Portugal day 4

 • Morning-selfie uppe i Monchique.

Vi stack iväg strax innan 08:00, satte kurs mot berget och dagens långa intervaller. Jag körde bil idag var tanken, Nykvist hade ont i en handled och Gabriel ville köra klassiskt. Alright, kompromiss fick de bli. Släppte av de på varsin sida berget och utlovade hämtning på toppen. Nykvist hade som sagt ont i en handled och därför valde att benskejta upp till toppen, imponerande. Strid tog kampen mot berget genom att åka klassiskt.

 • Nykvist benskejtar förbi!

 • Bergets väktare!

Dimma kan man tro det är, men det är faktiskt moln och toppen låg helt igentäckt med ca 30m synfält.

 • Passerkort för att ta sig upp.

Fick skjasa undan lite kor innan Nykvist passerar, så länge det är spjuvrar under magen är det väl lugnt, men har respekt ändå för dessa stora djur. Fast, de är lugna som en filbunke och mest nyfikna på vad rullskidor är vid passering.

 • Många kossor längs vägen.

 • I väntan på skidåkare!

Uppe vid toppen såg man som sagt 30m och lätt bris. Medans jag väntade på grabbarna tränade jag lite på att stå på händer och insåg att jag har mycket kvar innan jag kan stå länge och kontrollerat. Snackade med en tysk kille också, han drog nog denna resas bästa fråga!

Do the skiiers go without t-shirt so it feels like swedish winter?

Inte riktigt, det går jäkligt varmt på ett sånt här pass och man vill kyla ner kroppen 😀 Hörde ett jubel borta i dimman och det var ett gäng turister som hejade in Gabriels målgång, kul 🙂

 • Även jag fick fläkta ur lungorna.

Emil valde att stå över andra vändan för att vila kroppen, så vi bytte plats och jag fick harva ur kroppen lite. Hade tänkt vila idag, men antog mig halva backen och fick iallafall 20min i relativt kontrollerat hög puls. Kul passering vid kossorna och vädret skiftar fort. Andra vändan gjordes i solsken och det var ren njutning, iallafall vädret..

 • Time for business igen!

Väl hemma igen blev det snabbdusch och vidare på möte. Denna gång med Cecilia som äger två restauranger i Alvor och ett gym i grannbyn. Jag berättade om min bakgrund, min vision och framtida planer vad som komma skall till området. Mina idéer bemöttes positivt och ansågs spännande. Vi bollade mycket fram & tillbaka i en timmes tid, kul att träffa drivna och positiva människor. Viktigt i ett sånt här projekt och ingenting jag kan driva helt själv.  Cecilia är 44 år och Europa mästare i Crossfit, en tjej med grymt driv och power! Kul!

Följe upp det mötet med ett telefonmöte, ang två saker och varken något jag kan berätta om. Projekt i Sverige som jag tidigare arbetat med och nu kommer lite arbete som påföljd. Kul, offert ska beräknas och vi tar det därifrån. Svängde in spontant på en klippning också, alltid skönt att fräscha upp och lite kortare på sidan, mycket bra!

 • Sen blev det Nike Factory Store.

Skor finns det gott om i butiken här, många utav dem är unika par och det är lätt att fynda kvalitets skor!

 • Sommarsko 2019 & Carbon sko!

Blev två par för mig, 50% billigare än hemma i Sverige och jag var nöjd med mitt inköp. Nästa sommar ”räddad” och en rejälare sko inför hösten hemma + grövre sula inför ”rusk-säsongen”.

 • Vacker solnedgång inför kvällsbad!

 • Coast guard patrullen!

Kvällen summerades på stranden, vi hann på sekunden ner till solnedgången och ett gäng bilder plåtades i det fina ljuset. Resultatet publicerar jag imorgon 😉 Jag och Gabriel hoppade i havet för att avsluta dagens kapitel, efterföljande dusch på stranden och därefter middag hemma.

Lite jobb blir resten av kvällen för mig. Imorgon ska vi springa en äventyrsrunda ala swimrun, jag siktar på två möten och får se om jag hinner med det andra träningspasset senare på eftermiddagen! Beklagar den sena dagsrapporteringen, men är full fart här och svårt att hinna smita in en uppdatering!

Adios amigos!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *