Shiny bloggin all the way

IMAG0862

Jajjemen, med lediga stunder mellan passen tar man varje tillfälle i akt att kunna steka lite i solen. Jag och Oscar är lika rastlösa att bara ligga ner med 0 aktivitet, men några minuter blir det innan det går över till någon stretchning eller diskussion av utrustning/träning. Vädret här nere är väldigt oförutsägbart och man kan ha 4 olika väder på FM för att sedan bli stabilt och sol eftermiddagen. Bra träningstimmar tar vi när det ändå är lite svalt i luften och kan sen ligga taket och ha de gôtt med fint samvete på taket efter maten!

IMAG0866

Långtur #2 satte vi fart emot bergen igen och hade planen att ta höjdmeter hela dagen, efter 20 min tog det stopp och vi fick göra en service på Oscars fot. Den skadade hälen efter löpningen fixade inte riktigt stakningen och han fick ta bort lindningen och köra utan, sen var de inga problem och bara att pumpa på bortöver. Vädret var torrt och fint, bra temp och lite medvind. Vi stakade 2h innan vi kom fram till den rejäla stigningen, brutal stigning där vi klättra rejält i backarna och vi lyckades hänga av några cyklister… Visst de var gubbar, men fan de hade cykel vi rullskidor… Oscar krossa ju mig såklart, men kände bra press ända upp..

IMAG0868

Osäker höjd med här tog vi paus efter frenetiskt stakande, lite moln hade dragit in dalen och uppe i bergen verkar det aldrig va bra väder helt och hållet.. Men jag tycker det är skönt det inte blir för varmt, svalkande skurar då och då för att övergå till sol så man torkar upp. Fantastisk utsikt långt in på passet vi kunde så långa vägen till havet, ca 3h var vi uppe i berget innan vi vände neråt på de små snirklande vägarna. Såklart drog ja en vurpa på nervägen, enda jag hann och tänka var ” rädda stavarna ” fin sittning på rôva och tatueringen var ett faktum. Halkiga hjul, slalombromsningen och våt asfalt gick inte ihop och där fick man lägga sig mitt i vägen. Skrapsår och respekt för backen, de branta gick över till fin utförs och man kunde stå och ”överhänghugga” på rullissarna i nästan 1 mil. Mycket fin tur ändå nedöver.

IMAG0872

I bakgrunden ser ni bergen, här har vi stannat för choklad paus och för inte vägga totalt.. Stekande sol nere på normalhöjd och motvind senaste 45 min. Inte jätte happy, slut på vatten och blev tvungna att sätta oss innan vi fortsatte sista biten. Här är vi ca 4.10h in på passet och vi hade lite hemlängtan här efter några tunga timmar i berget som avslutades med motvinden, hemvägen efter var fin längs med havet och vi kunde stå på bra hemöver. Hemma ca 15, 4,45h på klockan och vi kunde avsluta dagen med solmiddag på taket, puh!

IMAG0874

Dagen efter var det vila för min del och vi hade en mycket fin stretchrunda på FM. Oväder bakom Oscar och solsken bakom fotografen, knepigt här nere.. Oscar skejta på FM medans jag låg och läste bok för återhämtning. På eftermiddagen blev jag uttråkad och övertala Oscar till lite simning, fint 1h môlj simning och vi kunde äta en mycket fin matbit till Clint Eastwood chefar sig i western!

Tappat räkningen på antal timmar vi egentligen gjort, aldrig tränat så mycket och intensivt som nu, idag körde vi intervaller i stekande sol och uppförsbacke. Tungt pass på 1,45h och nu helt slut.. Många pass och speciellt idag har det varit 1 tanke som ständigt rullat i skallen, varför gör jag det här?! Varför åker jag på träningsläger med en av de bästa Youth grabbarna i Ski Classics och trycker långpass!? Landslagsåkare på rullskidor och här kommer jag och dunkar på!? Tankarna snurrar runt och jag finner inget riktigt svar mer än att ” Jag vill testa och se va kroppen har att ge” Till ca 90% har jag tränat samma som Oscar i distans/tid, känner mig ändå bra pigg och förvånad över hur bra kroppen hanterar den tunga träningen. Först idag känner jag mig sliten och har lite svårt att motivera mig ut på ett 2:a pass för dagen.. Men men, ut skall jag och imorgon blir det långpass på cykeln som vi tänkt hyra för att dra österut, blir fin fint de! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *