• God Morgon tekniskt kaos!

Larmet ställt på 07:00, hade samlat några fler vettiga timmar sömn denna natt och stapplade ner för frukost. Mätt i magen och massa frukt, tog jag bilen till tv-bussen och checkade in för en snabbkurs på EVS. Gick igenom maskin, dennes funktioner och möjligheter på en hyfsat basic nivå. Inte jobbat med en själv tidigare, men suttit bredvid och det är inte helt kinesiska att förstå 🙂

 • Slind & Britta redo för start.

Jag skulle producera highlights, repris, vara ”spotter” för producenten och lägga upp highlights på sociala kanaler. En spännande utmaning, men först en livesändning ute vid starten. Sprang ut nära starten och drog iväg en livesändning fram till startskottet.

Hann på sekunden få upp kameran och smällde av några bilder, blev inge höjdare men alltid något och sen var det bara att springa tillbaka till bussen igen.

 • Såhär ser min arbetsskärm ut.

12 stycken olika vinklar och kameror att välja mellan, EVS är ett system som spelar in allt, så det är enkelt att gå tillbaka i tiden, hämta upp ett klipp, exportera och direkt kunna ladda upp på en annan plattform med lite redigering däremellan.

 • Fokuserat och utmanande, men kul!

 • Vänstra bilden tappade uppkopplingen.

Aj, aj vi tappade kontakten med en av skotrarna närmare slutet, så här var det hektisk stämning i bussen och man jobbade på en lösning så fort som möjligt. Jag hade tankat upp 4 filmer jag ansåg lite halvdramatiska eller roliga från loppet, hände inte jättemycket och det var ändå en ”Trail and error” test för mig, så det som kom ut, det kom ut 🙂 Hellre less is more här.

 • Knäppte lite bilder efter målgång, vallaren från BN Bank.

Strax innan målgång sprang jag upp till trailern, snodde mig en macka och såg målgången live. Startade sen igång en livesändning medans jag minglade mellan atleterna och stämningen var god här på våning två.

 • Simen vaskar lite skumpa!

 • Britta blev än en gång segrare i Kaiser Maximilan Lauf.

Därmed blir Britta den bästa genom tiderna inom långloppscupen på 16 segrar, otroligt mäktigt och grymt presterat. Det var länge en tuff fight mellan Slind som blev tvåa, riktigt spännande när den andre nämnde gick med fäste och Britta stakade.

 • Stjärnvallaren #2 från BN Bank.

Efter plåtande, mingel och livsändningen, var det dags för mig att springa in till tv-bussen igen och fortsätta jobba där.

 • Satte mig ner med Lorenzo och diskuterade fram materialet.

 • Ut igen och tog några extra bilder.

 • Fjärde gången jag är i Seefeld, fortfarande imponerad av hur fint det är här!

 • Bloggar i solsken och arbetar på.

Skrev ihop det här lite snabbt nu i mellantiderna, ska om 30 min hämta ut mitt nyhetsmaterial och klippa vidare ikväll. Ska försöka göra lite träning också, alltid skönt att resa med den där goa känslan i kroppen och man kan sitta still med bättre samvete.

Imorgon reser jag inte värst tidigt, så ska försöka komma ut på något imorgon bitti och sedan ta mig i lugn & ro mot flygplatsen. Hemma blir det inte mycket gjort, måndag blir det möte och ordentlig träning. Det ska bli skönt att få till 🙂

Håll tummarna att resan hem går bättre! Återkopplar ev imorgon igen! Halv-rörigt blogginlägg, men så är det när det får bli i farten och när tid knappt finns för uppdatering.

Hade bäst!

T-W