10-Mila is online

DSC_0329

Kom i säng sent och gick sova ca 7h, de räckte. Vaknade innan alarmet och kunde ligga dra mig lite innan avfärd. Tanken var o köpa frukost under färden, men med min tur så var allt stängt och fick njuta i solen istället. De va nice också..

DSC_0330

Väl på plats ute i Partille möter jag upp hundratals ungdomar och deltagare som kommer tävla under dagen. Fantastiskt att se och kul solen kunde spricka fram.

DSC_0331

Ute på det blöta fältet började det livas och folk började göra sig iordning för tävling. Rejält blött och lite blåsigt, hårda typer som sover ute och följer upp med frukost på trangia kök. 10 poäng till orienterare.

DSC_0332

Jag fann en kiosk på fältet och kunde ta frukost, kul att se uppslutningen på funktionärer och hur det är uppstyrt.

DSC_0333

Vinklade in i produktionsrummet och hälsade god morgon. Inte många sociala typer där då tight deadline inför att gå online. Min kontaktperson var borta och därför lite svårt att få tag på en kamera. Va fasiken, håll tider folkens 🙂

DSC_0335

Så därför passade jag på att gå ner o kika i studion som var uppbyggd i baracken på stadion och hälsade runt lite. Så småningom kom min kontaktperson och vi satte igång.

30 min försenade kom vi igång, fick kameran och sen sätta igång. Svårt till en början. Men man är ju inte dum i huvudet så man klurade relativt snabbt ut vad som funkade och inte. Vi lunkade runt med lite intervjuer, reportage och fångade masstarten för ungdomarna. Sen efter 2h var mitt skift över och nu sitter jag på lunchrasten och skriver detta.

DSC_0336

Härligt mycket publik och fin dag i solen. Svårt uppskatta antal, men några tusen är det och är ett fantastiskt humör på folk. Kul!

DSC_0337

Stadionområdet är smockat med folk och kommer va under hela dagen. Just nu yngre deltagare som tävlar och äldre gängen kommer så småningom på dagen.

DSC_0339

E n kortege av någon norsk klubb. Se på det pianot som släpade med hit alltså 😀 Fantastiskt, killen barüber längst fram och trummor som följer bakom! Mäktigt.

DSC_0340

De va en lång kortege och dom tog över området 🙂

DSC_0341

Härlig spirit alltså, sånt här finner man inte i någon annan sport alltså, stor eloge till deltagarna och givetvis är norrbaggarna värst 🙂

 

Nu ska jag finna lite käk och återkommer efter 16:00. Har en break där mellan 16-21, lite segt men får la passa på vila lite kanske eller ingen aning.

Mot skogen!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *