O-Ringen Day 2

DSC_0727

  • Rise and shine!

Vi gick o la oss kring 01:30 tiden, blev lite senare än tänkt, vi var tvungna planera och fixa massa innan sängen. Vakande kl 05 jag, orkade ligga snosa lite, innan jag gick upp vid 7 för att duscha. Tog en lång frukost, Matti kom upp kring 08 och vi gav oss iväg kring 9-tiden mot arena Skjutsbol.

DSC_0728

  • Målfållan vid arenan.

När vi ankom till arenan var det redan full fart och orienterarna hade startat sedan 08:30 redan. Solen stekte, tusentals med folk och bara rigga grejerna för att låta filmen rulla. Jag filmade lite intervjuer till en början innan jag begav mig mot målfållan där jag tänkte fånga några sekvenser. En riktigt fantastisk dag att arbeta på, alla är super härliga, stämningen är god och arbetet flyter på kanon.

vlcsnap-2017-07-23-19h31m33s271

  • 2 ryskor som besökte O-Ringen.

Tjao engelskan var väl sådär, men var roligt och träffa er också. Jag var ute som sagt o letade intervjuer, fråga allt och alla för att få bra sägningar eller finna rolig kuriosa. Var inte svårt att få tag på härliga personer i denna fantastiska miljö, så delar av förmiddagen var mycket skratt och glädje för min del.

vlcsnap-2017-07-23-19h32m10s330

  • Svein och sin kompis.

Orienterare, all heder till er. Alla åldrar, alla storlekar, gravida, handdikapp, ja alla verkligen deltar och det är helt otroligt mäktigt att få se detta. Än mer väldigt kul att få förtroendet att dokumentera hela arrangemanget och arbeta med dessa individer. Längdskidor ligger ju tusentals år efter om man jämför..

vlcsnap-2017-07-23-19h32m42s025

  • Syskonen Veronica & Silje var med på en intervju 🙂

O-Ringen miniatyr

  • Får ni perspektiv av storleken nu?

DSC_0729

  • Påväg mot starterna.

Starterna var placerade 400m eller längre från stadion, totalt tog det nog 45 min för mig att ta mig till den starten jag tänkte och tillbaka. Allt den tid, för att fånga en sekvens på 4 sekunder i filmen 😀 Men vädret var på topp, trevligt sällskap hela vägen och träffade bl.a på Lundberg, Adrian från Torsby längs vägen.

DSC_0730

  • T-Wbilen har passerats idag av X-tusen personer 🙂

Snirklade in bilen verkligen ändå in på transportsträckan, perfekt med liten bil och mina logotyper på. Här passerade flera tusen idag, bilen stod kanon här och även bra med min utrustning nära till hands!

vlcsnap-2017-07-23-19h30m58s840

  • Krock under Bagheerastafetten.

Under gårdagens stafett så lyckades 2 yngre grabbar krocka, men på något vis märkte inte den yngre killen att dom ens krockade och killen på bilden fick en rejäl smäll. Inte riktigt helt klart hur det gått till, men inte så illa som det ser ut och båda kunde fortsatt genomföra tävlingen.

På morgnarna går dom skallgång i drev för att driva undan djur från området de springer i. Då flera tusentals personer kommer passera från alla håll, vilket gör djuren stressade och kan därför dö av chocken. Under morgonen påträffades 4 rådjur, men under dagen, påträffades en älg inne på tävlingsområdet, så småningom efter vildansvarig och lokala jägare diskuterat, bestämde de sig att avliva den stressade älgen som  var påtagligt stressad lång tid efter första syn.

Ungefär samtidigt så kollapsade en äldre härre i målfållan, såpass illa situation att ambulans fick påkallas och komma till hjälp.

Detta skedde kring 14, då var jag påväg bort från arenan och nu satt kurs mot Bagheeralabyrinten som är en utmanande liten orienteringstävling formad som en labyrint borta på O-Ringen torget. Fångade några sekvenser där, innan jag var tvungen åka hem för att börja redigera klart första filmen. Var hemma ca 15 så ganska lugnt, kunde ta tid på mig med redigeringen, Matti anslöt så småningom och vi filade på de sista detaljerna tillsammans. Kl 18 kunde vi spara ut filmen, vi kände oss nöjda och stolta över första filmen.  Så länkar in den här under, enjoy:

 

 

DSC_0731

  • La ett varv på campingen.

Efter ha publicerat filmen, la vi ett varv på campingen och handlade middag för resten av veckan. Just nu är ögonen full med grus (trött) och skall nu sätta oss för att planera morgondagens film. Imorgon blir att höja ribban ännu mer, med tanke på allt vi filmar imorgon, måste komprimeras ner till 1 film.

Kanske ska försöka sova tidigt också..

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *