En dag på isen!

  • Morgonrutinen med tankning!

Ja tyvärr blev detta inlägg lite försenat, beklagar att jag inte är riktigt konsekvent som jag brukat vara på bloggen, men förklaringen kommer i slutet av inlägget. Jag började dagen med att hämta 740:in, tog upp den för tankning och pumpade däcken. Satte kursen mot Nicoking med ett perfekt start på dagen, genom kôppenkaff och lite häng innan vi satte igång.

  • Volvo – Vi skruvar. Nya titeln det på företaget 😀

Efter kaffe så gick vi ut och satte igång för att skruva. Nicoking hade köpt isdäck och vi monterade rejält dubbade däck på hans bil och skulle fixa avgasröret. Dock på avgasröret gick vi bet, så den fick brumma rejält och skrämma alla djur i Värmland väck helt enkelt. För vi var taggade på lite racing och gav oss iväg så småningom.

  • Perfekta förhållanden och humöret på topp!

Vi hade en tävling om vem som satte sig fast först och ni kan se vinnaren ovan. Jag fastnade först alltså 😀 Ganska dåliga däck på min, så jag cruisade mer runt på sladd och Nicoking hade lite mer rally-fart i grejerna. Men fantastiskt kul, shit va adrenalinet stinnar och man sitter o små ler när man kör! Grymt beroende framkallande.

  • Ensamma på isen!

Bettan min fick vila då o då, åkte med rallychauffören och fick testa med isdäck. Jäkla roligt och det lades otaligt många varv!

  • Nicoking hann 2 varv, medans jag hann 1 varv. Jag körde dock med stil 😉

  • Kaputt och elände.

Efter någon timmas racing, så bestämde vi oss att byta varv och körde medsols istället. Ett annat scenario på hastigheten och vi kunde brumma på ordentligt på vissa bitar. Vi kom nästan ett varv när Nicoking pallnitade bredvid mig och det bollmade rök ur huven. Eländet var ett faktum. Rallykalle hade kört så hårt och motorn hade vikit in årorna för självmord. Med motorn helt kaputt, var helt enkelt dagen över och vi hade en liten ceremoni på isen för den fallne soldaten.

Fick besök samtidigt av en gubbe på skoter, knepigt att allt hände på samma plats jag väntade och gubben kom förbi.

  • Bettany fick bärga den döde soldaten.

Med riktigt risiga däck bärgade vi av bilen och jag var väldigt förvånad över att jag lyckades bärga med min bil med så dåliga däck.

Men vi kom inte långt, bilarna fastande precis efter vi kommit av isen och vi fick sätta på isdäcken på min bil för att fortsätta resan hem. Väl hemma efter mycket om och men, åkte vi hem till mig och tog med oss mat. Oliver kom förbi och hade skadeglädje, motorn var kaputt och kunde ändå skratta ändå. Det hade varit en fantastisk dag och vi hade riktigt roligt på kuppen. Så det tog vi med oss, men dagen var inte klar.

  • Nicokings utegarage funkar i alla lägen.

Efter maten stack vi upp igen och försökte bli bet problemet på den andra bilen. Fjädern var trasig och det var bara o börja skruva det. I 2,5h försökte vi lösa problemet innan vi gav upp och var slagna av problemet, surt.

Så en jäkla massa skruvande har det blivit på sistone, hujedamig att bloggen blivit en bilblogg 😀 Kan bli så ibland, ledig en del nu och skriver det som sker. Är man född på landet så är man 😉 Iallafall, idag på morgonen var planen att ha möte med Dennis, men vi har fått skjutit på det då tester med rallybilen satte lite ändrade planer. Det blir antagligen ikväll och därför har jag spenderat morgonen med kaffe för 2 stycken samt sett Kalla ta hem guldet på skiathlon. Man sitter och ryser när man ser henne åka, ögonen fylldes med tårar och man minns tillbaka när man intervjuade henne i Sundsvall. Så jäkla mäktigt!

Dagens schema är lämnat öppet, lite planering och redigering på Novo Nordisk helgen är iallafall inplanerad. Relativt lugn helg som det ser ut och sjukdomen är inne på sluttampen nu, väldigt skönt!

Over and out!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *