Träningsläger Day 1

unspecified

Med boendet mitt på stadion kom pistmaskinen kl 7 och varvade stugan, låg vaken och äntligen kan få en hel träningsdag  framför sig. Vi stack iväg till lång frukost jag o Arvid,  mata i oss massa energi och givetvis hade vi tagit slalombacken upp som ”uppvärmning” haha as seegt, från sängen upp för backen.  Iallafall, vi stack sen ner till stugan, borsta gaddarna och sen drog iväg, stakning 2 h stod på schemat.

Vasaspåret i Långberget är 2,5 mil med nästan hela endast 1 klassiskt spår i skogen, myrar och småvägar. Fantastiskt fint spår, börjar med svagt sluttande neråt och sedan börja klättra igen efter ett tag mot stadion. Stigningen är hyfsat seg, men ändå fin då det är inge mördarbackar, utan bara svagt lutandes uppåt och fin miljö som gör allt mycket bättre. Spåren var vell, lite mjukt för stavarna ibland och glidet inte direkt vasaloppseger valla 🙂 Vi snurra lite på stadion efter vasaspåret för att få ihop 2h.

unspecdified

Kring lunch kom Oscar och vi kunde ladda i med ny energi. Senare på eftermiddagen dök Johannes, Anton och Ulricehamnaren Pontus Hermansson upp och vi satt o gråla vid köksbordet, trevli trevli! 🙂 Vi stack sen iväg på skate, tanken var lugnt pass, de flesta hade varit iväg på tävling och jag/Arvid hade ju staka redan, så ett fint skatepass på de är ju perfekt. Nu dock, var mitt glid heeelt värdelöst, tappa allt i utförskörningarna och fick jobba ikapp konstant. Lite segt, men hängde på vid milen, sen bestämde jag lämna gruppen och köra mitt egna pass, med såna värdelösa skidor fanns inget val riktigt och veckan är lång. Fick också ont i armbågen, klassiker när man åke skidor mycket, stakningen antagligen, men bara jag får vila så är jag fit for fight imorgon igen! Blev iallafall 1,5h skate, så totalt 3,5h idag på öppningsdagen och jag får va nöjd.

Efter en riktigt fin middag, drog vi till vallaboden och fixade grunkorna. Skidorna var riktigt lortiga och en vallning var nödvändig. Så imorgon då, då har ja fixa glid, förhoppningsvis haha Ser ut bli fint väder imorgon, blir nog liknande pass som idag och dax nu att lägga sig. Fin dag framför sig!

Hörs dah!

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *