Jihde & SJ kaos

DSC_0292

  • Fixar en powerpoint och film för Pjåtor ( fått godkännande att publicera denna bild )

Efter att ha uppdaterat hemsidan och köpt minneskort, tog jag sakta bort mot Lidingö. Stressen på bussar och tunnelbana var tilltagande, förut trivdes jag i det när jag bodde här. Nu är det inte lika bekvämt. Väl hos Peter sken solen och vi åt mat tillsammans. Tilde de Paula kom så småningom och anslöt till vårt kaffedrickande.  Vi umgicks lite och pratade lite allmänt. Ganska snart satte vi oss ned jag och Pjåtor för att gå igenom vad han vill ha gjort. En presentation och digitalisering av ett gäng bilder, fick 2000 bilder från ”Det stora äventyret” som går på tv och nu är inne på sin tredje säsong tror jag. Tanken är att jag skall solla bilderna, tillsammans med att redigera ihop collage, en specialsekvens med Peters resa genom High & Low och få ihop allt till en powerpoint. Peter kommer få sin presentation så den är är kompatibel på ipad, mac & windows för att vara så enkelt som möjligt när föredrag ska ske på annan ort. Peter arbetar med olika plattformer nämligen.

Med en ruskigt bra plan, tackade vi för denna gång och det var dax för mig att resa in mot stan. Peter skjutsade mig in till city och jag tog vara på tiden för att fånga lite frisk luft innan långa resan hem.

DSC_0295

  • Blommorna där lastbilen körde in.

Var en konstig känsla att gå på Drottninggatan igår, lite mer än 1 vecka sedan lastbilen dundrat in här och skapat kaos i Stockholm. Var flertal personer som var sorgsna, många lämnade blommor eller läste alla lappar som satt uppe på väggen. Fanns flera spontana ställen folk hade gjort till minnesplatser och lämnat blommor.

DSC_0297

  • Sergels torg hade en stor blomsamling.

Största samlingen fanns här på torget, många personer samlade här och stämningen var väldigt speciellt. Det hängde i luften och var väldigt vackert samtidigt det kändes väldigt konstigt. Man skickar sina tankar till offren och anhöriga.

DSC_0298

  • Riktig fu*k up resa

Resan fungerade bra tills vi kom till Hallsberg. Där kollapsade någon kvinna på tåget och ambulans fick tillkallas. Jag reagerade knappt att vi stått still 45 minuter, jag satt och kolla på film jag 🙂 Sen när vi började färden igen, kom jag på att f*n mitt tåg från Karlstad till Torsby inte kommer att hinnas med. Kontaktar tågvärdinnan och bes vänta vid min plats tills de kommer med info.

De kommer aldrig så, närmare Karlstad tar jag kontakt med dom igen och får infon att jag måste ta ett senare tåg ifrån Karlstad. F*n. Så står kvar där, fler resenärer kommer och vill få information, samt någon dude som råkat tagit tåget helt fel. Han tog tåg åt fel håll, han skulle till Stockholm och nu påväg mot Oslo. Tyckte att den händelsen var lite ironisk samtidigt som jag tyckte synd om honom. Någon riktig arg gubbe kom också, då tyckte jag synd om tågvärdinnorna istället och sen var det dax för avstigning.

Jag var inne i mina djupaste tankar och försökte kolla upp hur jag kan få ersättning. kommer in i vänthallen när jag då inser, hela he*vete min väska är kvar på tåget. Jag springer till fronten av tåget och försöker få kontakt med chauffören. Jag vinkar som en galning och får kontakt, han vinkar tillbaka. Puh, han släpper in mig.

DÅ ÅKER HAN!

Så nu sitter jag utan resväska, bara mina viktigaste ägodelar i axelväskan och ska sitta här i 45 minuter till. Orkar egentligen inte tänka på väskan, det får lösa sig och jag ringer SJ imorgon. Antagligen får jag hämta skiten i Borlänge om 1 vecka eller 2. Surt. Men försöker tänka positivt, hade det värdefullaste i min axelväska.

Det är inte alltid positivt att vara tankspridd och ha för mycket idéer i huvudet. Kan va lite trötthet inblandat i den mixen också.

Skyll dig själv!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *