O-Ringen Day 5

DSC_0737

 • Dag 5, dax att packa bilen och iväg på en ny dags äventyr 🙂

Idag var första morgonen som jag faktiskt vaknade av larmet på telefonen. Blev klar i huvudet fort, men kändes i ögonen att de var ” fulla i grus ” och man börjar bli sliten. Men taggad för dagen, planen som blev satt inatt var motiverande och ny tävlingsarena att utforska 😀 Idag åkte vi gemensam bil då vi tänkte arbeta tillsammans med olika sekvenser och intervjuer. Det fungerade ju så bra sist, so why not again.

DSC_0739

 • T-W Media & Matti Rapila Andersson på plats.

Vi gick upp 06:30 för att åka tidigt till arenan och fånga invigningen. Det var 1 timme till första start och bara öste in med bussar fullastade med deltagare. Vi gick en rekningsrunda och sökte upp några viktiga personer vi behövde träffa. När det var kirrat, var det dax att ta sig tillbaka till bilen, rigga all utrustning och söka upp var invigningenssmällen var 😀

O-Ringen 2

 • KABOOM.

Jajjemän, en tvättäkta kanon sköt dom på invigningen och det var en sjuhelsickes-smäll vill jag lova. Vi snackade med gubbarna som var ansvariga, kollade om vi fick stå innanför stängslet och montera en kamera på kanon. GoPROn som stod på kanon, mja, den sekvensen blev väl inte helt perfekt då den flög av vid smällen och studsade iväg 😀 Aja, gick o använda lite och Mattis sekvens som jag tagit denna bild utifrån, blev riktigt jäkla bra i slowmotion. Gubbarna varnade oss om smällen, men jag fokusera inte mycket på det och har väl hört värre än den där gamla skronken tänke jag. Men var filmade jag ifrån då?

DSC_0740

 • Intagit position!

Jojjemän, från gräset liggandes under staketet snett framifrån. Här låg jag med hög förväntan och grym spänning. Jag gillar ju saker som smäller och var riktigt taggad på kaboommen 😀

 

O-Ringen 3

 • Screenshot från min vinkel!

Smällen var speciell, inte hög, men väldigt kraftfull och dovt ljud. Smällen kändes mer i hjärnan än i öronen 🙂 Så här klockan 08:30 väckte den där smällen halva kommunen och definitivt oss på plats.

 

O-Ringen 4

 • Ute och gör premiären i nya SWEARE tröjan.

Efter smällen så tog vi oss sakta upp mot skogen och där starterna var. Vi filmade några olika shots och sekvenser med olika kameror till en början. Tiden gick och vi delade på oss, Matti gick mot starten och jag stannade kvar i skogen. Jag skulle filma med stabilisatorn och springa efter olika löpare, jag riktigt pepp. Med tryckande värme och tekniska delar av banan, så var det ganska utmanande att hänga med löparna och fortfarande få snygga sekvenser 😀 Men det var samtidigt roligt, tekniskt svårt att få bra sekvenser som man också måste fokusera på var man sätter fötterna. De sekvenserna kommer vi använda några på Torsdagensfilm, som jag ser nu att klockan är 00:03 och därför lär jag skriva, i dagens film 🙂

DSC_0741

 • Arbetsflödet hemma hos produktionsbolaget.

Jag sitter och redigerar på min sida bordet, 1 stark kôppenkaff på min vänstra sidaoch 1 Vitamin Well koffein på min högra sida, klockers! Jag dirigerar planen, uppgifter och olika grafiska profiler jag behöver från Matti. Helt perfekt att ha med en produktionskollega som fattar vinkeln, gör samtalen för informationen jag behöver, fixar grafik jag kan enkelt lyfta in i filmerna och även göra en grov översättning till engelska som jag sedan applicerar samt korrigerar lite.

Skärmavbild 2017-07-26 kl. 19.59.53

 • Mitt arbetsbord.

Såhär ser filmen ut för mig när jag redigerar, det lila är färgretuscheringar & undertexter, blått är filmklipp och det blåa underst är ljud samt Gråa olika övergångar. Här sitter man och tajmar, redigerar, fixar, sätter ljud, övergångar på alla sekvenser. Den produktion som vi levererar här, är jag riktigt säker på, att ingen kan kopiera eller slå i kvalité och hastighet. Vi hade varit ännu snabbare att redigera om vi inte behövt lägga en plan för dagen efter varje kväll, då vår plan gick i sopkorgen eftersom vi fick en nya direktiv på mötet lördag kväll.

Iallafall, mycket arbete, mycket fokus och otrolig stress. Ni förstår inte och jag orkar inte förklara, men att bara texta allt, tar 1h & 30 minuter som exempel på den här. Det är riktigt snabbt egentligen, men tid som vi måste pressa till gränserna för att hinna med allt annat och bli klara i tid.

 

DSC_0743

 • Efter publicering, packa bil & väska för att bege sig mot campingen.

DSC_0745

 • Filmvisning och långbord.

På kvällen där så besökte vi familjen vi skall filma för morgondagens tema. Vi träffade också herrn som är närmast mig i bilden Clas som är chef för O-Ringen 2018 och vi fick väldigt positiv kritik o beröm för filmerna vi skapat så långt. Så det var kul att höra, vi diskuterade även massa planer om mer produktion för O-Ringen 2018 och lite små hintar om att skapa material för hela veckan där uppe. Men det är inget mer jag kommer nämna om mer, den som väntar på något gott 😉

vlcsnap-2017-07-26-22h45m38s583

 • Drönarsekvens från campingen, ca 400m upp och 1 km bort från där jag står.

Sveriges största camping just nu, ca 3000 platser, de ni.

Messaging1501104031337

 • Som avslutning ville jag ha en bra bild och ska bara dra upp brallorna först..

Messaging1501104035368

 • Tack för en fantastisk dag.

Här är avslutningen på detta inlägg, tror jag skrivit i 30 minuter och gått väldigt sakta.. Trött, sliten och skriver väldigt dåligt gramamtiskt. Men en härlig bild som avslutning på en underbar dag, fantastisk avslutning med massa skratt, bra filmsekvenser och trevliga möten på campingen så lär jag nu faktiskt arbeta. Blir nog 02:00 innan jag slocknar. Så hoppas ni uppskattar läsningen, den tar jag mig tid som jag inte har egentligen för er och kommer fortsätta, givetvis och inget stoppar mig just nu! I like it 😀

Imorgon ringer klockan 05:45, eller ja, idag ringer klockan 05:45.

T-W Leverans

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *