Hardangervidda

 • 09:05 började vi packa bilen.

En otroligt god natts sömn var inne på kontot och jag fyllde på det kontot än mer med en stadig frukost. Gäller att ligga på plus när man går ut i fjäll, så att säga 🙂 Regnet var tätt och man blev fort klassblöt, så gällde att tänka smart och inte börja turen blöt.

 • Camilla får jaga undan fåren.

Fåren går fritt här borta, längs vägar, i diken och fjällen. De är ganska tjuriga och några av dem vägrar flytta på sig. Så Camilla fick skrämma iväg dom från vägen och vi passera, var bara inte en gång det hände 🙂

 • 10:20 nu börjar hajken!

Efter en skumpig och hålig sista bit av vägen, kom vi fram till parkeringen och förberedelserna startade direkt för vandringen. Vädret hade uppehåll, humöret var bra och gänget laddat.

 • Vi kom dock inte långt..

Starten av rutten vi hade planerat, hade någon bommat igen och stängt oss ute. Typiskt.. Så vi fick en vandring på 30 min extra där vi fick gå runt, gjorde väl inte mycket egentligen och vi kunde se det ironiska på situationen istället.

 • Började offensivt med klädseln.

Vi började spela in efter 500m, ett intro, jag klädde mig som vanligt i offensiv klädsel och var lite kylig först må jag erkänna. Regnet kom ganska snabbt tillbaka men lyckades hålla kameror torra och väskan täcktes med regnskydd. Jag var taggad på att komma iväg och komma uppåt, så man kunde få lite utsikt och njuta av den där unika fjällkänslan. Den där känslan man bara får när man är låååååångt ut till fjälls. Den gillar jag 🙂

 • Första pausen.

Vi körde vandra 50 min & paus 10 min. En beprövad manöver och något som fungerade väldigt bra för oss. Så man inte splittras och kommer i ojämna rutiner. Sen var vi flexibla så det var hyfsat uppehåll när pausklockan ringde. Jag och fotografen från XXL, Sonde vandrade runt i vår egna lilla värld och rutt. Letade vinklar, sprang iväg, distanserade gruppen och var uppe på höjderna för att få till bra bilder. Utmanande men väldigt kul och triggande att få till bra grejer från hajken.

 • Fjällvatten och bäckar är ju helt underbart!

 • Kylslagen lunch på väg mot Litlos.

Första dagen var resan planerad till 7-8h och vi tog en lunch längs vägen. Här har vi precis satt oss och gänget var lite slitet, det var kyligt och ruggigt i regnet, men mat behövde förtäras.

 • Tine var på glatt humör trots det kyliga vädret.

 • Let’s start climbing.

Vi hade lunchat nere i botten på en stigning, motiverat som sådan, att ha magen full med energi och redo för klättringen över fjället framför. Vi äter ju torrfoder under luncherna, frystorkat mat man bara tillsätter kokande vatten. Smaken är förvånansvärt bra, dock så blir man ganska fort less på den och 3 dagar är tillräckligt. Jag är ju stor i maten och hade lite extra snacks & gott i gott att fylla ut med också.

 • Vilken inramning mot boendet!

När vi var inne på 7:e timmen kunde vi se vår stuga och en vacker regnbåge som ramade in otroligt vackert. Jag släpade lite efter för att få bilder och filmade några vattendrag, men att se stugan var tacksamt då man var lite sliten och fuktig. Fjällkänsla heter det, i sin helhet är den helt fantastisk och speciellt efteråt!

 • Övernattningsstugan för helgen!

 • Man lär ju bada när man blir tillfrågad!

Chefen & fotografen hade lust på ett bad och jag var inte sen att tacka ja. Man var redan kall och sliten, men varför inte motarbeta den känslan och chocka kroppen med ett bad istället 😀 Det var rejält friskt i vattnet och nog kom chocken, men det var faktiskt värre efteråt när man skulle byta om och ta sig upp till stugan igen. Huvudet var iallafall helt klarvaket och man var pigg igen! Kul!

 

 • Timelapse fångas på Hamburgaren!

Tro det eller ej, men det serverades 3-rättersmiddag på kvällen och vi bjöds på god mat samt utsikt över fjällen. Fränt koncept att placera stugorna här och ge möjlighet för både övernattning samt kvalité på serveringen. Med kaffe på maten sprang jag ut och satte igång kameran för en snabbspolning. Vi hängde lite i sofforna efter maten och kröp till kojs en efter en. Jag hörde av mig till familj och Miamys på den lilla wifi-kontakt vi hade där ute. Tyvärr var man tvungen att sitta ute för att få wifi, så man frös och ibland stod ute i regn. Men det var alltid något 🙂

 • 07:50, fantastisk morgon och snart frukost.

Fjället visade sig från bästa sida på morgonen och jag var uppe tidigt inför frukost vid 08. Åt en rejäl tallrik gröt, mackor och gjorde en liten ”matlåda” inför dagens batalj. Idag skulle vi vandra kring 3 mil och en topptur var peaken av dagen. Så vi hade en mycket spännande utmaning framför oss!

 • Vandringen påbörjad och kilometerna tickade på.

 • Solglasögon på och känslan var bra i kroppen!

 • Det bjöds på varierad terräng genom hela vandringen.

 • Berget till vänster bland molnen skulle bestigas, Hårteigen.

 • Hårteigen i bakgrunden.

Efter någon timmas vandring började vi se berget vi skulle upp på och man blev genast taggad på topptur. Vandringen gick fint och jag jagade vinklar som vanligt. Stundtals gick man också och socialiserade eller var bara en i ledet. Finns så otroligt mycket fint och tid att filma, men måste samtidigt variera bilderna och inte filma för mycket. Varför det här inlägget kommer så sent är just för att det blivit så sjukt mycket material att gå igenom och med tight deadline, läggs det mycket press på mina axlar att leverera. Så det gällde att vara smart under vandringen, för annars skulle man bra ”skjuta sig själv i foten”.

 • Vi närmar oss!

 • I botten av berget, här började den rejäla stigningen!

 • Ligger i framkant och filmar.

Vi tog en fika i botten, packade om lite ryggsäckar och de flesta lämnade sin utrustning. Jag packade inte ute någonting, utan tog med deras kläder och kameror i min packning istället. Jag skulle ändå ha med min ryggsäck och kunde se det som extra träning istället. Gratis in på kontot och lite kul utmaning ändå, att bära tungt upp för stigningen! Ska ju inte gå för enkelt 😉

 • Utsikten var magisk på toppen!

 • Vackra Norge från sin bästa sida!

På toppen väntade vi in hela gänget och filmade/plåtade några sekvenser. Det var solsken och samtidigt snöande, mitt favoritväder och jag njöt till fullo. Jag log öra till öra och filmade de sekvenser jag behövde, sen punktmarkerade jag Camilla på nervägen och jagade kommentarer. Lite höjdrädsla från henne och jag ville förmedla hennes känslor genom kameran, så bara att hänga på och leta vinklar 🙂

 • Sliten, men glad och tacksam för solsken på vägen hem.

 • Tempot var högt hem och naturen vacker! Me like!

 • 9h senare var det väldigt skönt att sätta på sig tofflorna som mormor gjort!

Maten förtärdes med lycka och ett trött gäng var samlat i restaurangen. Väderbitna och slitna hade vi en fin sista kväll tillsammans. Mycket folk i omlopp och det var fullsatt i matsalen, fränt!

 • 07:00 time to get started!

Jovars, man var sliten, men hade inge problem att gå upp 06:30 när klockan ringde och det fanns ingen rum i tidsplanen för att va seg nu. Jag gick och hämtade matpåsen köket gjort, idag skippade vi frukost och istället började vandra för att hinna med flyg samt komma hem i hyfsad tid. Jag käkade första timmen medans jag gick jag, tvungen att fylla på och mycket energi går det åt såna här dagar.

 • Solväder gick över på sekunden till ruskväder.

 • Ena sekunden kall, ena sekunden för varm! Svårt att hänga med ändringarna i de norska fjällen!

 • Vacker paus och vi tog en snabb fika i den fina miljön.

 • Långt där borta står min bil!

 • Vi tog en genväg hem, var det verkligen en genväg dock?

Tjao, svårt att säga. Men vi var tvungna att korsa två älvar och man blev midjeblöt på den ena. Där var jag lite nervös då jag hade flertal kameror i väskan + Camillas kamera, så nu fick man verkligen inte klanta till det. Gick dock bra, var inte så kallt som jag först trodde och vi alla kommer över säkert. Kul avslutning och sedan 20-30min kvar av vandringen till bilen.

 • Attans, något suddig sista bit på leden.

Sista biten gjordes på en större stig, vi mötte flertal vandrare som skulle ut på sin tur och vi var nu snart framme vid vårt mål. Vid bilarna blev det ganska snabbt adjö på gänget, packade om och bytte till torrt. Vi hade ett gäng timmar till Oslo och jag hade ytterligare 2h kvar till Torsby. Vi stannade efter 1,5h och åt en rejäl laddning mat. Kaffe införskaffades och sedan var det dags igen att ”hit the road”, klockan tickar.

Framme kring 22 tror jag och rejält sliten, bar in min väska och blev inte mycket mer gjort den dagen. Igår var det full fart med redigering, leverans och korrigering av filmen. Hann med några snabba ärenden medans jag väntade på återkoppling och det blev väldigt sent på kvällen/natten sen. Idag upp tidigt och gått i ett även idag. Väntar på sista gröna ljuset och sedan kan jag tidsinställa detta inlägg.

För jag ska nämligen vidare på ärenden och sedan på möte 17:00 inför Hovfjället Trail runLördag. Kvällen lämnar jag öppen och får se vad energin räcker till, det är ju en dag imorgon också 😀 Måste lyssna på kroppen ibland och kört hårt några dagar nu också. Så får jag en omladdning inatt, så är jag tillbaka 110% imorgon för träning, jobb och fixande.

Filmen kom ut väldigt bra och jag är nöjd efter förutsättningarna. Tack alla för en fantastisk helg och jag ser redan fram emot nästa utmaning tillsammans med er!

Inlägget är skrivet i förhand och redigerat smått, hoppas ni har förståelse. Jag måste vidare i arbetsdagen idag Tisdag 🙂

Pakeisti!
T-W

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *