Odeixce for a while..

_20170518_120755

Kvällen innan avfärden igår visade sig från sin bästa sida. Vinden mojnade av och blev en varm lugn kväll med en vacker solnedgång. Satt på muren vid mitt favorit ställe och bara njöt. Hängde kvar ett tag då Jordan anslöt och gick o la mig hyfsat tidigt för bataljen som komma skall dagen efter.

_20170518_120817

Vid frukost blåste det från söder och jag var positiv till den långa färden o medvind i ryggen. Dock ah efter frukost när jag stack iväg,  hade vinden vänt och det blåste motvind.. Suck. Helt klart blåsigaste dagen och jag hade nu framför mig en mycket mer krävande utmaning. Humöret var på topp, men jag hatar verkligen motvind och nu var de bannemig de värsta jag cyklat i. Fick ju pedala i nedförsbackarna 🙁

_20170518_120835

Första 2h är uppförs och sista 30 min av dom, är brant och krävande. Konstant motvind och värmen var påtaglig. Men när jag väl kom upp i Monchique-bergen var allt slit bortblåst, vilken belöning genom fantastisk utsikt och jag fann lite lä bakom träden.

DSC_0544

Hunden ner till vänster gillade dock inte att jag stannade här och såg mig som fiende. Alla hundar är så här uppe och antagligen gillar portugiserna att hundarna vaktar rejält. Så blev ingen längre break utan jag fortsatte med visionen att snart kommer den där fantastiska nedförsåkningen. Med utsikt åt bägge håll och en otroligt mäktig syn framför dig, banade vägen genom dalar och mellan toppar. Lång utförs och man bara njöt, mycket lättare att göra på cykel än fjolårets rullskidor 🙂

_20170518_145458

I Aljezur tog jag en paus och köpte massa gott. Eftersom det är en ”bolletur” som innefattar mer än 3h cykling, så får man köpa snacks under vägen. Men jag var ju inte framme än och i åtanke med värmen, förtjänade jag 2 boller och satte mig i lä strax utanför Aljezur. Blev ingen lång paus dock, riktigt varmt i lä och jag fortsatte.

_20170518_145546

Sista biten till Odeixce tänkte jag skulle va platt, men icke.. Svag konstant uppförs och ständig motvind, gjorde sista biten hård. Öppet landskap mot havet och de va bara borra ner pannbenet i styret för att ta sig fram. Sista 2km är slingrande nedförsbackarna och jag stannade kort paus i botten. Klockan visade strax över 4h sedan jag lämnade Alvor och jag var äntligen framme.

DSC_0549

Uteköket var lika mysigt som minns från ifjol och jag fann tidigt min plats i soffan. Vi chillar och hängde större delen av eftermiddagen för mot kvällen göra soppa tillsammans. Soppa med grönsaker från odlingen, mums.

DSC_0546

Under natten har jag sovit i denna lilla mysiga bonning och det var underbart. Vatten som rinner precis bakom vagnen och fåglar som väckte en på morgonen. Fin frukost idag och lugn start på morgonen. Jag begav mig in mot city och snor lite wifi just nu. Skall bege mig mot stranden för att utforska lite samt en glass. Inget planerat idag mer än några vänner kommer förbi ikväll på middag.

Suupercoosy!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *