O-Ringen Day 3

DSC_0726

  • Arbetsstationen hemma hos oss.

Bara för att filmen är publicerad så betyder det inte att arbetsdagen är över för oss. Efter publicering, så väntar kamerafix med batterier och eventuella justeringar på utrustningen. Vi rensar arbetsbordet, städar undan lite och sedan sätter oss ner för att göra en gameplan för morgondagen. Vi har inte lagt oss innan midnatt ännu och arbetsdagarna bevisar sig över 14h om dagen. Så det går hårt, men är så otroligt roligt utmanande och väldigt kul skapande. Väldigt stressande under eftermiddagen, men också kul med lite challenge och mäktigt att trycka på publicera 🙂

DSC_0732

  • T-W vid bajjamajjorna.

Vi går upp 8, jag vaknade halv 7, tog frukost och sedan begav oss mot arenan. Planen vi satte inatt, var att arbeta tillsammans och jag går som reporter medans Matti filmar. Jag skulle gå runt och vara pajjas helt enkelt. Vi hade väl karttema idag generellt, men aldrig fel att blanda in lite humor och komik i det hela. Så var bara o plocka på sig utrustning, vända på kepan och göra sig förbered för en stressig dag 😀

DSC_0733

  • Say after me ” Välkommen till Värmland ”

Den här sekvensen har en rolig bak historia, vi var i desperat behov av en sekvens innan avfärd hem och de var då vi mötte på denna lilla tjej. Allt hon skulle göra var att säga” Välkommen till Värmland ” i kameran, men det var inte riktigt så lätt som vi tänkt 😀 Dels så morsan där i orange mössa, hon var ju inte behjälplig och farsan i keps tyckte hela situationen var super rolig. Morsan skulle agera tolk, så vi skrev ner texten på en liten lapp för henne och därför enklare kunna läsa. Grejen var dock att morsan sa ju fel till dottern och repeterade ” Vilcom to Volmmoland ”. Så dottern som inte förstod vad vi sa, lyssnade på sin mor som inte lyssnade på oss och vi kunde bara le åt situationen 😉 Farsan han gick runt o tog kort, hämtade mer folk och verkade vilja vi skulle göra 23st såna intervjuer med de kinesiska anhängnarna. Det blev väldigt sött iallafall,  svenska är inte enkelt för en på andra sidan jorden men vi var super nöjda med resultatet.

DSC_0734

  • Funkishörnan vid målgång.

Här träffade vi Marknadschefen och gjorde upp planen för dagen, vi bestämde oss för en bra vinkling och överens med chefen. Vi intervjuade folk på löpande band, olika ansvariga, vi fann några mer kineser och intervjuade 10 åt gången. 10 tjejer & 10 killar, bägge blev oanvändbara 😀 Engelskan var lite knacklig, men ni som sett filmen bjuds ju på en härlig avslutningssekvens där jag kör highfive med gänget!

När vi var klara för dagen, väntade 40min hemfärd och ett jäkla stresspåslag. Vi fick nämligen inte åka bussvägen som senast, därför tvungna att ta långa vägen runt och tappade ytterligare 20 minuter. Hemvägen var hemsk, otrolig stress i kroppen med att vi redan tappat tid, inget man kan göra åt och går igenom redigeringen i huvudet redan. Väl hemma, så blir det att kasta in grejerna, in med minneskorten i datorn börja redigera. Matti är hjälpryttare, han översätter texten klart för mig att sätta in, grafiskt innehåll och lagar maten när det närmar sig publicering 🙂 Börjar flyta på fint nu och kommer bara bli bättre.

Miniatyr Tisdag

  • Morgondagens miniatyrbild.

Bjuder redan nu på morgondagens miniatyrbild, den här söta grabben kikade in vid kameran och de blev hur bra som helst. Otroligt söt, rolig och får en stor roll i morgondagens film. Kommer bli humor imorgon, vi ska väva in MTB & stattssprinten, men kommer fokusera kring humorn och vi har en rolig idé kring det. Jag påbörjade den idag, kommer fortsätta imorgon medans Matti drar till Sunne för att fånga MTBO. Vi ska sammansvetsa vid torget klockan 14:00 där vi då ska filma de sista inför Tisdagens film.

Matti precis hemkommen nu från campingen, vi ska kolla de klippen och gå igenom en plan för morgondagen. Imorgon så blir det lite mer humor, efter publicering kommer vi nog antagligen ta sikte igen mot campingen och fånga den härliga gemenskapen som är unik inom Orientering.

Generellt för mig personligen, så är det krävande dagar men samtidigt väldigt, väldigt roliga dagar. Härlig gemenskap, glädje och positiv anda i luften bland deltagarna. Nu har de värsta tävlingsnerverna lättat och det går enklare nu för oss filmare. Visst att det är krävande, men skrattar väldigt mycket och när jag går o lägger mig, så gör jag det med ett leende. Inte så trött än, vaknar tidigt och redo direkt. Man är fortsatt hungrig på snabbare leverans och nya nivåer av grymt material 😉

Over and out!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *