Arbetet fortsätter på VC!

 •  Screenshot: Gänget från Fristads får testa på skytte vid vallen.

Ett taggat gäng möttes upp vid vallen strax efter kl 10 och dagens första aktivitet drog igång.  De hade haft konferens på morgonen och jag anslöt vid stadion.

 • Screenshot: Fokuserat vid inskjutningen.

Upplägget var som så att det var inskjutning till en början, följt av stafett och gruppen var uppdelad i två.

 • Andra halvan var publik och hejarklack.

 • Screenshot: Thord Wiksten höll i eventet.

Thord är tidigare skidskytt, han har ett OS-brons i bagaget och nu arbetar med liknande arrangemang som idag samt kommentator på eurosport. En härlig kille som får igång deltagarna och riktigt bra stämning i gruppen.

 • Screenshot: Likt tävling, så måste även en mixad zon infinna sig.

Segrande laget blev intervjuad efteråt med de klassiska frågorna och en kort summering av aktiviteten 😉

 • Östersund från sin bästa sida.

Efter aktiviteten med skyttet, tog vi oss till Arctura för en lunch och möte med Wolfgang Pichler. Jag tog trappen upp och kunde fånga några filmsekvenser på vägen. Super vacker utsikt och ingen vind, solen var mystisk bakom molnen och sällan man kan se Östersund i denna fina miljö.

 • Wolfgang Pichler berätta om sin teori och deras väg till framgång.

Discipline, discipline and discipline is the only way” Wolfgang är känd för sina bryska träningsmetoder och gedigna arbete för framgång inom skidskytte. En välmeriterad tränare och när han pratar, då lyssnar man. Innan lunchen blev det några ord från Wolfgang och en kort brief om läget inför dagens tävlingar. I en vacker miljö och underbar utsikt blev det därefter lunch.

Jag tog några klippbilder innan jag åkte hem till hotellet och tog en liten mini-paus. Skönt att komma undan, äta i lugn o ro samt ladda om batterierna i det privata.

 • VIP-tältet och stämningsbilder.

Med mat i magen och utrustningen fixad, drog jag mig tillbaka mot stadion och tog mig till VIP-tältet. Innan gästerna kom passade jag på att fånga några klippbilder, den fint uppställda maten och rekade området.

 • Screenshot: Skidskyttepublik är unikt 🙂

Suverän stämning på publikplats, det är inte massivt mycket folk kanske, men underbar stämning hos de som är på plats och de går all in. Härligt stöd för de olika nationerna och fint för mig att fånga filmsekvenser.

 • Screenshot: Fristadsgänget avslutade kvällen på läktaren.

Som avslutning på dagen stod vi på läktaren och hejade på de svenska åkarna. Tog några härliga stämningssekvenser på de innan jag knöt ihop säcken för dagen. Kameran har verkligen gått varm idag, riktigt bra sekvenser ned sparade på hårddisken och nöjd med dagen. Blev sedan en lång dusch, sortering av all utrustning och tidig sömn. Välförtjänt.

 • Screenshot: Kaisa Mäkäräinen & Tiril Eckhoff from the secret project.

Lagt i ordning material också från det hemliga projektet för Ski Region Mid Scandinavia & Bryntesson. Så nu ligger det i rätt box och enkelt att finna fram under måndagen.

Dagen idag lördag har börjat med god frukost och tog med en termos kaffe till rummet. Där har jag sett längdskidor hela morgonen och hållit låg profil. Fått en ”beställning” av filmsekvenser för dagen, så det har jag bekräftat och när detta blogginlägg är publicerat, är jag på stadion och filmar.

Ligger alltså 1 dag efter med bloggen, vi får se hur vi löser detta framöver 😉

Hepp hepp keep it up!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *