• Early birdy enters the day!

Dagen, veckan, året är räddad, fåglarna flyger med vinden och solen lyser starkare på himlen, bloggen uppdateras och jag är tillbaka här igen. Just kidding, lugna ner mig nu!

Men, nu är jag tillbaka, kommer blogga löpande igen och jag är tillbaka till ”vanliga” arbetsrutiner framöver. Det har varit ett fantastiskt nyår här uppe i Östersund, hunnits med massor av god mat, spa, fika och fina vänner. Checkade in första riktiga träningsdagen och arbete som följde längs med timmarna efter.

Uppe tidigt och kom till stadion 07:20, usch, var riktigt motigt att gå ut och koppla på sig grejerna. Var halvt regn i luften, jag var kall innan start och smått omotiverad till att staka 2h. Hade dock god tro på det positiva, skönt att vara tillbaka och efter någon minuts diskussion med mig själv, stod jag i spåret med favoritmusiken och stakade iväg.

 

”Well well well well” citatet är från en låt med Duffy, texten går bl.a ”Highly suspicious, Where was I last night, Seek and you shall find” då man gått under radarn på sistone och varit lite hemlighetsfull 😉

  • Ångloket gick varmt borta i Spikbodarna.

Inte en bil på parkeringen när jag åkte iväg och jaf plogade spår från första metern. Visst, fine, det gick tungt. Men det gör det med bromsade hjul också på sommaren, så det blir bättre träning på distansen kontra om det är lätt före. Sen är undran när Sverige ska leverera stavfäste, vad är det för vinter vi får egentligen 😀

Iallafall, fick kasta av mig mössan en bit in på passet, knappt nollan skulle jag tro och det kändes som konstant uppförs. Skönt, då är det mycket nedförs hem. Icke, jag märkte på hemvägen att det var lika tungt, då man inte fick en endaste meter gratis även i nedförsbackarna. Kom tillbaka till stadion med 30 min kvar, så då tryckte jag två varv där med högre tempo och hårdare approach, tävla mot motionärer och försöka köra om alla jag såg.

Distansen sa 2,5 mil, tveksam om det stämmer, borde va längre och knappa 2h totalt. Skönt start på dagen och ingen frukost förtärd, när alla depåer är påfyllda av allt gott man ätit på sistone, är det skönt att få kroppen använda den energi som redan finns i kroppen.

Satte mig sedan med lite arbete, bokade resor och en hel del planering för kommande tid framöver.

  • Hitting downtown!

Efter en förmiddag med arbete och telefontid med kära mor, ringde Bryntesson och jag mötte upp för en lunch nere på stan. Summerade upp tiden från ledigheten, torkade hakan på lillgrabben Jack och blickade på tiden framöver. Vi bollade mest idéer och stämde av några saker när det gällde Sockertoppen. Helt fantastiskt med över 300 anmälningar på några få minuter och en bra bit över 400 anmälningar totalt så långt. Filmen nåddes ut med 67 delningar och nästan 10 000 visningar på FB. Inte så pjåkigt när man ser vilka förutsättningar vi haft för produktionen.

Vi kom väl inte fram till jättemycket när det gäller vår stora idé för 2019, en projekt senare i höst och just nu endast på planeringsstadiet. Mycket som måste stämmas av först, sen en enorm planeringsfas och därefter starta upp produktionen i god tid. Kan tyvärr inte nämna något än, vi har för lite kött på benen så långt och vi ber er hålla utkik 🙂

  • Kaiser ”Honken” Maximilian Lauf.

Satt kvar för att backa lite kaffekoppar på lunchen och trixade upp resor & bilar för kommande två helger med Ski Classics. Fått en ny briefing på vad önskemålen är från mig och det kommer bli större skillnader från tidigare tävlingar. Ska diskuteras utifrån, så återkopplar nästa vecka med upplägget. Men blir spännande att dra igång igen, första helgen blir Österrike och följer därefter med Schweiz.

Ska försöka ta ett telefonmöte imorgon och diskutera kring content planen och mina kommande resor. Det är Fem helger i rad nu med tävlingar, så nu blir det äventyr framöver 😀 Honkens låga kvalitetsbild får bli som påminnelse till ifjol, helsicke vilket lopp grabben gjorde och grymt spänd vad grabben ska hacka sig fram till för pallplaceringar i vinter!

Eftermiddagen nu blir lite Tour de Ski på tv, kanske ett extra pass och lugn kväll därefter. Imorgon upp tidigt igen, ska hugga några meter med Karlsson, dricka kaff och jobba kontor som det ser ut!

Tills imorgon, hôrs!

T-W