En dag med Lager 157 Ski Team

 • T-W på plats vid Valberget 09:00.

Väskan med kamera var framlagd, från en fin natt kom jag upp till Valberget utvilad och taggad på dagen. Svängt in o köpt en kôppenkaff på vägen upp också, i mitt objektiv givetvis 😉 Grabbarna & Britta började värma upp medans jag gick till Viktor Järnberg & ​Marcus Laggar och snacka vid vallabussen. Så småningom kom Anton Järnberg & Lars Ljung och vi gjorde upp en plan. De skulle köra 8 intervaller med lite olika idéer bakom, jag fick fria tyglar och skapade en snabb karta i huvudet hur jag skulle röra mig! Game on!

* Bilder är endast 1920x1080pix och kan skilja i färg från leveransbilderna.

 • Anton Jernberg har koll på tiden & Ljung hejar på.

Denna bild kommer egentligen från sista intervallen, men jag vill börja här med att lyfta några ord om deras teamkänsla och peppande. Anton & Lars skapar planen, koll på tider och skapar optimal träning för teamet. Men något dom också gör väldigt passionerat, är att trigga teamet och heja på under intervallerna. Åkarna får konstant stöd & peppande ord från sidan, Anton & Lars krutar på ordentligt och det är så underbart att se under träning. Ett team byggs på så många plan och massor av olika detaljer som ska samspela för att nå de högsta målen samt för att kunna pusha de allra yttersta ur kroppen. Vackert att se, bra jobbat A & L!

 • O.P gör sig redo för starten av intervallerna. 8 intervaller skulle betas av.

 • Grabbarnas utpassering från arenan.

Britta släpptes iväg lite innan grabbarna, för att känna sig jagad och detta medför något högre tempo. Även för grabbarna höjs tempot + hungern att jaga. Under hela passet justerades det mellan olika tillvägagångssätt. Som jag skrev tidigare, det var verkligen en plan bakom och det är det som bygger framgång!

 • Sveriges långloppsdrottning Britta Johansson Norgren.

Britta är världens bästa långloppsåkare och har även mycket starka meriter på traditionella distanser. Men hennes dominans i långlopp har lämnat ett signum och har blivit nutida associeringen. Iallafall, jag blev mäkta imponerad idag av hennes kaliber under träningen. Britta blir här jagad, men sedan startade gemensamt med gravbbarna, de triggar varandra och alla tjänar på det. Det är verkligen en styrka för hela teamet, vi är ett team och vi tränar i team, punkt.

 • Marcus ”He-man” Johansson med följetåg.

Grabbarna jagar Britta under första intervallen.

 • Anton Karlsson i spurtstrid med Markus Ottosson.

Ser ni luften under skidorna på Anton? 😉 Även i högerdiket kan ni se Jernberg som triggar åkarna sista biten för spurten.

 • Varierande sekvenser och kreativa vinklar. Anton jagar O.P tror jag det är!

 • Fredrik Byström leder tåget.

Bysse som han så kallas i tät, är en kille jag tidigare arbetat med vid High & Low och är en riktigt grym kille. Noggrann i sin träning, optimerat sin träning med hjälp av blodsockermätare som  annars diabetiker använder och experimenterat med olika distanser mellan langningar för vätska. Sen att han här ”kung” utanför spåret också som person, gör Bysse till en mycket fin kille!

 • Smått suddig, men härligt ladd av Oscar.

 • I väntans tider.

Det var 8 intervaller som skulle avverkas, jag vandra runt banan och betade av min mentala checklista för sekvenser. Dom körde inte mycket vila mellan intervallerna så därför var det att röra sig snabbt mellan de uttänkta platserna. Okey, nu har jag satt mig ner här, men bytt objektiv och pillat lite inställningar på kameran för att kunna ta bilderna x 2 nedanför.

 • Genom tall & björk passerar första klungan intervall 7.

 • O.P i närbild.

Pratade ju som sagt med Alpina förra veckan, så får se framöver eller i vinter om vi ska ha ett samarbete igen. O.P körde ju sist som modell 2016 och Larsa från Alpina vill ha O.P som modell igen, bara o boka in det 😉 Tror Larsa har med Peltonen & KV+ att göra också.

 • Lurig utpassering från rullskidbanan.

Britta ligger här 2:a ser ni, mäktig hon är! Iallafall, en lurig passering här ut på vägen från rullskidbanan. Tekniskt bra för åkarna att hålla ordning på stavar och utrustning. Ett bra inslag innan den långa spurten tillbaka mot tunneln på vägen.

 • Lars Ljung & Anton Järnberg förbereder för målgång.

Lars filmade för teknikanalys, Anton hade koll på tider och båda triggar åkarna för spurten. Dom sprang kors och tvärs på arenan för att möta åkarna så ofta de kunde. Härligt att se!

 • Målgång för Otto, Oscar & Bysse.

 • Nya vinklar planeras.

Hoppade sedan in i skuffen på min bil med Ljung som chaufför. Vi skulle inför sista intervallen, köra framför dom och jag skulle kunna fota från bilen bakåt. Bilen fungerade perfekt för ändamålet, man satt bekvämt och hyfsat säkert. Härligt att det var sista intervallen också, mycket fin känsla och fightingface i bilderna.

 • Anton Kalsson – Sockertoppen!

Anton har jag bloggat om tidigare, han är medlem i Sockertoppen IF och mycket glad i hjärtat för hans val på klubb. Idag var Anton i brutalt slag under intervallerna och visade prov på mycket fin form. Britta tätt efter och strax där på klungan med grabbarna.

Något jag märkte tidigt var att de verkligen arbetar tillsammans och hjälper varandra för sparring. Triggar varandra inför spurten, snackar i klungorna och peppar verkligen varandra att pusha till det yttersta. Otroligt lagkänsla.

 

 • Tillsammans är vi starka!

Med några väl valda ord avslutades passet med ringen och denna härliga bild. En sådan teamgemenskap har jag aldrig sett tidigare, tillsammans kämpar dom mot ett gemensamt mål och förstår verkligen innebörden av att vara starkare tillsammans. Jag öser verkligen creds över dom, men jag skriver vad jag tycker och är ärlig med mina ord. Lager 157 Ski Team är ett unikt team, jag önskar dom all lycka till i vinter och på återseende!

På återseende imorgon redan, för då ska det filmas!

Ca: 100 bilder levererade till Lars Ljung och det skapades under 2h. Skriver ”En dag med… ” för att det tar en dag med allt efterarbete och bloggande.

Tack Lager 157 Ski Team!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *