Sockertoppen sista natten

vlcsnap-2017-08-05-02h51m57s878

  • #Bryntesvagn var en succé.

Tävlingen blev faktiskt jäkligt lyckat om man ser till omständigheterna och situationen generellt. Eftersom planen sattes sent igår och under natten, riggningen kunde inte startas förens idag på morgonen och vädret var verkligen emot oss. Även om det var jäkligt kallt för många, så kämpade de tappert och fullförde. 2 stycken va det väl som skippa det, men annars ett härligt gäng som sprang och faktiskt flertal utomstående som var med o deltog.

Fast dagen började inte så bra, under morgonen så fick XKetoner ” som dom kallade det. Jag hade ingen aning om vad var, märkte bara att han var väldigt hängig och illamående. Efter ha fått det förklarat, glömt bort lite och nu googlat, så fick jag fram ” Ketoner bildas i levern genom nedbrytning av fettsyror i en process som heter ketogenes. K Alltså man har helt slut på insulin i kroppen. Den kan inte bryta ner sockret i blodet för att få energi.  Så därför börjar bryta ner kroppens fett och muskler.  Tror jag ungefär, det börjar iallafall bryta ner kroppen för att få fram socker till motorn och hjärnan. Den kan ta sockret i blodet helt enkelt. Så han var lite high under morgonen, fick ta det lugnt och punktmarkerades av en av våra läkare som är på plats. Fortsättning följer*

vlcsnap-2017-08-05-03h04m03s651

  • Stannar och kollar blodsocker.

En annan sak som var istället mäktig under dagen, var att en av killarna var väldigt låg innan start och osäker på om att starta eller inte. Så fick äta detxtrosol, frukt och sportdryck för att få upp blodsockret till en bra nivå. Han var med på uppvärmningen och testade att starta. Vid 2 varv avklarade stannade han till vid vätskekontrollen, fick sin telefon och kollade blodsockret, om det var på rätt nivå. Snett uppåt visade blodsockret och en bra värde lite över 5. Så han gav tillbaka telefonen till Gustav ( till höger ) och sprang ett tredje varv. Så jäkla mäktigt, starkt jobbat och imponerande att han inte låter diabetesen stoppa honom. En kille som slitit lite med olika idrotter och diabetesen, men är på grymt god väg nu och hoppas vi lärt honom någonting och motiverat honom ännu mer efter dessa dagar

Bild 1

  • Tack till alla deltagare & ledare, ni är kärlek i livet.

_DSC5409

  • Banketten på kvällen, härlig gemenskap och en av deltagarna spelade gitarr och sjöng.

_DSC5497

  • Stekargrabbarna.

Så under kvällen blev det bankett och övergång till disco. Det är väl som en avslutning kan man säga och kul o dansa av sig sista kvällen 🙂 Killen som fick ketoner under morgonen, var med hela dagen, tävlade i Sockerloppet och röjde fullt ös på dansgolvet. Så han kom tillbaka starkt och fullföljde hela dagen. Respektingivande att se någon vänder från sjukdomens mörka sida inom diabetesen och komma tillbaka med energi.

_DSC5488

  • KingElias visar sina moves.

_DSC5510

  • Är de Stureplan eller är det Sockertoppens avslutningsdisco!? 😀

_DSC5525

  • Mikaela har alltid en posé redo för kameran 🙂

Det var väl det, klockan är 03:20 och imorgon är det sista tiden på Sockertoppen 2017. Jag lämnar lite tidigare och kommer blåsa direkt till Arvika för syrrans bröllop. Så kommer ev filma lite under morgonen, äta frukost och så småningom ta adjö av samtliga innan avfärd. Ska bli skönt att få åka dessa 4h i bilen för att sortera tankarna, 2 riktigt intensiva veckor med känslofyllda dagar, massor av glädje, ny kunskap, krävande arbetstimmar, fantastiska ögonblick och en än mer utvecklad o kunskapsfylld syn på livet. Skulle ljuga om jag sa att jag älskat varje sekund, man har alltid någon kortare dipp men har alltid varit motiverad och aldrig tvekat på målet. Lågan inom mig brinner starkare än någonsin, varje natt har jag kunna lagt mig med ett leende och så otroligt tacksam för allt jag fått vara med  om.

Nu orkar jag inte skriva mer, måste sova. Imorgon kommer inte något blogginlägg antagligen komma, återkopplar med ett kinginläggSöndag och får vila upp mig lite först. Tänkte summera arbetstimmar, antal visningar, några historier och annat generellt från dessa 2 fantastiska veckor på turné.

Over and out

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *