Racerapport + Stafett

318d2a3e-807e-4907-9a95-224b783acf54

Dagens race som gick i klassisk teknik och 15 km på en krävande bana. Mycket svängar, kuperat och tuff bana. Såg faktiskt Max Novak staka, fick reda på att han hade skadad höft och valde staka som genomkörare! Bra jobbat!
Iallafall, Anton Persson först ut i Bores färger och taktiken var att han skulle gå ut kontrollerat, för att senare öka. Anton gick ut i bra fart, ökade successivt tempot och hade bra tryck i backarna. Tekniken och fästet satt som berget, Anton höll stadig power och gick i mål som 3:e man som senare resultera i 54:e.
Johannes och Blom gick ut hyfsat samtidigt. Blom gick bra första varvet, det såg lugnt o kontrollerat ut och ingen tendens till sjukdomen. Varv 2 var det en annan Blom, sjukdomen gjorde han påmind och han fick slita. Tyvärr drabbades Blom av sjukdom efter Jizerska 50, han har gjort allt han kunnat för att återkomma till toppformen och vi får ge det lite mer tid.
En starkare Blom kommer i helgen!
Johannes hade bra tryck, såg lätt ut och motiverat tidigare han var i bra form.
Han plockade placeringar under loppet, höll ett bra tempo och slutade på en 61:a plats. Johannes har visat stor motivation och vilja för stafetten imorgon, så helt säker vi kommer se en explosion av Ringsby och han visar varför han är så taggad 😉
Oscar gick ut lugnt och kontrollerat, tog placeringar i mitten av loppet och orkade tyvärr inte hålla ihop det sista varvet. Tappade lite och slutade 27:a, visade dock på fin åkning, han äter upp backarna och en Oscar på stafetten imorgon kommer bli riktigt, riktigt spännande! För jag vet en som är grymt sugen att ladda på 😉
Bill gick ut lugnt i fint, kontrollerad åkning och kunde öka successivt. Han tog 10 placeringar ner till 12:e plats mellan 2,2-7,2 km och där bestämde han sig för stanna. Bill hade mestadels åkning ensam, Hellner framför stack iväg, Bill körde på bra och höll jämnt tempo. Slog sig in på 11:e plats, Bores bästa placering idag!
Overall, är jag nöjd med grabbarna, får vi det här att stämma imorgon, finns mycket stor chans att vi kan förfina vårt resultat ifrån tidigare år, 9:a.
Bill-Oscar-Ringsby.
Tre starka åkare med grym potential och power, så 9:35 smäller det med stafetten. Bill har visat grym form hela säsongen, Oscar har det i sig, visade bl.a på AXA Ski Marathon vilken potential han sitter på och Ringsby har visat fin stabil form rakt igenom på skate och är motiverad till 1000!
Starkt och komplett gäng! Spännande!
Nu skall jag ut och testa banan för skate.
Vi hörs.
T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *