En dag med Team Jobzone

 • Team Jobzone – VERDENS RASKESTE LANGRENNSLAG.

Förmiddagen spenderades med dessa grabbar, ett mycket härligt gäng från Norge och rejält tryck under skidorna. Inlägget följer arbetsflödet under de 2h vi arbetade tillsammans.

* Bilder är lågkvalité och skiljer i färg från leveransbilderna.

 • Uppställning för lagbild.

Att få 8 grabbar stå i ordning och alla kollar in i kameran är alltid en utmaning. Så lika bra att ”köra med dom” som skolfotografen gjorde förr och få ordning på dom. Försökte få lite symmetri i bilden med längderna och även tänka på hur terrängen gick. Med lite arbete, justeringar och styrning, blev det kanon.

 • Teambild nr 1.

 • Teambild nr 2.

Vi tog några olika lagbilder med några olika positioner, även coach fick hänga med och blev kanon med 2 externa ljuskällor.

 • Porträttbilder.

Beställningen av arbete var även porträttbilder för hemsidan. Dags att uppdatera den för kommande säsong och perfekt att göra när samtliga var samlade här i Torsby. Det kan verka enkla foton, men det är alltid någon som händer eller krånglar. Alltid någon justering på blixt/kamera, grabbarna skrattar eller käftar med varandra och det blir några olika parametrar som måste klaffa. Men försöker alltid få till leenden och hyfsad avslappnad plåtning, blir mycket enklare när spänning släpper och axlarna sänks. Sen har man mycket roligare och det går mer effektivt, grabbarna ville ju träna så vi var effektiva. 40 min tog det att plåta flertal lagbilder och porträtt, what a flow!

 • Bild från uppvärmningen innan intervaller.

 • Erik Lippestad Thorstensen.

Som jag skrev tidigare, riktigt härliga grabbar och hela tiden något spexande, precis som det ska va.

 • Ludvig Søgnen Jensen – Världens snabbaste skidåkare. Med coach.

Passade på att ta några casualbilder innan intervallerna började, Luddeyo som han så kallas är en riktig sköning eller ”Stek-Ludde” i folk mun. Härlig gutt och fruktansvärt snabb, jäklar vilken explosivitet och otroligt mäktigt få se snabbheten när jag plåtade.

 • Shades everywhere!

Perfekt med att träna vinterplåtning & filmning. Handskar är i vägen och man ska va lättklädd, inga saker i vägen för det bara krånglar. Hade lite annorlunda ”set up” från när jag plåtade Stina senaste gången jag var här. Denna gång valde jag blixt & 1 ledlampa. Var på plats lite  innan intervallerna drog igång, så jag passade på att ställa in och testa mig fram till optimala inställningar. Är inte lättfotat i tunneln, men nu har jag 2 olika arbetsmetoder och båda fungerar grymt. Svårt att se någon slår mig i plåtning här i Tunneln nu!? 😉 (kaxig..)

 • Gemensamma intervaller.

Blev riktigt häftig effekt när snön var lite mjuk och grabbarna tryckte på. Man får känslan av farten och förstår det är attack i grejerna.

 • Ragnar Bragvin Andresen.

VM Guld-medaljör på rullskidor och kraftfull skidåkare. Ragnar var riktigt bra framför kameran, vissa har bara turen eller det i sig. Vet inte riktigt vad det beror på, men många bilder blev bra på Ragnar.

 • Luddeyo fastnade på bild också trots den höga hastigheten.

Ludde har en mycket speciell stil på skejten just i starten. Något vi snackade lite om efteråt, så eventuellt imorgon ska jag upp till tunneln igen och filma för att dra ner det i extrem slowmotion. Hade varit riktigt fränt att se hur explosiviteten i musklerna genererar kraften och han bränner iväg för fulla spjäll. Inget klart ännu, men kanske.

 • Avslutande lagbild.

 • Lite mek för roligare lagbild.

 • Där kom fightingface på ja 😀

Efter 2 timmar mycket effektiv arbetstid, hade jag plåtat lite över 500 bilder och mycket nöjd med de bilder jag tagit. Tackade adjö till grabbarna och nu på eftermiddagen redigerat bilderna klara för leverans. Vi får se om vi följer upp med filmandet imorgon på Luddeyo, checklistan idag är fortfarande lika viktig och inte hunnit med något annat än Jobzone idag.

 • Oscar ” The King ” Persson 25 år idag.

O.P var även i tunneln och snurrade lite, tillbaka från en lättare sjukdom passar han på att träna lite på sin födelsedag. Grattis igen grabben! O.P ska väl drick kaffe i veckan, men vi ska även arbeta tillsammans nästa vecka och då är det plåtning med hela Lager 157 Ski Team som har läger här i Torsby. Roligt att jobba med de grabbarna & Britta, lite plåtning men siktar också på film.

9 punkter på checklistan för idag, så nu lär jag börja beta av den och får bli en kontorskväll.

Tack Team Jobzone!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *