Summering Oslo event!

 • Chansning på genväg 21:38

Summering från söndag kväll till onsdag lunch.

Resan från Östersund gick generellt väldigt bra. Jag var orolig över brobygget i Sveg och omvägen som skulle bli. Men efter Bryntes tips och kollande på karta, så fanns de ett kryphål i systemet och faktiskt en genväg. Så jag åkte en guppig grusväg och det slutade faktiskt med att jag tjänade tid. Detta blir en standardväg nu framöver 🙂

 • Magisk tur hem!

Jag var hemma 01:27, det tog ungefär 6h att ta sig hem och jag stannade endast en kort sväng. Dock aldrig varit med om så mycket djur i en resa, såg tre älgar, 1 rådjur, och tappade räkningen på antalet harar & tjädrar. De sistnämnda är nog drygast, älgen springer ju över vägen, tjädrar sitter kvar och rör sig inte ur fläcken. Förbannat..

Energimässigt gick det väldigt bra, lyssnade på musik hela vägen och hade bilkaraoke för mig själv. Började resan med att leta musik till filmen med ”treningsfrue” och var väldigt nöjd att jag fann en grym låt efter 45 min. Ibland kan det ta timmar, men denna gång hade jag tur och kunde planera eventet utifrån låten. Blir mer taggad, har en mentalplan och vet vilka sekvenser som behövs. Ett måste helt enkelt.

 • Let’s do it once again!

Väl hemma på natten där, så laddade jag batterier, tog en snabbdusch och hoppade i bingen. Vilade någon timma innan det var dags att gå upp och förbereda för nästa äventyr. All utrustning måste ”nollas” än en gång och vara helt redo för Osloeventet. I farten hade jag ett telefonmöte om Visma Ski Classics, vi diskuterade en väldigt strikt konfidentiellt plan och tyvärr absolut ingenting jag kan nämna mer om. Men vi kom överens och ser ut som jag har lite mer nattarbete framför mig 🙂

Iallafall, stack upp till Valbergsängen, käkade lite broccolipaj och tog med två hinkar med kaffe. Satte kurs mot Oslo, var ute i god tid och kunde åka med ro. Lyssnade på låten för filmen, jag ljuger inte om jag lyssnade på den minst 200 gånger innan eventet startade. En del av planeringen som kanske inte når ut till tittarna, det ligger mycket tid bakom och speciellt inför ett uppdrag.

 • Vackra, vackra Oslo!

Lite blåsigt, men väldigt varmt och vackert uppe i Holmenkollen. Resan hade rullat på fint, jag hade 1h på mig innan mötet och passade på att flyga lite drönare över staden.

 • Såna här dagar saknar man lite sin gamla hemstad..

 • Preppa utrustning och få allt klart.

Efter drönaräventyret satte jag ihop all utrustning för eventet och kunde göra det med god marginal innan breifingen kl 16:50.

 • Breifing i Oslo inför Salomons event tillsammans med XXL.

Fredrik från SALOMON höll i informationsmötet inför eventet. Vi gick igenom skorna, upplägget och planen för de närmsta timmarna. Efteråt hade vi ett separat möte mellan mig, Andreas (United Influencer), Camilla (treningsfrue) och Fredrik om filmproduktionen. Inga konstigheter där, vi alla var taggade och förutsättningarna var på topp! Strålande sol och 20° grader, vad mer kan man be om. Kanske att jag borde ha sprungit i shorts, annars var det alla tiders.

 • 5 minuter innan start, kabelbrott..

Trots alla ”försiktighetsåtgärder” och förberedelser mot att utrustning går sönder, kan man tyvärr inte förutspå eller vara redo för allt. På något sätt under riggningen av skärmen, släppte hdmi-kabeln från sin kabelsko. Helt hopplöst att laga och jag stod nu helt utan skärm. Jag har skärm på kameran, men det är lite skillnad på 5cm och 15cm i storlek. Kan inte lägga mig ner och gråta, utan bara att arbeta efter förutsättningarna och gilla läget. Tror det var fabriksfel från grunden, så nu vet man iallafall vad man behöver förstärka till nästa kabel som får beställas.

Ett handtag gick också sönder, men den hade jag förberett för och hade dubbla uppsättningar, så blev iallafall 1-1 i den matchen 😉

 • What a day to be alive!

Löpningen kändes förvånansvärt bra, trodde på tyngre ben efter de hårda dagarna på sistone och lite seghet generellt. Känslan var dock i helhet väldigt bra, jag blev väldigt taggad i de perfekta förutsättningarna med vädret och deltagarna var också glada, så det smittade väl av sig! Jag filmade järnet, sprang på med hela kamerariggen med mig och blev totalt ca 2h löpning. Här har vi stannat på toppen av Vettakollen för en liten break och bildtagningar, otroligt vackert!

 • Camilla och Tine ger lite tips om löpning i terräng.

 • Löparsekvens i full fart.

 • Holmenkollen syns i bakgrunden.

 • 23:15, hem ljuva hem!

Vill tacka bilen för att ha fungerat exemplariskt, inga konstigheter, låg bränsleförbrukning och tagit mig säkert hem från alla uppdrag. Drack väldigt dåligt kaffe (typiskt norge) på vägen och kom hem relativt pigg. Satte igång överföringen från de använda fyra minneskorten och hoppade in i duschen. Utrustningen ligger i hela lägenheten, men what to do, jag ska inte ha den nu och det är inte prioriterat.

Redigerade in till gryningen, hade bra flöde och fick ihop filmen bra i mina ögon. La mig en sväng för att vila och vaknade strax efter 08.00. Kändes som en full natts sömn på kontot och satte på kaffekokaren för att fortsätta redigera. Skickade ett utkast till United Influencer på var jag är nu och för att få hjälp med norska textningen. Jag kan & förstår norska, men just det grammatiska och helheten för textning är det jag faller på.

Så det inskickat, finlir kvar och som vanligt är det de sista 5% som tar tid i filmprojekt. Ska käka lite frukost nu, klockan har passerat 12:00, invänta feedbacken och springa lite ärenden. Dagen är full fart och tyvärr hinner jag inte njuta av solen idag. Det får vi sikta på imorgon!

Time to play!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *