Nedräkning

DSC_0254

  • Red Bullteamet hade möte

Höjdarna inom Red Bull och produktionsbolaget Another Brother hade generell filmplan där vi gick igenom allt grafiskt som kommer komma utifrån detta lopp. Planen är baserad på 12 personer och minutschema för att få allt att klaffa. Otroligt noga med att allt sitter och tajmar i och med det är ingen täckning här uppe ute efter banan. Alla har sina roller, samarbete är nyckeln och deadlines hela dagen igenom. Sen har vi extremt tajt deadline på att leverera material till SVT & NRK.

DSC_0255

  • Vi rekade målgången och träffade ansvariga

DSC_0256

  • Testar internet i vårt arbetskontor

Satte oss med de filmteamet från Red Bull för att gå igenom småsaker på arbetsplatsen vid målgång. Testade internet som kom upp i 400mbit/s och det känns j*vligt stabilt. Kollade på lite olika kamerariggar, lärde känna alla och det var stressat organiserat kaos.

DSC_0257

  • Stack iväg och rekade starten

DSC_0258

  • Gick igenom planen vid start

Jag kommer starta med kameran på skallen och hänga med toppen i början. Sen kommer jag använda en steadycam. Det är en stabilisator för kameran som reducerar vibrationer och skakiga rörelser. Så jag kommer åka första kilometerna,  sen vänder jag tillbaka och kastar mig in i bilen.  Vi åker upp med bilen 40 minuter och där kommer jag skida över sjön för att ta mig till andra sidan där spåret går. Där kommer det bli minst 3 mil in till där jag bli hämtad. Jag ska åka lite med eliten och sedan backa bak för att filma hela fältet som kommer. Varierade åkare och försöka få hyfsat slitiga sekvenser 🙂

DSC_0259

  • Äntligen kunde jag ladda lite själv.

Vid 20:00 kunde jag koppla bort arbetet och börja lasta lite ordentlig mat. Inkvarterat mig hos Bob och kan nu äntligen koppla av lite. Börjat preppa med utrustningen, lagt i ordning allt och dax för att tagga till det sista. Jag är dj*vulskt laddad för inatt, kommer gå upp strax innan 04 för att äta en snabb frukost och sedan bege mig mot start. Vi kommer vara på plats kl 05 och arbeta lite först, kommer inte bli mycket uppvärmning för T-W.

DSC_0260

  • Bröderna Impola diskuterar

Sitter och lyssnar lite på deras genomgång om langning samt lite skitsnack om allt annat oviktigt dom argumenterar om. Härlig stämning ändå, ingen nervositet och vi är laddade.

 

Kommer tyvärr inte kunna blogga någon värst imorgon, skall i största mån ta något kort och försöka eventuellt göra en riktigt sen uppdatering kort. Men huvudinlägget kommer på Söndag. Kommer att bli dygnet runt arbete för teamet, jag kommer arbeta fram till 20 och sedan finnas behjälplig. Vi får la se!

Nu kör vi!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *