Stretch Adventure Team

 • Morsning korsning and let’s go.

Vid 07:00 ringde klockan, tror jag var  vaken innan, inget minne iallafall av att larmet gick. Åt frukost, packade sista batterierna och begav mig mot mötesplatsen. Kaffe fixades på macken, hämtade en grej vid Caddyn och sedan landsvägsdam i 40 min.

 • Storkopp = lång njutning.

Börjat trivats med kallt kaffe också, vädret  var muligt och smått ruggigt. Regnet låg i luften och drönaren fick vila till en början. Under eftermiddagen/kvällen igår lades planen med Pütsep, följde upp den med Marie som var på plats och fixade ordning på all kamerautrustning.

 • Skoghall bakom ratten och T-W bakom kameran!

Filmade gimbalen första grupperna och fick några schyssta sekvenser längs vattnet. Vädret som sagt ganska ruggigt, men ändå bra humör på gänget och de var taggade. De skulle paddla inkas kanoter och en liten skattjakt på de två öarna ute i vattnet.

 • Flög drönare – Ingen färgkorr gjord & 4K.

 

 • The Bird View – Ingen färgkorr gjord & 4K.

 • Close to water droning – Ingen färgkorr gjord & 4K.

 • Johannes hade koll på kanoterna.

När jag flög drönare med andra gruppen tappade jag helt och hållet orienteringen fysiskt. Jag var så inne i drönaren och ingen koll på var jag själv var. Jag ser ju bara drönarens ”öga” och hade dålig koll var jag själv var på vattnet 😀 Blev iallafall bra bilder och mycket nöjd över resultatet, inte helt enkelt att arbeta från en båt och landa i heller, men fungerade fint och inget blev vått 😉

 • Maria Vildhjärta – Konstnären & Sommarpratare.

En mycket häftig kvinna som livnär sig på att göra konstverk och kreatur utav pinnar hon finner i skogen. Magisk inlevelse i det hon gör, mysig personlighet och gôtt driv i damen. Hon inspirerade med sin verkstad/kontor, berättade historier och visade sin samling konst. Inspirerande, verkligen!

 • Gruppen anländer för lite estetiskt inslag, poesi & live musik.

 • Skillnad på kamera kontra färgkorrigering.

Jag filmar i så kallat S-Log2 och det ser ut som det gör till vänster här när jag kollar på sekvenserna på datorn. Efter snabb korrigering med färg och kontrast, ser ni resultatet till höger. Varför kanske ni frågar? Jo för om jag filmar som det ser ut till vänster, kommer jag få mycket mer kontroll på färgerna och få min egen stil på bilderna. Det gör att kameran bestämmer mindre utav vilken färg bilderna ska få, för det är något jag sedan korrigerar och bestämmer i redigeringen. Tidskrävande men mycket bättre. Ett tips för filmskaparen 😉

 • Här syns den tydliga skillnaden i lågorna!

Pütsep mötte sedan upp mig vid Maria och vi tankade över sekvenserna, inte något jag ska redigera utan endast inhyrd som kameraman idag. Flutit på fint, grejerna har fungerat perfekt och nya ipaden gjorde jobbet mycket enkelt med drönaren. Jag är nöjd och spänd på resultatet Pütsep fixar ihop här inom kort. Vanligtvis lämnar jag aldrig material på det här viset, men Pütsep är en god vän & kollega, så det här är ett undantag och jag är bombsäker han kommer göra det grymt!

Hemvägen slog tröttheten till och jag bestämde mig att åka hem först för lite kaffe samt skriva det här. Ska ner nu till Caddyn och fixa det sista inför morgondagen. Lite småpill kvar och inget större, hoppas på att det inte blir för sent och kanske, kan mysa lite i soffan innan man får lite välförtjänt sömn. Men vem vet, brukar ju ändå aldrig bli så 😀

Tagga ner, tagga om!

T-W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *