Omslag på Vasalöparen

Stina Nilsson T-W Media

 • Stina Nilsson i Torsby Skidtunnel Juni 2017.

2 dagar som varit helt kaotiska kan nu äntligen summeras och publiceras på bloggen här. Låt mig presentera uppdraget som Omslagsfotograf för Vasalöparen September med ingen mindre än en av världens bästa längdskidåkare Stina Nilsson. Ett mejl från chefredaktören Erik Wickström dök ner i min mejlbox under Tisdagen. Efter lite diskussion så gjorde jag en kalkyl på offret och levererades sent på kvällen. När jag vaknade på Onsdag hade jag fått ett mejl, brukar försöka undvika jobb från sängen men i detta fall var jag väldigt nyfiken. Dealen var låst!

Vasalöparen har alltså beställt ca 6 bilder där vi kommer fotografera porträtt, under träning och vid intervjun. Uppdraget kommer ske när jag kommer hem från Östersund och det blir pang på. De kommer även köpa ut några bilder från tunneln när jag var där o fota under Juni. De bilderna är ännu inte publicerade, eftersom jag ej levererat till kund pga deras semester. Men otroligt kul att få uppdraget, Erik och jag har arbetat tidigare samt Stina o jag har filmat/fotat tidigare. Kommer bli grymt bra! Så blir ungefär en 1/2 dag plåtning och sedan publicering i numret för September.

Där i sängen ändrades hela min planering för kommande dagar. Så utrustningen jag tänkt köpa in efter jag  var tillbaka från Östersund, blir nu att fixa i PANIK och då menar jag NU. Så flög upp från sängen, letade grejerna på samtliga butiker som kan tänkas ha det i Karlstad och även på blocket. Kameror, blixtar, stativ osv. Fann vissa delar av prylarna men allt fanns inte att tillgå, helsicke.. Men Karlstad måste det bli och det är idag. Så nedanför här följer mina senaste dygn som varit totalt galna och vill rikta en stort, stort tack till min Far som hjälpte mig till att göra detta möjligt. Även NicoKing som följde med till Karlstad.

_20170817_215836

 • Kl 14:35 – Nya tightsen från SWEARE och min favotisha Sockertoppen.

Så för att få en kanonstart på denna hektiska tid framöver som jag visste skulle bli kaos, stack jag ut och cyklade i vackra Valberget. Fin musik i lurarna, bra puls och fina stigar snirklade jag mig fram för att rensa skallen lite. Träning för mig är som avkoppling och samla energi. När jag är trött tränar jag eller behöver koppla av hjärnan. I huvudet på mig snurrar det alltid idéer och planer..

_20170817_215849

 • Här njuter man..

DSC_0791

 • Kl: 20:09 påväg hem igen.

Efter ha krånglat lite i Karlstad med att inte få tag på allt jag behövde + att inte hinna allt innan det stängde, blev resan halvt lyckad. Men det viktigaste kom med hem och hann fixa lite grejer till bilen också. Eftersom att fixa bilen varit i pipeline så måste det ske nu direkt och jag behövde saker från Biltema. Jag hade gjort upp med min käre vän Frykestam om nya dekaler på bilen och det såg ut att bli sent arbete. Så kring 20 tiden lämnade jag och NicoKing Karlstad för att ta sig hem igen. Febrilt googlande och olika lösningar avlöste varandra för få ordning på allt jag behövde framöver. Men bilen var tvungen att bli klar innan stora resan på Fredag.

DSC_0792

 • Kl: 21:51 Skär ut kolfibertejp.

Eftersom Frykestam hade några ärenden att göra innan nattarbetet, så fick jag sysselsätta mig själv ett tag. Fann en tejp i liknande materialet kolfiber och fick direkt en idé. Måttade ut tejpen, rev av panelen i Caddyn och satte igång foilera.

DSC_0793

 • Kl: 22:15 fixet fortsätter.

Inte det enklaste att täcka en panel med så många skarvar och kurvor med tejp. Är själv väldigt kräsen och ville få det bra. Glöm inte bort folkens ” It’s never to dark to be cool ” Solglasögonen åkte in av förrns småtimmarna 🙂

DSC_0795

 • Kl: 22:45 Panelen vid radion klar.

Efter varmluftpistol, massa skärande och måttande kunde jag äntligen montera panelen igen. Ack så bra det blev, men nu blev man ju sugen på att byta stereo istället 🙂

DSC_0794

 • Kl: 23:09 Ratten klar.

Fick några restbitar från panelen, så använde dom som kompletterande detaljer på ratten och resultatet blev riktigt bra. Mycket pill, fix och skärande, där satt jag med pannlampa och hade långt från börjat nattarbetet.

_20170817_200134

 • Kl 23:26 Bumpershine polering.

Eftersom Frykestam fortsatt fixade lite ärenden, så satte jag igång med kofångarna fram och back. Hade köpt ett medel som polerar upp svärtan i kofångaren som ny igen och resultatet var påtagligt direkt. Många knepiga väck och en stor båge i fronten gjorde den väldigt krånglig samt tidskrävande. Men smackrade på 5 lager och folk som körde förbi borde funderat vad man egentligen sysslar med denna tid på dygnet. Men blev riktigt bra och var exalterad över snygg helheten blev. Så jag körde på tills han var tillbaka i pannlampans sken.

DSC_0797

 • Kl: 00:44 Satte vi igång designa logotyperna.

Så efter ha polerat kofångarna i 1 timme var nu Frykestam tillbaka och vi satte igång designa logotyperna. Älskar det här, så himla kul att bygga sin egen logotyp på datorn, för att lyfta in det i ett printerprogram, skriva ut dekalerna och sedan applicera det i tejp på bilen. Frän process och mycket klurande för att få det bra. För bra blev det 😉

DSC_0799

 • Kl: 01:17 Första dekalen printas ut.

Jajjemän, kromad tejp körde vi på och hade även ett riktigt starkt ess i rockärmen för huven.

DSC_0802

 • Kl 01:36 Första stora dekalen urklippt.

När tejpen kommit ut från skäraren, väntar massa pill och lite justerande av några kanter. För denna gång hade vi även förstorat logotyperna lite och nu var 2 massiva 😀

DSC_0803

 • Kl: 02:40 Samtliga dekaler printade och utskärda.

Så där satt jag och Frykestam pillandes mitt i natten på varsin sida skärbordet. Trevligt faktiskt, pillande arbete men ändå kul och vi båda var överens, bästa tiden att arbeta med de saker vi håller på med, görs bäst på natten. Det kräver sån fokus och koncentration, man vill inte bli störd och vill hålla igång sitt arbetsflöde.

Efter bilden togs drog vi ut förlängningskabel till bilen och satte igång varmluftpistolen. Så fram till Kl: 03:10 stod vi och pillade bort de gamla vita dekalerna som suttit på fram tills då. Nu hade vi printat ut 4 stycken, 2 stora, 1 medel och 1 liten för att kunna täcka alla sidor på bilen. Vi hade även printat ut vår flaggskepp och den kommer senare i blogginlägget. Jag kom iallafall i säng 03:30…

DSC_0805

 • Dag 2 Kl 13:23 Dax för appliceringen.

Sov i 6h och sedan flög upp av spänning för att se hur arbetet man gjorde under natten på bilen resulterade i. Kofångarna var betydligt svartare och panelen/ratten i kolfiber var riktigt mäktig 🙂 Fyllde på med bumpershine på några ställen jag missat, kompletterade på  några ytor och kunde sedan avnjuta ett grymt resultat. Ringde Frykestam och kollade gameplan för dagen. Vi gjorde upp 13:00 och det var perfekt för mig. Så jag slängde i mig en frukost i högsta hugg, stack iväg till OKQ8 för att blåsa av bilen i ”Gör det själv hallen” och därefter dunka upp till verkstaden. Vi satte igång direkt!

DSC_0808

 • Kl: 14:32 Huven började ta form.

Ser ni flaggskepp-stripsen på huven? Följde kanten på huven och la 2 kromade stripes längs de, blev riktigt jäkla bra. Nu var det bara o få till logotypen. Många olika vinklar att beräkna, få det rakt och sedan vara symmetriskt med allt annat som finns i fronten. Mycket mätande, justerande och pillande innan vi var nöjda med positionen..

_20170817_200226

 • Kl: 14:37 Huven klar och  ack så bra det blev!

Helt totalt supernöjd med hur huven blev. Loggan ligger helt perfekt, stripsen blev kanon och fronten blev riktigt, riktigt bra. Kromade tejpen gjorde sig bra med allt annat krom som är på bilen och höll sig fortfarande ”Cleant” Lagom är alltid bäst.

DSC_0810

 • Kl: 15:10 Samtliga sidor applicerade och klara.

Logotyperna på sidan med texten var nu snäppet större än tidigare och även kommit till en logotyp i bakrutan. Allt var i krom och följde bilens linjer/tema riktigt bra. Jag var som barnet på julafton! 🙂 Tog en snabb kôppenkaff och drog sedan vidare till Karl Hedin. Nu var det dags för färg. En idé farsan droppade på vägen hem från Karlstad och jag köpte idén direkt. Så stack iväg till Karl Hedin för att fixa färg, Orange färg. Nu skulle fälgarna målas och uppmärksamma mer att det är en Harley-Davidson edition.

Så stack dit, mätte färg, blandade till och åkte därifrån med 0,75 H-D färg. Farsan erbjöd sig att hjälpa och hade mat klar när jag kom. Väldigt uppskattat, då jag själv inte hade en tanke på mat i stressen. Så fick några goda köttpuckar biff i kroppen och sedan satte vi igång. Farsan hade fixat penslar och det fanns ingen tid att slösa. Det tog betydligt längre tid än vad jag hade planerat, sen är väl jag lite tidsoptimist och beräknar lite fel då o då.

_20170817_200343

 • Kl 18:45 Fälgarna klara och resultatet var riktigt bra.

Ett otroligt stort tack till min Far som hjälpte mig med fälgarna. Massa pill och finmålning för att få till designen vi hade tänkt ut. Tror det tog 2,5h att måla alla 4 fälgar. Hade jag gjort det själv hade jag nog legat där i 6h eller inte ens va klar än. I skrivande stund är det Torsdag kl 23:03 😀 

Se också hur mörk och fin kofångaren blev 😉

_20170817_200414

 • Färgen och designen i närbild.

Nu fick vi stressmåla lite så kommer att bli kompletterande när jag kommer hem igen. Men i det stora hela vad vi hunnit med på bilen, var jag sjukt jäkla nöjd och lycklig att vi fick ihop det.  Oändligt mycket tack till alla som varit med och hjälpt till för att göra det möjligt.

martensjoggenfby

 • Mârtensjoggen 2017 nytt uppdrag!

Direkt när jag var klar nere vid Farsan, så var det hem och packa för kommande resa. I farten hann jag ringa till Gustav på Mârtensjoggen som bett om en offertförfrågan tidigare i veckan. Så där kom vi överens och T-W Media har bokats in som speaker & ljudansvarig på tävlingen i Sep. Mycket kul att boka in ett litet annorlunda uppdrag och jag var där under 2016 för att visa vad jag hade o ge. Så ibland måste man jobba gratis för att vinna i längden. Gustav skulle återkoppla om när mötet blir och då skulle jag få mer information. Perfekt.

Hunnit också ringa ett annat samtal om ett arbete, men där lämnade jag bara offert och det lät positivt. Men väntar på slutgiltigt beslut.


 

Vad sker nu framöver?

Idag Fredag har jag åkt upp till Östersund för att sova hos Mr. Bryntesson. Antagligen kommer vi att arbeta o redigera lite där under kvällen för kommande publicering av film i helgen.

Lördag blåser jag vidare tidigt, tidigt mot Ö-Vik och för att filma inför O-Ringen 2018. Kommer bli där 2 dagar och inte fått specifik plan ännu när jag skrev detta inlägg. Vi har en grov plan och kommer även filma reportaget om mig & Ellen i helgen. Kul att det uppmärksammas.

Söndag kväll är väl planen att vara tillbaka i Östersund och blir säkert redigering på kvällen.

Under veckan sen stannar jag kvar i Östersund för att träna, jobba och kanske ha någon lugn dag!? På Lördag blir det iallafall att filma/fota drifttävlingen på stadion tillsammans med NickoKing och det kommer bli en härlig avslutning på denna spännande resa. Hemma sent kvällen på Söndag igen nästa vecka. Blir dock inte mycket vila innan det är plåtning av Stina på Tisdagen.

Nu är klockan 23:30 och jag lär nöja mig här. Inlägget skrevs alltså Torsdagskväll och jag har inte packat…

Peace out!

T-W

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *