En timme med Marte Nordlunde

  • Packat och klart, 14:30 igår.

Beklagar sen återkoppling, resande fot, sen middag och guidning runt byn försenade mitt skrivande, men nu så.

Igår var det en lugn tillställning innan avfärd, planerade produktionen, packade det sista och gjorde lite små pyssel i företaget. Resan mot Norge gick på småvägar, tror GPS:en var inställd lite knepigt, men det gick fint och allt rullade på bra. Blev stannad i tullen dock, det var något nytt, fick visa upp mina väskor och berätta om min tanke för resan. Hm, ja ja, inge konstigheter, svarade på några frågor, visade skuffen och avfärd vidare.

Lite försenad blev jag med det, men jag lyckas ändå svänga in på parkeringen vi skulle träffas på med 7 min marginal!

  • Blött, grått & kyligt bjöd Ørje upp till.

Inte superroliga möjligheter för film, mina tankar gick högt och lågt i bilen för vad som väntade. Hade endast sett platsen via google maps, vädret var varierande och jag hade både plan b & c i åtanke. Jag hade så gärna velat kört drönare idag tex, men med 110% luftfuktighet, var det på gränsen ens att ta ut kamerautrustningen. Tyvärr, men fick arbete med styrkorna som finns i regn istället 🙂

  • Vatten i slowmotion är alltid intressant!

Sånt där tätt regn, det är inte droppar egentligen, bara regn i luften och överallt. Man känner inget droppa, men man blir klassblöt på 2 sekunder och man fick om & om igen torka linsen från vätan. Dock fick det istället bli en styrka och man fick till en känsla av ”rått/grymt/hardcore).

Marte kom på minuten till mötesplatsen, hon hade varit och värmt upp för att vara redo exakt 17:00. Jag kasta mig ur bilen, simsalabim så var utrustningen monterad och jag började beta av vinklarna jag ville ha för filmen. Sekvenserna var räknade i antal för den redan valda låten, jag behövde minst 8 sekvenser och ingen drönare kunde användas. Let’s go.

  • Marte fick sig ett impuls-pass på köpet!

Vi använda landsvägen och filmade åt bägge riktningar. Stundtals kom det bilar och fick anpassa oss efter trafiken. Inte jätte mycket att arbeta med som i förgrund, träd eller annat kul för att ge det där djupet i bilderna. Nu fick man satsa helt på hardcore och att skidåkningen inte alltid är solsken och vackra vyer. Jobbet måste göras och inget väder är för tufft!

  • Tänk vad en lampa kan göra skillnad!

Efter åkbilderna var filmat, plockade jag fram lampan och ställde upp på stativ. Höll tummarna för att den skulle hålla mot regnet och gick igenom checklistan på kommentarer jag ville ha inspelat. Hade skapat ett dokument med några meningar Marte skulle säga och planerade kameravinklar för ändamålet. Vi spelade in några extra (just in case) och försökte jäkta på så mycket vi kunde.

Allt som allt, riggade jag utrustning, briefade om produktionen, filmade samtlig åk-sekvenser och intervjun på strax under timmen. Det var riktigt snabba puckar idag och det fanns två anledningar för det. Dels vill jag inte Marte skulle bli allt för kall och risk för sjukdom samt anledning nummer två, mörkret faller 18:00 och det går inte att filma längre.

Vinkade av den mycket ödmjuka och explosiva Marte vid 18:00, nöjd men lite osäker på utfallet av materialet. Stannade till vid första bästa mack, kunde kika igenom några klipp snabbt och såg att bilderna klarat sig från vatten på linsen. Nu var jag helt säker på att klippen var i box.

Resan hem tog strax över 2h, redigerade hemma sen ihop filmen grundligt och försökte komma till sängs så fort som möjligt.

Filmen är planerad att bli lanserad i helgen!

  • 10:30, dags för avfärd mot sydligare breddgrader!

Packade bilen, tejpade rullskidfodralet och tog kurs mot Gardermoen. Humöret var på topp hos grabbarna, fint väder att resa i och skratten delades hela vägen till flygplatsen.

  • Bye bye Norway!

Vi kom igenom incheckningen utan problem, åt god lunch (flygplatsdyr) och smög in relativt sist i ledet mot planet. Resan var seg, vi hade väl så trevligt man kan ha egentligen tre grabbar på ett flyg och de 4h på planet gick väl ändå hyfsat ok, nu i efterhand när man ser tillbaka iallafall.

Jag hann iallafall redigera filmen med Marte och kommer göra de sista justeringarna imorgon innan jag skickar iväg den till Ante! Tummen upp!

  • Kvällsrunda med bojsen!

Privata transfern till boendet gick kanon, trevlig chaufför och dukat bord när vi kom fram. Kära mor är på plats i huset och åker hem lördag morgon. Med mat i magen tog vi en liten kvällsvandring, jag visade byn och tog ett varv ut till havet. Snälla herre ge oss solsken, vädret ser lite ostabilt ut till en start, men man får se. Går inte att lita på prognoserna ändå och allt man blir, är bara orolig.

Nu är vi kurerade i säng, jag ska förbereda lite kort inför morgondagens möte och hoppas iallafall få ihop 6h sömn innan larmet plingar. Imorgon blir en rivstart och den heter duga!

Återkopplar imorgon kväll, det närmar sig midnatt här!

Time to sleep!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *