Det var ju tråkigt..

DSC_0422

  • En omväg är aldrig fel.

Med min korta analys och memoreringen av kartan, satte jag mig på cykeln och begav mig mot Albufeira. Turen jag & Oscar gjorde för 1 år sedan för att nå Nike outlet store. Tanken var att även denna gång köpa några nya fräscha pjucks och få ett fint träningspass. Till en början cyklade jag med korta föredrag i lurarna och sedan gick över till musik. Mina 120 min musik jag laddad offline var tydligen väck, så det sög lite och fick gå på gamla favoriter jag har på telefonen. ” De va då bannemej ett j*vla slit för 2 par skor ” tänkte jag under turen då det var tufft eller motbacke.

Givetvis så cyklade jag en annan väg än jag planerat. Men den var fin den också, vid bilden tog jag min första paus ca 1h in i turen och värmen gassade starkt. Knappt någon vind och det rullade på fint öster ut! Jag sneklade mig fram på måfå och hade lite på känn hur jag skulle ta mig bortöver, både positivt och negativa vägar fann jag 🙂

 

DSC_0425

  • Panncakes and chill.

Efter lite mer än 2h kom jag fram till butiken. Utan cykelbyxor var jag väldigt tacksam att hoppa av cykeln och försöka få benen fungera gåendes. Vägen hit var inte den rakaste och jämfört med turen ifjol tog den här 30 minuter längre. Men den här var mycket finare, då jag följde havet och kustens kurvor 🙂 Väl på Nike vandrade jag runt länge och letade skor. Efter 20 minuter gav jag upp och insåg att jag kommer cykla hem tomhänt. Inte imponerad av priset eller skorna som fanns just nu. Så det va ju tråkigt.

Gick in i grannbutiken och köpte mormors pannkakor och yoghurt för att dippa i. Åt fyra stycken och sen blev illamående, drack desto mera äppeljuice och gav upp ätandet ganska snabbt. Så de va ju tråkigt.

 

DSC_0426

  • Seaside.

På hemvägen tänkte jag ta samma väg som hit, men ungefär halvvägs insåg jag att jag nu hade hittat en annan väg hem 🙂 Med stundtals väldigt negativa tankar i skallen, då ständig motvind kämpade emot mig var jag än svängde, hade även dessa vägar sina guldkorn.

DSC_0428

  • Fel sida Portimao.

Jag fann en kyrka vackert beläget vid hamnen och kunde spana min riktning härnäst. Blivit ganska trött vid det här laget och var en bit in på min andra timme på hemvägen. Det var ju så sällan platt, kuperat och varmt, så de tog på krafterna. När jag var 10 minuter från hem, öppnade himlen sig och jag blev äntligen lite nedkyld av regnet som föll. Nästan 5h totalt hade jag cyklat och ursprungsidén med att ha med sig 2 par skor hem, var inte uppnådd.

MEN, jag tänkte så ofta, ” Jäklar vad skönt det skall bli och ta kvällen efter ett sånt här pass ” och det fick mig ofta hålla tempot uppe. Otroligt skönt att sänka smoothien man gjort i ordning när man kom hem och nu är man väldigt tacksam över att ha det gjort. Något som också går i mina tankar ofta efter ett tufft pass är ” Det var ju inte så farligt ändå ” När man under passet velat slängt rullskidorna i skogen och ringt en taxi. Klurigt det där, men för mig funkar det mycket med att sträva efter känslan efter ett träningspass.

Så nu skall jag njuta kvällen ut, se någon film och bara ta det cool. Imorgon kommer en liten regnfront in och det gör absolut ingenting, tänkte klippa mig lite, ordna saker här hemma och finna ro i tillvaron!

Så de va inte så tråkigt ändå! 😉

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *