Portugal day 5

 • Gabbe Strid på första vätskepausen!

Tyvärr, tyvärr, var vår vapendragare Nykvist,  tvungen att vända efter 10 min pga nackspärren blev för plågande. Vår taktpinne vände hemåt och vi fortsatte mot vårt mål. I Portimao tog vi första vätskepausen och lirkade oss sedan fram på rullskidorna genom hamnen! Vilket område!

 • Fränt färgval på hus!

 • Vacker passering vid hamnen!

 • Hyfsat nära passering till havet!

 • Smile more!

Solen sken lagom hårt på oss, kom en kort skur annars molnigt och perfekt värme! Turen var uppskattat lite över 1h, ack så fel vi hade..

 • Transportsträcka längs med inre hamn i Portimao.

Här drogs det många blickar och kommentarer när vi åkte. Om de tycker det ser löjligt eller coolt ut, är en fråga jag tyvärr inte kan besvara. Men roligt är det iallafall att väcka lite liv i samhället och bjuda på leenden!

Vi åkte förbi ett pensionärsförening också efter ca 1h, de sitter ofta ute hela dagarna här i Portugal och har all tid i vätlden. Jag ropade glatt hej på portugisiska och fick leenden och skratt tillbaka 😀 Kul! Undrar vad de tänkte när vi passerade nästan 4h senare med samma energi..

 • Ibland får man till att traska på kullerstenen!

Vi var väl inte vilse, men var lite på på villospår och bestämde oss att knata ut till stranden i byn vi passerade.

 • Var är vi egentligen? ”

Mja det var ju fel by, men det var fin inramning och mysig strand. Många uteserveringar, klippor och en liten scen till synes som det såg ut vid stranden! Vi tog en kort break, utmanade Gabbe att staka monsterbacken upp och fick några hejarop faktiskt den korta biten vi klättrade 🙂

 • The Benagil beach.

2h & 15min tog det att komma fram till stranden. Kanske skulle kunna kapat det med en kvart, men vi hade beräknat det helt fel och distansen bjöd på långpass. Hade väl inget emot det direkt, hade med pengar och kunde ta en fika innan vi simmade ut till grottan.

 • Are you ready?

Grottan är belägen runt hörnet på klippan ni ser i bilden, kanske tog 10 min strand till strand och man tog det lugnt för att behärska strömmen. Man får ”go with the flow” lite och ha respekt för krafterna, gick fin fint och vi tog oss in säkert. Segerjubel!

 • Taaaa-daaa, vi kom in!

Båtarna som passerade in & ut konstant vill ju helst att man åker båt och köper en biljett. Så de kanske inte var jätte muntra, men ja ja, vi kom in och jäklar va mäktig grottan var från strandplats!

 • Otroligt mäktig grotta!

Har varit inne i grottan tidigare, fast då med båt och familjen med mig. Stundtals, hade vi grottan helt för oss själva och den var större än jag mindes. Mäktig som attan och magisk skulle jag vilja beskriva den som! Tio poäng!

 • Ljuset, färgerna och kontrasterna var episka!

 • Kan man klättra upp dit? ”

Kul grej att kunna kika upp i hålet och se turister blicka neråt. Vi är nog små som myror i deras ögon.

När vi tänkte simma tillbaka ut, mötte vi ett stort gäng på säkert 15 simmare och en guide med sig. Välkomnade in dom till grottan och sedan tog kurs ut igen mot friheten. Turen hem gick 10 min fortare, hade några fel vägval ellers gick det fint och vi tryckte på hyfsat. Totalt slutade den aktiva tiden idag på 4,5h och hatten av för ännu en bra träningsdag! Hunnit 18h dessa dagar än så länge!

Mötte upp Nykvist för lunch/middag, jag stack iväg till ett hostel för att göra upp om möte inför morgondagen och nu ska vi dra för att handla lite. Imorgon väntar väl lite träning, jag ska försöka få till några möten och resa över till Portimao på ett besök hos en cykelbutik! En maxad sista heldag helt enkelt!

Vi säger så!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *