Statusrapport

_DSC1506

  • Julia Svan

Julia har hämtat sig från La Diagonela och nu siktar mot revansch. Det finns mycket i den kroppen att ge och mycket kvar att visa. Tjejvasan är huvudakten i vinter och tar sig an Marcialonga på vägen dit. Med optimala träningsmöjligheter här har Julia laddad på sitt vis och lagt sin träning som hon vill ha det. Lite småskavanker i axeln, men förhoppningsvis inget större och vi hoppas hon kommer kunna tävla fullt ut under söndag. Målet är att ta 1:a platsen i Youth klassen och hämta erfarenhet på vägen.

_DSC1534

  • Sara Lindborg

Mycket bra inledning och bibehållande form under Ski Classics. 3:a, 3:a 4:a, 3:a och inget tyder på att hon kommer stanna där. Fina träningsdagar här och bra i hälsan. Följer sin plan för uppladdning och strukturerar upp vardagen för optimal ladd till tävling. Inga hälsoproblem, taggad för söndag och njuter av tillvaron här i dalen. Top 3 stakarna i Ski Classics är ju Smutna, Britta & Sara. Att se Sara på pallen under söndagen är en favorittippning, men är det dags tro att ta ytterligare kliv upp på pallen? Med Saras syreupptag kommer hon bli riktigt farlig i sista stigningen.

_DSC1553

  • Oskar Kardin

Han dundrar in i Team SERNEKE med att ta 2 stycken topplaceringar och att vara bäste svenske herråkare och kommer inte visa någon hämning här i Val di Fiemme. Trycker på fint i ledning under distanspassen och driver fint under intervallerna. Positiv utanför spåren och ser fram emot Marcialonga. Maten har funkat sådär, små problem med magen men skall inte vara något större. Många dagar kvar och vi är inte oroliga. Oskar har sett fram emot loppet en längre tid och med det resultatet han har i ryggsäcken, kan man inget annat än säga att han är favorit att ta bästa svenska placering på Marcialonga. Vi vet det kommer bli en bra placering, men hur bra, får man vänta och se under söndag.

_DSC1569

  • Rasmus Blom

Som tidigare nämnt, Blom är tillbaka från sjukdom och fick betala för det under Kaiser Maximilian Lauf. Under La Diagonela hade han en betydligt bättre resa och känsla i kroppen. Många starka namn bakom sig och hängde i riktigt bra vid den långa stigningen till Pontresina. Kroknade lite på slutet och fattas lite till optimala formen, de där lilla sista. Men mycket positiva besked här i Val di Fiemme och positivt psyke. Spännande att följa nu under veckan och se resultatet under Marcialonga. Ett lopp som är majoritet utförs och kommer avgöras sista backen. Ett lopp vi tror kommer passa Blom bra med hans stora och fina teknik.

_DSC1593

  • Erik Melin Söderström

Insjuknade när vi anlände till La Diagonela. Efter några dagar utan förbättring, togs beslutet att skicka hem honom och sikta mot Vasaloppet.

 

_DSC1855

Likväl han tillbaka från sjukdom och tog sig igenom La Diagonela mycket bra. Sjukdomen visar sina spår och kan tyvärr inte riktigt hålla ihop hela loppet. Släpper med ca 8km kvar. Men tiden i solen och fantastiska spår här, har gett positiva besked och fina möjligheter till ett bra lopp på Söndag. Piggare för varje dag och sett bra ut under de intervaller/impulser vi kört. Den där studsiga Bob börjar visa sig och vi börjar känna igen hans 110% insats på varje stavtag. Vi får se hur utvecklingen går under veckan, men som det ser ut nu är jag inte orolig att det blir topp 15 och en ny riktigt bra placering för Bob.

 

Team SERNEKE

Generellt är vi alla mycket nöjda med tillvaron här i Val di Fiemme och den fina träningsmiljön. Johan Kask anländer imorgon torsdag och kompletterar truppen inom service. Planen är lagd för optimala langning/stavservice under loppet. En plan som tagit 5 år att få fram och med den kommer vi kunna ge bästa möjliga service till våra åkare. Solen och vädret ser positivt ut samt våran insjukna vallare är tillbaka i arbete.

The race is never over ”

T-W Media

Tom-William Lindström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *