Stafetten

_DSC8931

Då var stafetten gjord och vi slutade 8:a, det är vi helt klart nöjda över.

Bill går ut som förste man, han får lite krånglig start och får kämpa sig fram i klungan.  Bill gör det bra och kommer med i ledningsklungan ut på sista varvet. Påväg ut ifrån stadion gör Bill rycket och försöker dra ifrån, han tar ledningen men blir snabbt ikapp jagad av övriga i klungan och får istället kämpa sig fast. Bill hänger med bra men tappar sista stigningen, hamnar inte i baksuget och därför tappar ytterligare in till stadion.

Oscar går ut som 11 man, tyvärr lite grann i ingenmansland och får köra eget race. Han har några meter upp till klungan, tyvärr orkar inte äta upp avståndet och hamnar retligt 5-10m bakom efter första varvet. Oscar håller grymt tryck i backarna uppförs dock, men tyvärr får inte i sista växeln på platten och håller ihop loppet riktigt fint ändå.

Johannes häktar av första gubbe redan vid stadion, visar på lätta starka ben uppför 2:a backen och ser ut att ha bra tryck i kroppen. Johannes har inte många bra ryggar att gå på, han får fokusera på eget race och hastighet. Sista varvet har han 15m fram till framförvarande och jag skriker med johannes hela vägen upp för 2:a backen. Johannes trycker på och tar sig förbi, han får några meter lucka och behövs inget större engagemang i spurten. Grym avslutning.

Med 2 långdistansare, där Bill inte kört mycket klassiskt alls iår, Oscar inte helt i toppform efter sjukdom och Johannes hade lite känning efter klassisk igår, har vi gjort en grym dag här i Piteå. Jag är supernöjd med grabbarna, härligt med morgondagens vila och vi laddar för sprinten på Lördag.

Vi Hörs

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *