev intervjuad.

Dennis & Johan var några av de få som blev intervjuade, tidigare års pallplaceringar i totalen och kanske några man kan kalla favoriter. Kul att Dennis är en av de, ögonen är på oss och märkte att Dennis är riktigt jäkla laddad för helgen. Ska bli grymt kul att följa hans framfart, dock lite bekymrad över de tidiga morgnarna och något jag blivit lite bortskämd för på sista tiden. Men när man väl kommer ut på sträckan, brukar man bli jäkla taggad och man glömmer bort att man är trött!

  • Dennis intervjuades även efter presskonferensen av olika bolag.

  • Sebastian Ogier var på plats.

Den superstjärnan är faktiskt tidigare juniorvärldsmästare och någon att se upp till, han har gått den vägen Dennis påbörjat och nu i ett proffsteam i WRC.

  • Byte av stolar inför morgondagens start på Rally Sweden.

Efter vi var klara med intervjuerna tog vi oss bort till tältet där det mekades för fulla muggar och stolarna byttes bland annat ut mot några andra anpassade. CO-Driver Johan berätta att han bröt ryggen för 2 år sedan i en rallykrasch och därför behövde lite annan sittställning. Tuffa tag! Filmade iallafall lite, fick till några fräna sekvenser i det begränsade området och avslutade med en halvstressig intervju med Dennis.

  • Oliver & assistent Simon kom förbi på planering och kaffe.

Simon som är en god vän och erfaren Rally Sweden besökare, kommer hänka på mig och assistera på olika plan. Oliver hade några inputs och vi kommer möta upp han under lördagen. Planeringen är lite halvsvår då det är tight med tid mellan sträckorna, stundtals långa körningar och även mycket snö i terrängen. Så vi står verkligen för en utmaning och schemat blev lagt med stor gnutta salt. Med salt menar jag kaos. Men den blev lagt, vi får utvärdera i farten och diskutera vägen vi lägger framför oss ”as we go” lite. Grunden är lagd, så det känns skönt, men som tidigare nämnt, grämer mig för de tidigare morgnarna..

Brukar vanligtvis inte ha några problem med tidiga larm, men sjukdom och senaste tiden med mycket kontor, har gjort mig lite bekväm. Så det får vi ändra på, nu är klockan 22:30, jag ska läsa ikapp om OS och sätta larm på 06:00 för avfärd mot ”träningen” i Rådomsskogarna. Kommer bli hela förmiddagen där, ev lite skruvande och ändrande vid service som jag filmar för att sedan vara på plats under presskonferens i Sunne under eftermiddagen. Blir inget Karlstad för mig under kvällen utan kommer redigera klart summering av dagen och sedan planera nästa dag. Fullt ös i 4 dagar nu!

Nu lär jag vika ner datorn och börja ladda. Allt är packat och hyfsat jäkla redo för morgondagens batalj!

Wroom wroom i Vârmlandsskogen

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *