Playing with fire

Long exposure

  • Var är kortet taget?

Sent igår kväll, 23:30 närmare sagt, stack jag och Adam ut på äventyr. Jag var taggad till tusen, det är ju sånt här som får mig levande och jag älskar spänningen 🙂 Vi stack ut till platsen vi rekade, jag ställde in kameran, testa lite och sedan var det dax för action. På den här bilden så använde jag käppen som jag fixade under dagen när Jessica var här, den jag la upp en bild på igår. Det var massa garn snurrat runt en käpp, fastsatt med ståltråd och sedan dränker man det i någon brännbar vätska 🙂 Den här käppen var lite kortare än vad var van vid, har gjort det här tidigare och  denna gång kom elden närmare händerna. Så det var ju bara o veva på bäst man kunde och köra sina tricks man har i rockärmen. Just dom 2 övre kringlorna, är när jag kastar käppen ovanför mig och fortfarande i rotation fångar den, gjorde hela bilden!

Värmlan

  • Ledlampor.

Testade lite roliga sekvenser med ledlamporna jag har också, inte samma kick som med eld, men blir väldigt vackert och det blir en sorts konst när man målar med lamporna.

Hur?

Jo, man börjar leka med slutartiden på kameran. (Den tid slutaren hålls öppen för att låta ljuset träffa bildsensorn i kameran)  Så på den här bilden, har jag satt den på 8 sekunder, så man tar alltså en bara 1 bild, men den tar in allt ljus och rörelse under dom 8 sekunderna för att bilda 1 bild. Kruxet på de här bilderna, var att det är ju sommar och blir aldrig riktigt mörkt här omkring. Så därför måste man ställa in bländaren till anpassad storlek ( Bländaren i en kamera är en anordning som reglerar mängden ljus som släpps in i kamerahuset. ). Så den ställde jag alltså in på väldigt lite ljus skulle komma in från omgivningen men vill ju fortsatt mina eld,raketer och lampor syns i bilden. Så här är en balansgång och man får trixa sig fram för vad som bli optimalt. ISO-värdet på kameran är också något man måste ställa in och matcha övriga inställningar. ( ISO-värdet anger kamerans ljuskänslighet) Då jag bytt mellan olika ljuskällor, har jag därför fått ställa om kameran efter de förutsättningar som blir 🙂

T-W Media 2

  • Burning ring of fire.

Den här skapades genom en konstruktion jag gjort själv. Det är alltså en raketpjäs kallad ” Highfive ” som jag köpte i mellandagarna 2016. Det är en tyst fontän med härliga färger och brinntid på ca:2 minuter. Den har jag monterat isär, fäst på en galge, som jag sedan satt tråd i vardera ända, som går till en kolfiberkäpp där jag gjort en konstruktion för bästa rotation och inget motstånd i friktionen. Den här hade jag ju inte prövat innan, jag har bara testat konstruktionen, så jag visste den funkade, men aldrig testat med denna pjäs på och därför riktigt spännande då man fjuttade på stubinen 😀 Man vet inte riktigt vad som ska ske, det enda jag visste var att när stubinen tänds, var det bara o köra! Blev en väldigt härlig bild iallafall, jag hade ett leende öra till öra medans jag vevade och var som ett barn igen 🙂

Tom-William Lindström

  • Tree of fire.

Givetvis vevade jag raketpjäsen i olika riktningar och olika höjder. Den här bilden blev jäkligt cool, man ser att jag står under, det ser ut som ett träd och allt knyts ihop med gnistan som går ner i vattnet för att binda ihop med spegelbilden. Var riktigt jäkla fränt att stå där under faktiskt, ha den här raketpjäsen roterande ovanför dig och stå utöver sjön. #lifemoment.

Varför?

Varför inte är mitt motsvar, adrenalinet stiger i kroppen, pulsen ökar och endorfinerna sprider sig från topp till tå. Det är så tråkigt att inte utnyttja hela dagens timmar och man måste leka o leva mer än man tror man redan gör. Jag älskar ju att ta bilder, jag älskar skapandet och gillar att vara kreativ. Det är rofyllt för min själ att sitta still innan och planera, samtidigt som jag ligger sömnlös på nätterna och går igenom sekvenserna. Men när man sitter där och planerar, får jag så fräna bilder genom visualiseringar och man ryser ibland, då måste jag , verkligen måste genomföra dom 🙂 Så såna här idéer, kommer det garanterat mer av..

Tom Lindström

  • Mickey Mouse.

Här kör vi igen med eldstolpen, vevade den några varv först för att få till cirkeln, sen tänkte jag på filmen Gladiator och blickade ut över min kingdom samtidigt som jag höll stolpen ovanför huvudet. Kanske simpel, men ändå väldigt kraftfull bild och man kan tyda mig skarpt i bilden. Me like.

Tom William Lindström

  • Kaos bilden.

Testade att gå kaos med käppen, jag har bra kontroll på den eldkäppen, så därför vevade jag en gång snabbare och gick runt. Man lyser upp ön, vattnet ser otroligt lent ut och samtidigt som det är harmoni i mönstret, får man inte glömma att det är intensiva lågor som skapat cirklarna. Så jäkla kul är det, jag tappar bort mig från allt, livet, företaget, stress, funderingar, jaa allt. Bara fokus på att veva runt stolpen så fort man kan och njuta av tillvaron mitt i ett eldinferno som du har full kontroll på.

T-W Media

  • Avslutningsbilden.

När garnet hade brunnit upp, så började elden i stolpen, då gav vi oss och tog en sista bild med endast eld på 1 sida av stolpen. Säkerhetsmässigt kan det inte bli bättre egentligen, jag har vatten åt alla håll och tillräckligt långt till land för att inte kunna nå med eld eller gnistor. Jag blötte mig själv fuktig och såg till att inte komma i kontakt med bränslet vi använde. Adam var med också, så var ju aldrig själv och jag gjorde inget som jag inte hade kontroll över. Det är lugnt morsan! 😉

Bloggen T-W MEdia

  • Älska livet!

Med ändrade inställningar som jag skrev om längre upp, så använde jag här bara pannlampan vi hade med oss. Med den lampans sken, kan jag då måla precis vad jag vill och därför blev det ett hjärta som minne av tidigare dagar. När jag arbetade i Stockholm med mingelfoto på alla möjliga nattklubbar, så lärde jag mig måla med kameran och en populär symbol var just hjärtan. Enkelt & vackert.

Så det var allt från mig denna gång, även om man var trött när man begav sig ut, så var jag hur pigg som helst när jag kom hem och redigerade det mesta inatt redan. Riktigt kul inspel på en tid man annars sover, just sover tycker jag man gör alldeles för mycket och vill utnyttja mer vaken tid på dygnet. Såna här saker, är just därför jag vill vara vaken!

Vad gjorde ni för något minnesvärt 00:30 Tisdagsnatt?

Livet är för viktigt för att tas seriöst.
Oscar Wilde

Torsby

Tänd eld på pappret som ligger i grillen ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *