Sockertoppen 2017 Day 6 part 2

vlcsnap-2017-08-04-00h06m48s294

 • Glucagonspruta.

En Glucagonspruta är egentligen motsatsen och giftet till Insulin. Glucagonspruta är en hormon som tvingar levern att frigöra allt lagrat socker i levern. Vilket resulterar i att man tvingar upp blodsockret och personen som hamnat i insulinkoma kommer vakna till liv igen efter ca 10min. Man får respekt för den här sprutan, denna lilla sak kan vara skillnaden mellan liv & död för en diabetiker som går in i insulinkoma. Därför har vi valt att göra en film om det och där kommer ni få all information ni behöver.

vlcsnap-2017-08-04-00h03m06s421

 • Jonas hjälper en av deltagarna som aldrig åkt rullskidor.

Solen sken vackert över stadion och arbetsdagen var riktigt behaglig. Tröttheten började släppa och man sprang runt bland deltagarna för att få schyssta sekvenser. Allt flöt på bra, fick de vinklar jag ville ha och massor av delad glädje med alla som var där. Några härliga krascher, massa skratt och en vacker dag i spåret.

 • Dagens film från Sockertoppen 2017.

Idag har verkligen utrustningen fått gå varm, hur mycket hinner man med på en dag egentligen och mja, idag kan vara ett praktexempel på rekord 🙂 Men ändå rullat på fint, deltagarna är härliga, ledarna är fantastiska och arbetet har flutit på bra. Pratat en del med Viktor idag som är nattvakt denna del av veckan, annars är han barnläkare nere i Skåne inom diabetes. Nu går han runt, vaken hela natten, kollar blodsockret för 36 ungdomar 5 gånger för varje individ. Justerar insulindosen, hjälper dom få i sig en macka och ser till att alla värden är stabila. En diabetiker kan faktisk gå så låg under natten, att han går i koma och inte vaknar igen. Man kan alltså om man inte ligger steget före. Gick igenom PDF:en som Viktor skapat från natten och kollade siffrorna. Massor av deltagarna har inte sovit hela natten, justeringar med blodsockret och det är inget val, de måste upp.

Viktor tillsammans andra nattpersonal, gör ett otroligt respektingivande arbete och viktig del av lägret. Så tänk på de när ni inte kan sova en sväng under natten, det är en vardag för diabetiker.

vlcsnap-2017-08-03-23h58m25s291

 • Bumperball-turnering.

Jag redigerade filmen i farten och så småningom när den var klar, så kunde jag till och med redigera på de 2 andra filmerna som lanseras efter lägret. Tiden att passa var 16:00 och då sprang jag ner till fotbollsplanen. Där var det full fräs med Sockertoppsturneringen. Man spelade kvalen i ” Promillebrillor ” som ger dig synen som en påverkad person av alkohol. Finalerna gick i bumperball och det var riktigt kul att skåda o filma det kriget. Roligt när man kan smälla på hur mycket man orkar och landa mjukt ändå 😀

vlcsnap-2017-08-03-23h59m47s154

 • Blizreklamen barkade..

Vi ska ju göra en reklamfilm till Bliz och vi fortsätter med den även under Stora Sockertoppen. Men nu har den börjat barka och bli helt vild, svinkul ju 🙂 Härligt när ungdomarna vågar bjuda på sig själv och ställa upp för detta ändamål. Bliz sponsrar samtliga deltagare på Sockertoppen med brillor och det är väldigt uppskattat. Ni ser ju på bilden, de är riktigt schyssta. Kul filmidé, blandar man det med dessa ungdomar, så får man en jäkla rolig slutprodukt. Det tycker iallafall vi 🙂

vlcsnap-2017-08-04-00h23m14s144

 • Vackra färger idag bort mot Norge.

 

vlcsnap-2017-08-04-00h23m50s940

 • Renar, mäktiga djur 🙂

vlcsnap-2017-08-04-00h24m24s897

 • Kan ni skåda Bryntesvagn i denna bild? 😉

DSC_0757

 • Kvällens vagnplacering.

Vi var upp och rekade lite på fjället, körde upp vagn och planerade för morgondagens Sockerlopp. Kommer bli mäktig inramning, dock ser det ut att bli årets regnväder, men bara i gilla läget och det kommer bli en rolig historia/film om det efteråt 😀 Hoppas vi på iallafall, bara o klä sig varmt, rak rygg och köra stenhårt.

DSC_0760

 • Kommer bli magiskt även i regn 😉

vlcsnap-2017-08-03-23h56m04s589

 • Filmade några löpsekvenser och en kort intervju när vi ändå var där uppe.

DSC_0761

 • Fotade ett föredrag från läkaren Viktor, tema diabetes & alkohol.

Viktig och informativt föredrag om blandningen mellan diabetes & alkohol. Kan ni se skillnad på en påverkad person och en diabetiker som går låg/hög? Tveksamt, för det är nämligen så att det finns skräckhistorier om diabetiker som blivit omhändertagna av polisen, inslängda i fyllecell och där dött under natten, för det misstagit dom för att vara påverkade av alkohol. Tänk på det ni.

Klockan var här 21:15 och fick med mig en kopp kaffe hem för att fortsätta redigera. Vilken dag det varit, men ändå fungerat bra och riktigt nöjd med allt. Kanske lite små seg vid starten, men annars väldigt bra flow och mycket, mycket glädje. Jag älskar Sockertoppen, även om man verkligen viger sitt liv åt lägret/deltagarna, så är det så himla kul och man bidrar till något väldigt viktigt för dem. Me like.

Bloggen T-W MEDIA

 • Burning sky in Idre.

Nä nu viker jag in årorna för idag, klockan närmar sig 01 och ryktas om att vi ska väcka deltagarna imorgon tidigt. Så är väl bara pallra sig upp tidigt och dundra in med buller o bång i stugorna. Planen för morgondagen annars är satt, hyfsat,  kommer bli en lång dag och samtidigt väldigt, väldigt kul tror jag 😀 Finns bara dåliga väder och inga dåliga kläder!

I’m ready & sleepy!

T-W

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *