Glukagonsprutan

  • Filmen som visar hur en Glukagonspruta fungerar.

Då ska vi se, nu ska jag skriva lite om denna film som inte hanns med igår. Filmen har hittills fått 944 delningar &  över 42 000 visningar. Otroligt mäktigt och uppskattad att folk sluter upp för att sprida kunskapen genom ett enkelt delande på deras privata FB. 2min har man alltid till övers och rekommenderar starkt att ta sig tid för att se. Flertal som hört av sig och någon ska visa den här i skolan då flertal diabetiker finns bland skolungdomarna. Vi hjälper till, det är därför vi gör det här.

Glukagonspruta är något en diabetiker borde ha hemma, de flesta har nog en men som Robin, knappt vet hur den fungerar. Om en diabetiker går rejält låg och hamnar i insulinkoma ska denna användas. Är man osäker på vikten på personen, tryck i hela sprutan, det enda som sker är illamående om man får för mycket, men man har räddat livet på personen. 112 skulle kunna guida dig också igenom proceduren, eller hjälper dig över telefon hur du ska lägga personen i framstupa sidoläge osv under tiden de är på väg.

Kaffekoppen står vid min sida, tänkte sätta tänderna i Torsbykalaset och återkommer ikväll. Blir redigering, lite ärenden under dagen och ev träning under kvällen om det spricker upp.

Tack alla som delar!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *