Prepp o Fix

IMAG0503

Var ute i dag och gled lite grann för att känna på kroppen, kraften fanns kvar och formen kändes bra. Även så kändes det i triceps att de behövde lite mer vila och jag har pysslat med lite förberedelser. Varit inne på Allsport vid Skidtunneln där jag hämta ut lite grejer, Vauthi vätskebältet sitter som ett smäck och blir att blanda till en fin grogg imorgon på maximgrejerna. Startar Tisdag kl 09:45, startade först 10:45 men bad om ändring.. Dels för att slippa nedkörda spår, massa motionärer men också för att kunna få fatt på bra ryggar samt dragkompisar för att ta oss till Mora. Är sjukt taggad, kommer njuta med syran så mycket jag kan och ser verkligen fram emot Tisdagen, jag har gjort allt i min makt.

Började seriöst med längdskidor i Maj när jag kom i kontakt med SK Bore, fick ett par klassiska rullskidor, stavar ifrån Oscar P och sen var det bara att bege sig ut. Hela sommaren spenderades mycket träningstimmar på rullskidor, men ändå fokus på hinderbanan och paddlingen. Lagledarrollen kom mer och mer, jag kunde dra nytta av tips och tankar för att kunna utveckla min skidåkning. Efter tävlingarna i Sep där jag kom 2:a i paddlingen 85KM och 13:e av 85 team 1 mil vann jag en tävling i Grövelsjön. Jag fjäll-löpte och fick välja en halvklassiker startplats och valde halvvasan. Strax efter det skada jag knät och kunde inte träna som jag först tänkt. Men någonstans där märkte jag att jag kunde iallafall staka, inte diagonala eller skate men iallafall staka. Bara gilla läget och börja nöta stakning, nu är snart dagen här, jag har alltså tränat mindre än 1 år med skidåkning seriöst och mindre än 6 månader kantat med skadat knä kunnat staka.

Så jag vet inte riktigt vad jag skall förvänta mig, aldrig åkt 4,5 mil tävling, aldrig stakat en tävling och aldrig överhuvudtaget tävlat i längdskidor. Men jag har en tid jag siktar på, 2:30 och så får vi se. Jag har iallafall gjort allt jag kunnat och bara ge järnet emot Mora. De kommer bli kul!

Hörsch !

T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *