240h – 14 dagar

Tom-William Media

 • Tack för 2 fantastiska veckor.

Jag tänkte anta mig den svåra utmaningen att summera 2 veckor som varit heeelt fantastiska med detta inlägg. Det har varit otroligt kul, givande, lärorikt, ny kunskap, glädje och utmanande under denna tid. Men har aldrig tvekat, ångrat eller låtit lågan inom mig minska, det är det här jag älskar och vill göra resten av livet. Jag älskar utmaningen, pressen och samtidigt kunna producera fram en kvalitativ slutprodukt genom kreativt skapande.

Det har varit på bristningsgränserna när det gäller hållbarheten på utrustning, deadlines på publicering, tidsfristen för filmande/redigering, sömnmängden och inte minst sagt påfrestningen personligen mentalt/fysiskt. Men varje natt har jag kunna lagt mig med en stolthet, ett sug på morgondagen och brinnande engagemang för att leverera ännu bättre material för morgondagens produktion. Med 2 fantastiska uppdrag nu i ryggen, hjälper det mig i ryktesvägar, att investera i ny utrustning och kunna anta än större utmaningar.

Lite kuriosa:

 • Ca 238h arbetstimmar på 13 dagar.  Det är 158h mer än en vanlig heltidstjänst på 40h/vecka.

 

 • +200 000 visningar på olika sociala medier.

 

 •  Inte lagt mig en natt tidigare än 02, uppstigning mellan 05:45 & 07:45 varje dag.

 

 • 478gb material, jämförbart med 212 814 selfies på din iphone.

 

 • 3536 filer sorterade, backupade & arkiverade.

 

 • ca 265gb O-Ringen med Matti och ca 213gb filmat själv på SOCKERTOPPEN.

 

 • +3000 klick på bloggen under 13 dagar.

 

T-W Media

 • O-Ringen 2017 Ellen & Tove.

Ett samarbete tillsammans med Matti Rapila Andersson som andre kameraman. Jag gick som produktionschef och hade ansvaret med kontakten för O-Ringen samt hur planen lades varje dag. Krävande utmaning rent mentalt, fysiskt och utrustningsmässigt. Vi var hemma strax efter 14 om dagarna och kunde då sätta oss ner för redigering. Matti levererade grafiskt material, översättningar, kaffe och mat. Jag redigerade huvudprodukten, publiceringar skedde mellan 18:30-20:00 och var stundtals väldigt stressigt. Även om vi tog några pauser ibland för att rensa huvudet, så är den redigeringstiden brutalt snabb i åtanke med vilken kvalité och inslag den slutprodukten resulterade i. Vi hade en grymt samarbete som flöt på väldigt bra, blev starka anknytningar om den personliga vänskapen och perfekt rent arbetsmässigt. Matti och jag kommer garanterat arbeta igen i framtiden.

Arbetsmässigt blev det lite mer än jag tänkt innan, en lång tid innan O-Ringen började jag projekteringen och planeringen. Många timmar som ej är inräknade i denna kalkyl ovan. Planeringen på plats skedde på nätterna för kommande dag och allt var ett tvunget att klaffa perfekt. Rent emotionellt blev O-Ringen bland de större i mitt liv. Att få träffa Ellen ( Läs tidigare inlägg från O-ringen eller tryck HÄR för en berättelse därifrån.) var verkligen en stark händelse i livet, något jag kommer bära med mig för alltid. En otrolig kämpe, stark låga inombords och ett varmt hjärta. Hela familjen Westerlund var underbara. Om ni eller du Ellen läser det här, så vill jag hälsa än en gång, Du/ni är underbara, låt ingenting stoppa er och fortsätt kämpa. Jag har fler äss i rockärmen och filma massor med kameran du fick Ellen. Ni är bäst! 😉

Produktionsmässigt var chefen Thomas väldigt nöjd, möjligen ville han även följa upp händelsen mellan mig och familjen Ellen som träffade honom i hjärtat. Även fått fler som hört av sig eller berättat dom tog det väldigt starkt. Blivit rörda av min historia och inspirerat dom till att förverkliga sina drömmar. Det är så mycket värt allt slit, när man får höra sånt här och man kan göra skillnad med sitt skapande.

O-Ringen var fantastisk, bra arbetsflöde, nöjd chef, bra filmer och starka band har knutits tills just orientering. Hoppas vi ses fler gånger!

T-W MEdia 2

 • Sockertoppen 2017 som ensam produktionschef.

Mest arbetstid på hela året under 1 veckas tid, samtidigt som den viktigaste för mig personligen och för ungdomarna på lägret. 6h mindre arbetstimmar i år, men bättre kvalitativt material har släppts och kommer släppas. Så underbart att kunna få vara med på detta läger och skapa filmer/bilder för att ge glädje till dessa tappra krigare, kunna sprida kunskap för folket och lära ut mer om diabetes. Att vara på Sockertoppen är ständigt emotionellt, varje dag kämpar o sliter dessa med sin diabetes, en hemsk sjukdom som baserar deras dagliga liv, 24/7, varenda timme och minut på dygnet, för resten av deras liv. Så för mig personligen så blir jag väldigt varm om hjärtat,  imponerad varje dag och så himla imponerad av dessa unga individer. Dom tar ett ansvar för sitt liv som ” normala ” människor slipper, dom bär en kunskap som är imponerande vid den åldern och ett driv som är svårt att sätta ord på.

Varenda natt kämpar dessa diabetiker med blodsockret, vi har 2 personer varje natt som är vakna, som gör ett hästjobb för att hålla koll på alla deltagare. Ibland går dom lågt i blodsocker, då måste dom käka/dricka något, som exempel, tänk dig själv att väckas 03:30 och du måste äta 2 hela paket dextrosol, det är 20 stycken. Eller att man blir hög i blodsocker, då måste man justera med insulin manuellt som vi ” normala ” människor har lyxen att våran bukspottkörtel sköter automatiskt. Man kan alltså hamna i insulinkoma under natten och i värsta fallet dö om du inte tar hand om ditt blodsocker.

Jag har skrivit en massor om diabetes under denna veckor, gjort Sveriges största onlineserie om diabetes High & Low ( som ni finner HÄR ) och kommer snart lansera en till film om glykagonsprutan. Ska inte grotta ner mig än mer i diabetes här i detta inlägg, finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva och berätta om. Men det kommer. Allt arbete på Sockertoppen är värt det, för när föräldrarna kommer gråtandes fram och tackar oss, man får en kram fylld av tårar, ungdomarna kommer med glansiga ögon och tackar en för arbetet man gjort, så tänker jag ” Det här ska jag göra resten av mitt liv, sprida kunskap och bidra till glädje ” Mycket mer kommer i filmväg, massor av planer och stora projekt framöver, för att det finns 450 000 diabetiker i Sverige och kunskapen måste öka generellt.


Vad händer då framöver nu för T-W Media? Är det lugnt nu!? Inte alls och verkligen inte. Här följer några punkter för Augusti:

 • Möte Färjestad imorgon om säsongen 2017-18.

 

 • Slutproduktion för Sockertoppen 4-5 filmer.

 

 • Summeringsfilm O-Ringen +4min.

 

 • Ska upp till Örnsköldsvik  förproduktion O-Ringen 2018 igen.

 

 • Möte Östersund Bryntesson om planer 2017/18.

 

 • Torsbykalset summering ca 3 minuter.

 

 • Leverans bilder Stina Nilsson för Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

 

 • Slutföra produktionen Nordic Viking.

 

 • Göra upp och slutföra 60Nord projektet.

 


Stort tack som alla följt med, kommit med feedback och hört av sig. Jag bloggar för personlig vilja och driv, men till stor del att ta med er på den resa jag gör genom företaget. Jag är oerhört tacksam för livet jag har och skapar just nu. Stora drömmar och planer som jag kommer arbeta mig mot, lågan har aldrig varit så stor.

Jag har en sak jag snart skall presentera, den kommer på Tisdag. Stay tuuned!

Er kära

T-W

Ett svar

 1. Patric skriver:

  Du är GRYM!!! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *