Annorlunda träningsdag

Blogggen

Dagen började lite småsegt med tankarna, vad skall jag hitta på med mitt liv..  Jo såklart, jag ska träna fast med en liten nisch. Ibland behöver man variera sin träning för att hålla sig hel och frisk, så jag damma av trailbiken! Det är en Beta 250cc 4-takt och väger 85kg, fantastisk rolig att köra och den är mycket stark på lågvarv. Satte fart mot Gräsberget, yrade omkring lite, försökte hålla mig undan stigar/vägar och hade som mål att nå stugan. Dock efter ca 45min märkte jag fan, jag har kört så jag har ingen koll vilket håll toppen är.. Tog bilden uppe på kalhygget, drog någon klunk vatten och började nedstigningen.. Visade sig att jag kom ner precis vid vägen där Gräsberget Open kommer gå av stapeln på Lördag och jag antagligen virat runt i en cirkel =) Spännande sen att se på klockan också, 45 min  – 164 genomsnitt  – 182 högsta puls.

IMAG0792

Efter mat i magen på Valbergsängen, bestämde jag mig för ytterligare äventyr. Satte på mig viktvästen och parkerade nere vid vägen nedanför Tossebergsklätten. Riktningen var rakt upp, blev både klättring och skrå för att ta sig fram genom skogen. Väldigt fin tur var det iallafall, fint väder, bästa musik i öronen som får mig lugn och jag kunde knata på med njutning. Jag kände mig som hemma igen 🙂

IMAG0793

Inte mycket fel på den här miljön när vandrar. Tanken var hyfsat fint tempo och tillsammans med viktvästen få lite syra i benen men den svåra stigningen samt obanade terräng.

IMAG0795

Här såg jag toppen, stigningen dit ser inte mycket ut för världen, men jodå, den var bannemej bitande i benen. Hala stenar, brant och massa nedfallna träd. Helt fantastiskt, ju närmare jag kom, desto mer önskade jag det var längre kvar.. Jag vill vandra längre, vandra högre och jag gick i drömmarnas tankar. Rätt löjligt att gå här när man spirar iväg i tankarna om bergen med flera tusen höjdmeter, men jag gillar Tosseberg, för det lilla engagemang man lägger ner, får man ändå en fantastisk utsikt och fin belöning.

IMAG0798

Panorama på toppen, blev mest smoothie drickande, njuta lite och ströva omkring. Njöt av att va ensam där och man kände sig liten i världen. Finns ju grymma möjligheter här med grill, fatta fränt och knata upp som jag gjorde med tyngre packning, ved, mat, hängmatta och bara en fet jävla kväll på toppen. Hade ju varit årets kväll, man ska inte va så himla bekväm, man måste utsätta sig för enkelheten och uppskatta det man har mer!

vlcsnap-2016-04-26-19h43m59s142

Sen så klart mitt signum, stå på händer vid ett berg. Nedstigningen var enkel, drog sedan till 60 Nord och körde ett pass för att få ur de sista i kroppen. Lång dusch och sedan fin middag med spenat/broccoli soppa u lugnanro.  Imorgon väntar möte, fika-date-möte och träning. Vanlig dag helt enkelt!

Äventyret väntar!

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *