Racerapport Halvvasan

1

Tack Oscar för Support & Skidor, jag hjälper dig på Söndag! 😉
Annars skiter i allt innan och hoppar direkt till starten.

4:e startklunga 9:45
Hade tagit mig fram till först i ledet och kom iväg fint. Vi blev snabbt en liten klunga på 3 stycken, 2 stakandes och en kille fäste. Vi drog på fint bortöver sjön, det var lite små kaosslalom mellan alla motionärer ifrån tidigare starten och vi 3 var kors & tvärs. Kändes bra i kroppen, några kraftiga stigningar och vägen till Oxberg hade jag föreställt mig var tuffaste partiet, men kändes bra. Sen sker de jag nojja  så himla mycket inför, första vätskan ifrån flaskan.. En kvinna går in i vänsterspår där jag kommer, blir fumling och på något vis tappar jag flaskan. Självklart i ett glidparti, under en millisekund funderar ja på att lämna flaskan, innan jag slänger mig ner i snödrivan och tar mig uppöver igen. Blir påkörd av en motionär, ramlar igen,  får fatt på flaskan och irriterad över förlorad tid. Klungan var nu utan synhåll.

När Oxberg kom kändes ändå kroppen bra, de tuffa gjort och jag kunde fortfarande trycka på fint. Hade gått ut defensivt, hade ju ingen aning om hur kroppen kommer reagera efter 2 h tävling och höll därför igen på krafterna. Mellan Oxberg & Hökberg, var det autobahn i vänsterspår för att köra om motionärer, dock så funka det inte riktigt alltid utan man fick fortsätta zickzacka fram, hela tiden. Någon stans här kommer en typ ikapp, typen ligger i rygg ett tag och sedan tar ett bättre vägval än jag, tappar mark bakom en bromskloss och jag vet inte riktigt varför han sen försvinner. 44 sek framför i mål, jag tror på orutin från min sida och kanske rädslan att ödsla för mycket kraft för att ta ikapp.. Jaja, man lär sig.

Hade också i åtanke att spara kraft till sista backen (Eldris) som jag fått för mig var sista rejäla stigningen. Åker strax innan förbi en vätskestation, nyper åt mig en mugg och va fan, varmt vatten får jag.. ” Ärru stôlli eller, varmvatten?” Små irriterad, jag är ju fan varm i -20, nu är de -3 på sin höjd och jag får varmvatten? Spottar ut, kommer senare in i Eldris efter a druckit ifrån min egna grogg, märker att här fanns ju ingen backe?! Hepp..

Full kleta, plattan i mattan och ökar tempot. Genom Eldris flyger jag igenom, folk förstår inte att vissa har ambitionen att åka igenom vätskelangningen utan att dricka. Slalom blir det och sen med vetskapen, att jag nu har hyfsat fin åkning till Mora, inget o spara på. Trycker på fint, dricker då o då och känner mig stark. Plockar mycket mark, långa 2 km inne i Mora, kroppen svarar fint fortfarande och jag går i mål på 02:32:44. Kändes uppgiven vid målgång.

Hur mycket förlora jag på all zickzak &? Flasktappningen? Spara kraft till backen som inte fanns?  Var de kanske positivt/eller/negativt att köra själv?Tjao, lägger inte någon kraft på de. Man lär sig..

Fokuserar mer på:
Ingen saxning, bara stakning..
Fanns mer power vid målgång..
Att kroppen svara bättre än förväntat..
Hur jag hantera min ensamåkning & pannbenet…
Att jag skall slå det nästa år..

På klockan står det:
174 Genomsnittspuls
192 Högsta puls
3982 Kcal

Happ, hur går man vidare ifrån det här då? Vad är nästa åtagande i tävlingsväg? Nu blir det iallafall JSM/Intersportmöte, det börjar dra ihop sig 🙂

Ciao bella!

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *