RYLA day 2

DSC_0312

  • Breakfast

Efter ha kommit i säng och såg att klockan var 01:00, slog mig tanken: Jag är ju pigg? Så när jag vaknade klockan 06 sedan var jag fortfarande fylld med energi om inte mer, låg kvar till 07 och sedan tog frukost. Var först på plats, skönt med lite egentid och kunna njuta av en väldigt god frukost.

Så småningom anslöt deltagarna och fick väldigt bra kontakt med Ibrahim som var mångsysslare bland annat DJ. Jag kommer tillbaka till han.

DSC_0313

  • Lena Larsson var först ut

Lena pratade om sitt liv som chef senaste 35 åren och att hon alltid kommer vara chef fram till pension. Var lite intressant att höra hennes drivkraft, men blev också väldigt mycket personlig erfarenhet och historier om olika jobb. Saknade lite det där med hur, vad & varför frågor, som framförde efter hennes presentation.

DSC_0314

  • Stefan Larsson VD – FBK

Helgens hödjpunkt, chefen för Färjestad BK kom och förespråkade om sin väg fram till idag. Han berättade mycket intressanta historier hur det börja på SAS, fick massa spännande inside information och fram till idag att va VD för FBK. Stefans 1,30h sprang förbi och jag hade fått väldigt mycket in i hjärnan att reflektera över.

Efter hans föreläsning gick jag fram till Stefan för att fråga om jag kunde få 5 minuter. Nu gällde det, sälj, sälj och sälj. Jag framförde en idé jag haft med mig många år och det här är en gyllene chans att berätta om min idén och hur den skulle kunna utspela sig. När du har mindre än 5 minuter gäller det att fånga intresset, för gå till nyfikenhet och avsluta med uppmärksamhet & fokus. Hans ord efter min presentation: Det här låter jätte intressant. Så jag fick hans visitkort och blev ombedd med att kontakta honom kommande vecka för att diskutera ytterligare. Förhoppningsvis kan vi få till ett möte där jag kan arbeta fram en projektplan och strukturera upp i en presentation. Mycket spännande.

DSC_0315

  • Eva Kugelberg Mentalcoach.

Väldigt mycket intressanta reflektioner och analyser man kan träna mentalt. Jag älskar det mentala och kommer definitivt arbeta vidare med det inom min verksamhet som mentalcoach. I den här föreläsning var det tyvärr 80% av vad jag redan hört eller läst om redan, jag är relativt insatt i ämnet och kunde här bekräfta teorierna än en gång. Men jag fick ner 1 sida anteckningar med lärdom från hennes ord men också saker jag kunde ta tid att reflektera över själv och komma fram till egna slutsatser. Jag har inte mycket tid över att reflektera så mycket om det mentala just nu, men tog chansen nu under lite repetitiv information och då passade jag på skriva ner mina egna tankar. Som jag kommer förmedla till personen jag kommer hjälpa nästa gång 🙂

DSC_0316

  • Ethel Wallberg

Kruttant som var 60 år och det var dax för workshops. Satt tillsammans med en kille som heter Sebastian ( till höger ) och vi skulle arbeta tillsammans. Här hände det massor i det mentala, väldigt intressant att reflektera och diskutera med en neutral partner. Vi fick diskutera utifrån våra egna drömmar till framgång och komma fram till HUR vi ska göra det. När det var klart, var vi varandras coacher och bollplank till vad man SKA göra nu efter den här helgen. För man kan inte fortsätta skjuta på drömmar eller alltid bära i ryggsäcken, man måste VÅGA och det är oftast att våga satsa man kommer till efter ha brutit ner sin dröm genom Varför inte?

Mycket spännande dag, Stefan hade nog den intressantaste föreläsningen idag och Ethel hade den mest givande föreläsningen. Man är ganska tjock i skallen nu.

 

Vi knöt ihop allt med en kort gruppövning och sedan begav oss tillbaka till hotellet. Man är väldigt fylld med information och material att reflektera över just nu. Vi har en liten break nu, ska duscha och sedan dax för dresscode kavaj och jag har blivit tillsagd att hålla ett tal under middagen. Tänkte dra en historia om när jag var på nakenstrand och min ryggsäck flöt iväg med karta, pass & telefon när jag badade.. Som gav mig stora problem ensam i Portugal men vägledde mig till  en situation som gav mig ett tankesätt jag bär med mig än idag.

Fin helg!

T-W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *