Manjana lifestyle ( Bildbomb )

IMAG0897_1

Happy days, lägret är över och jag fanimeg gjort riktigt fina timmar här nere i Portugal. Oscar som varit stora dragharen stack ju som sagt vidare på nästa läger, medans jag stannar kvar för lite semester och underhållsträning bara. Nu vid avslutat läger har vädret kommit, böljande varmt och lite vind.. De hade fan varit omöjligt att träna så många timmar vi gjorde om det var så här varmt, jag tycker vi hade helt perfekt väder och vi var faktiskt här för att träna de dagarna! Såatt 😀

IMAG0900_1

Johanna & Gall kom och hämta mig nere vid hamnen, vi stack norrut mot Odecex ( stavning) ligger ute vid västkusten och vi beskådade en mycket fin solnedgång i havet.

IMAG0905

Johanna är som min extra syster och världens bästa brud, hon lever här tillsammans med sin Israeliska kille Gall och de håller på att bygga upp deras drömhus.

IMAG0907

Här är utsikten ifrån ”terrassen” vid lilla huset, helmäktig inramning med mysigt grönt fält. Mycket fint djurliv man kan höra på nätterna och de har en älv som går nere vid trädgränsen. I fell in love with the veiw.

IMAG0912

Medans husen renoveras så är köket utomhus. Här har dom byggt ihop en supercharmigt kök/häng del som vi spenderade frukost och lunch vid. Många fina stunder blev det här, en del kopp kaffe och härliga skratt.

IMAG0914

Här är storhuset som de kommer bo i, det lilla huset kommer vara för uthyrning och för gäster. I princip klart på utsidan men massa arbete kvar på insidan. Lyktorna har jag bl.a satt upp och dragit lite el.

IMAG0918

Sån mysig och annorlunda ideér i huset, många kluriga finesser och fantastiska användningar av naturens blandningar med material. Här är massor kvar att göra, men är helt säker det kommer bli fantastiskt vackert och ett underbart hus för dom att bo i. Wow, ser fram emot att se det klart.

IMAG0920

Johanna & Gall, Gall agerade arbetsledare medans Johanna gjorde ärenden oftast, här skall vi lämna för lite shoppning av material och det är verkligen inte som i Sverige. Vi stannade på 5 olika butiker, 5 butiker för att få kunna få tag på allt man skulle funnit på Karl Hedin AB hemma.. Här är man inte bortskämd på det viset 🙂

IMAG0921

På hemvägen stanna vi till vid en tillsynes lager/garagelokal där den lokala grossisten för grönsaker och frukt att liten butik. Fränt med frukt som kommit bara några 100 meter, sen hade dom också sprit och öl till den törstiga samt honung till mig. Jag köpte fin honung 2kg, nu jädrar har jag Bamses superhonung! 🙂

IMAG0924

Matlagning nere vid köket, 2 fransmän kom förbi och hälsade på. Volontärer kom och gick här på bygget och dessa 2 har varit här tidigare, nu bara levde dom livet och surfade längs kusten.

IMAG0925

Tysken jag glömde namnet på, kallade honom ”Carpenter”  för han fixa allt med möbler och i träväg.

IMAG0930

Till vänster Johanna och i mitten är Norr, Israelisk kompis till Gall & Johanna som var en riktig brother ifrån första stund. Han spelade ett instrument som kan förklaras som en stor ihålig diskus, som en trumma med speciella utskärningar för olika toner. Aldrig sett något liknande och för mig var de mycket svårspelat.

IMAG0933

3 dagar blev det i den alternativa ”lifestyle” och sedan var det dags att bege sig hemåt till Alvor. Hade lite saker att fixa i huset, skall handla lite saker och sen skönt kunna ha en chill dag imorgon. Bussen tog mig till Lagos och därifrån beräknade jag 2,5h vandring hem. I stekhet sol, skavande nya nike pjukks tog det 4h och jag var helt slut när jag kom hem. Liten miss i planeringen, men med högvatten och stängsel drog det ut på tiden. Var bara att hålla humöret uppe och knata på, jag måste ju ta mig hem nångång 😀

IMAG0935

Fin avslutning vid vandringen, kunde ta lite höjd på klipporna och kunde äntligen se hamnen. Blev direkt att köpa sig 1 liter passionsfrukts juice och njuta av tillvaron. Vilken otroligt varm dag och nu i efterhand ändå ganska fin vandring på landsbygden, det hade jag inte skrivit när jag väl gick men nu är man glad för den 🙂

Så imorgon hemfärd, massa fix hemma under helgen och sedan är det bara att anpassa sig för Svenska klimatet igen 😉 Skall även ringa ett mycket intressant samtal nu om kommande vintersäsong, kan bli bra detta..

Vi hörs i Sverige!

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *