Finland Day 1

  • Kvällsshow på båten.

Efter en stadig middagsbuffé, intog vi oss en sväng inne vid showen och fick se en dansshow som hette duga. All in, full fart och mäktig show blev det. Strax efter midnatt vek vi in årorna, Pär var lite illamående och nervös över båtens gungande. Förståeligt när bilen är värdefull och mycket står på spel, men ja ja, det gick fint och jag sov underbart natten igenom.

  • Morgonstund med soluppgång.

Vi vaknade alla tidigt, tog en dusch och begav oss upp på däck för att beskåda soluppgång. Blåsigt som attan, men väldigt fin morgon och humöret var på topp 🙂 Fin frukostbuffé följde därefter och vi var redo för Finland.

  • Hur var det med vägbeskrivningen?

Vi kom ju inte värst långt dock, tolka finska skyltarna var inte allt för enkelt och vi fick kolla upp en resplan innan vi begav oss ut på de stora vägarna. Vädret var fint, trafiken lagom och gpsen blev inställd.

  • På plats vid sponsorn billackering.

På plats vid en av sponsorerna tog vi lite bilder, filmade lite och jag blev nöjd med materialet som samlades in. Vi berättade lite om våra planer framöver, om nästa bil och tog en lunch där under eventet.

  • Fick se lagret och alla produkter.

Fick en rundvandring på nya lagret de ställt upp här i Helsinki och det var riktigt intressant att se faktiskt hur de blandar till de där unika färgnyanserna och får till ”flakes” för lacken.

  • Vi fick blanda till en sprayburk med Custom blue!

Varje burk här blandas till manuellt och görs med olika färgkombinationer. Det är på milligrammen som det blandas och en riktigt fingertoppskänsla behövs för att få det rätt. Men vi fick till vårt första försök, en speciell blå skapades och det var 7 olika färger vi blandade för att få till rätt nyans på denna blå. Intressant!

  • På plats vid mässhallen i Lahti!

Resan fortsatte, vi filmade lite åkbilder längs vägen och tog oss säkert mot Lathi. Styrde in oss mot mässhallen och den var enorm, var som att köra in i en hangar och där försöka finna den ansvarige.

Fick en temporär plats, vi parkerade där för kvällen och parkerar om imorgon på vår officiella plats för tiden under mässan. Vi har blivit lovade en grym plats och därför har våra förväntningar blivit lagda höga 😀

  • Eey pool & gym på hotellet.

Bilen parkerad, tog vi den andra bilen till hotellet, checkade in och gick ner till gymmet. Skönt att träna igen och försöka få igång rutiner efter all sjukdom/stress. Avslutade med lite pool och bastu, för att binda ihop säcken för dagen med en god middag.

Grejerna är i ordning för morgondagen, gått i ett idag och inte hunnit sätta mig ner för att skriva. Klockan är nu strax efter 22 och det verkar vankas sovtid. Jag ska pyssla lite smått till innan jag viker in årorna! Imorgon ska vi bygga monter, filma massor och försöka utforska Lathi lite 🙂

Hejrå på finska!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *