10-mila nattpass

DSC_0353

Kl 20:30 var det dax för mig och gå på nästa pass. Jag blev förste kameraman och filma huvudtävlingen vid starten. Gick kanon, sprang upp till bilen för ta mig ut till första checkpoint och mina första passerande för natten. Jag var taggad.

DSC_0356

Roy o Roger som jag kallade dom var mina assistenter och Roy körde jäklar i mig rally ut. Var lite väl tajt tidsschema och vi fick till att dra på lite 🙂

DSC_0357

Mörkret föll och Roger i cowboyhatten hade full kontroll på läget. Inte riktigt kanske, men han försökte och det funkade fint ändå.

DSC_0363

Det var så magiskt när klungorna började komma och pannlamporna lös upp i skogens mörker. Helt magiskt vad vackert, även om min kamera krånglade, var det så fridfullt vackert att jag bara stod och glodde ut mot deltagarna. Wow!

DSC_0364

Fajer skötte kamera 2 och var en grym fotograf. Vi samarbeta som kungar och fick riktigt bra material. Bra synkat med produktionsbarracken och great teamwork.

Mellan 00-01 hade jag en paus, Roy drog fram 2 stycken täcken typ, minns inte vad det hette, men var grov pressening vadderad med dun och kom från hemvärnet. Där mös vi ner oss, 2 gubbar och jag. Super mysigt, Roger kröp ner djupt o somna direkt och själv kunde man inte fokusera på något annat sitta titta på alla lampor i skogen. Var så himla vackert, men jag somnade efter ett tag, iallafall 20 min och jag sov så skönt. Älskar sova ute speciellt med den utsikten.

DSC_0365

När vi vaknade upp var det pang på,  att filma kommande deltagare och även förflytta oss. Bilden är tagen 01:55 och skulle vandra 1km till nästa kontroll. Var så mäktigt o vandra runt i ett kryllande hav av pannlampor och det slutade aldrig. Från första passage kl 21:20 till jag gick hem 07:45 var det konstant pannlampor. Wow igen.

DSC_0367

Nytt ställe igen, bilden tagen strax innan 04 och filmade från en klippvägg. Hade magisk utsikt och bara njöt. Levererade kingbilder även om de va kaos i kontrollrummet, men alla var nöjda och det var dax vinka av Fajer för natten.

DSC_0375

Mäktig bild jag tog efter vi levererat vårat material och stod bara o njöt. Älskar att jobba med tävlingar, defenitivt en tävling öin på topplistan.

DSC_0377

04:45 var själv i skogen från teamet, solen började gå upp och jag hade en liten break igen. Även om jag inte frusit under natten, så har det varit väldigt friskt, men blev väldigt lycklig när solen kom och de va så vackert. Magisk natt och den sprang förbi 🙂

Men var lite slirig här i skallen.

DSC_0379

Bild tagen 05 och med ständigt kommande pannlampor i skogen. Solen började gå upp.

DSC_0382

Vi blev försenade 50min pga uppskattade tiden på nattorienteringen var lite väl optimistisk. Så fick jobba 1h längre, men det gjorde ingenting och var så skönt i solen när den började värma.

Tack 10-Mila för en fantastisk natt och arrangemang. Nu ska jag äta mat och strax på möte med O-ringen!

Vila? Nä!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *