Kaiser Maximilian Lauf

DSC_0821

 • Lite halvsuddig men morgon aktiviteten i lägenheten.

Sepp och Ove i mitten diskuterar och packar det sista för vallningen. Martin i köket blandar raketbränslet och jag käkar frukost. Ganska låg ton i gruppen, men läget är spänt och taggat.

DSC_0823

 • Snöoväder, det bara vräkte ner snö.

Väl vid stadion, delade vi ut skidorna för testning och åkarna fick sin utrustning. Blom hade lite trubbel med sina skidor, men löste sig så småningom. Julia hjälpte Sara och jag tog mest kort.

_DSC1262

 • Marginalerna är små, men ack så viktiga.

Febrilt testande innan start, grabbarna ville få fram så bra skidor som möjligt och i ett sånt här före är det svårt. Snön vräkte ner, inga tecken på att det skulle sluta på ett tag. Det var bara o dra på sig luvan, på med handskarna och göra sig redo för en lång tävling.

_DSC1265

 • Julia Svan & Sara Lindborg.

Sara klurade länge och kom ganska sent till beslut. Skulle man staka eller gå med fäste? Efter skidtesterna så valde Sara att staka. Sara var efter tävling nöjd över sitt beslut.

_DSC1260

 • Riktigt grått, snöigt och tätt på utgång av stadion.

_DSC1270

 • Kardin cool-lugn under skidtesterna.

Kardin har visat storform innan tävlingen här, så omöjligt att inte ha en bra känsla och tro på topp placering för Oskar. Jag sa till Julia att  garanterat på top 10 för Oscar och Julia tippade tillbaka med att Sara kommer 4:a. Jag höll med 🙂

DSC_0824

 • Starten gick bra, inga incidenter och bra flyt i hela fältet.

Kardin startade som #88, han var sist seedad i elitledet och stod längst bak. Han var dock inte orolig för det, utan han hade gått runt fältet förra året vid start och tänkte göra samma i år. På tv bilderna ser man en liten fläck som stakar frenetiskt och tar sig fram  med en väldig fart. Det är Kardin. På de ca 500m fram till oss, har han tagit 86 placeringar och låg nu i tät! Han valde spåren för målgång, lite längre men helt fritt. Kung! Mycket kaxigt, det gav mig en positiv tro för dagen! Top 10 here we come.

DSC_0825

 • Julia o jag på langning #1

Vi sladdade iväg på de snötäckta vägarna mot vårt första stopp, ca 23 km in på loppet. Parkeringen var obefintlig och vi fick göra en ful-parkering halvt i diket.  Langningen här gick kanon, alla fick dricka och det såg stabilt ut för alla. Rasmus uteblev länge och tankarna började spira. När han väl kom, märkte vi att han inte var helt i slag. Han skulle ge det ett försök att fortsätta, men såna här lopp förstör mer än vad det ger om man är lite halvt sjuk.

DSC_0829

 • Ståendes vid spåret.

Här står jag mellan 2 spår, det är ca 10 minuter innan tätklungan kommer och ni kan ju se förhållandena. Spåret till vänster är helt igentäckt, flera cm utanför spåren och inte alls trevligt. När skotern kom, var det ett långt tåg bakom och de dunkade på efter skotern. Skotern lämnade ett avtryck, ibland en fyrhjuling med band och lika så då. Inte kul och se, men tyvärr bästa vägen fram.

DSC_0830

 • Snön vräkte ner och vräkt ner hela natten.  Snömannen?

DSC_1279

 • T-W kanske inte har bästa lokalsinnet, men han tog sig fram.

Körde ju fel under langningen, men skyller på Julia och det löste sig fint 🙂

DSC_1282

 • Julia lekte lite med kameran. Hemskt väglag och konstant snöfall.. Tack 4×4.

_DSC1290

 • Supertajt om 5:e platsen, Kardin visar prov på stel fällning.

_DSC1291

 • Kardins nådde inte riktigt,  gav honom 6:e platsen. 🙂

_DSC1295

 • Dagens bästa svensk!

Hade loppet varit i normal förhållanden, tror jag Kardin hade dunkat hem det här och Team Serneke hade tagit sin första seger. Kardin kände sig pigg, han bröt staven en bit in, fick en ny och kunde va med i täten på körningarna i slutet. Mot spurten gick han ut i eget spår, något att han ångrar efteråt och stumnade.  Mycket positiva besked från Kardins rapport 🙂

_DSC1302

 • Sara passerar mållinjen.

Smutna och Slind hade stuckit i de sista backarna, de hade gått med fäste och utnyttjade sin fördel där. Britta petade på bra som stakare och Sara orkade inte riktigt hänga med i slutet. Formmässigt kändes det bra för Sara,  kanske inte så bra som senast i Livigno erkände hon, men absolut fin form och kunde prestera bra idag.  Sara var nöjd och glad hon valde stakningen. Nu blir hon stark och farlig framöver 😉

_DSC1313

 • Julia hjälper Sara efter målgång.

Sara & Kardin gratulerades vid målgång och vi väntade in Erik. Sara var som sagt nöjd med sitt lopp, Julia blev taggad att tävla och vi knöt ihop säcken bra. Fin dag för Team Serneke och vi var mycket nöjda.

Erik kom kring 30-40 och erkände sig sliten.  Ganska bra lopp tills körningen, han tappade mark i uppförsbacken och kunde inte hålla sin goda placering. men formen svarar och han såg fram emot kommande lopp. Kanske börjar klättra i tabellen nu? 🙂

Rasmus kämpade på 2h+, för att få ett bra pass och ändå kunna ta med sig det. Inte riktigt helt 100% än i kroppen och i ett sånt här lopp, sa den ifrån. Vi tar nya tag! Ändå positivt att Rasmus kämpar på trots sjukdom och får ett rejält träningspass. Fler lopp kommer, fina träningsdagar följer och vi tror Rasmus kommer tillbaka taggad igen nästa helg 🙂

Nu prisutdelning, be back!

Hoppas på bättre väder imorgon och siktar mot fina skiddagar!

T-W

 

 

Ett svar

 1. Björn Olsson skriver:

  Härligt jobbat Team Serneke!
  Ni visar på bredd i toppen. Roligt med Saras och Kardins fina placeringar. Saknar Impola. Var han inte med idag?
  Ser fram mot nästa lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *